08.12.2013,  20:18:04 | 0 comentarii | 6102 vizualizari
Vochiţoiu, senatorul PP-DD de Valea Jiului, / A susţinut ultima conferinţă de presă din acest an la Petroşani
de Corneliu BRAN
Ultima conferinţă de presă a anului susţinută de senatorul PP-DD de Valea Jiului la cabinetul senatorial din Petroşani a avut un aer de sărbătoare. Nici nu se putea altfel din moment ce vineri, 6 decembrie, toţi creştinii îl sărbătoreau pe Sfântul Ierarh Nicolae.
 
„Iată, vin colindătorii…”
O zi aleasă deloc întâmplător de senatorul Vochiţoiu, care a ţinut ca de Moş Nicolae să facă şi un scurt bilanţ a activităţii cabinetului senatorial de la Petroşani, să le ureze Sărbători fericite celor care fac parte din acest cabinet, precum şi ziariştilor care în acest an au relatat din activitatea senatorului sau de la conferinţele de presă organizate la Petroşani. Şi ca totul să fie în ton de sărbătoare, copiii de la Grădiniţa „Constantin Brâncuşi” din Petrila, cu sediul la Lonea, care au venit la colindat însoţiţi de educatoarea Cristina Elena Hotye, au primit câte o pungă cu daruri de la Moş Nicolae din partea senatorului. Colindele copiilor, în mare formă şi care au cântat cu mult foc, au avut darul să-i emoţioneze pe toţi cei prezenţi, începând cu senatorul Vochiţoiu şi consilierii locali Daniel Stepan, Ioan Toma (ambii Petroşani), Ilie Matei (Petrila), continuând cu membrii cabinetului senatorial şi terminând cu ziariştii prezenţi.
 
Un an clemenţă pentru datornici
Deşi răguşit din cauza unei răceli, Haralambie Vochiţoiu a avut totuşi puterea să abordeze trei puncte de discuţie şi să răspundă la câteva întrebări puse de presă.
Prima temă abordată a fost legată de o iniţiativă legislativă a senatorului în privinţa Codului de procedură civilă: „Pentru că tot a venit iarna, şi ninge, spun că ninge frumos pentru unii, dar pentru alţii iarna este o problemă, deoarece au datorii la bănci sau la alte instituţii… Iar în conformitate cu actualul Cod de procedură civilă, peste 100.000 de români în acest moment au deja titluri executorii cu menţiunea clară să fie evacuaţi din locuinţă. În acest sens am făcut un proiect de lege pentru modificarea Codului de procedură civilă, astfel încât, dacă acest proiect va fi aprobat – şi sper să fie aprobat, din discuţiile pe care le-am purtat şi cu alţi colegi de la alte partide politice aşa rezultă –, evacuarea din locuinţă a unui datornic nu va mai putea fi făcută mai devreme de un an de zile de la data titlului executoriu. Din păcate, şi în Valea Jiului avem foarte multe persoane care au datorii la apă, la curent electric, la bănci… Datoriile sunt responsabilitatea acestor persoane – e adevărat –, dar parcă şi statul român trebuie să aibă grijă de aceşti români, oameni care o bună bucată de vreme au plătit taxe şi impozite şi şi-au plătit cu bună-credinţă toate datoriile faţă de această ţară şi faţă de comunitate. Acest proiect de lege prevede ca niciun român să nu poată fi evacuat din casa lui mai devreme de un an de zile, perioadă de timp necesară ca omul care este în dificultate să poată găsi o soluţie pentru el şi familia lui. Aşa e corect şi civilizat”.
 
Vârsta de pensionare a femeilor – maxim 60 de ani
Al doilea proiect de lege aflat la punctul doi de discuţii a fost legat de modificarea şi completarea Legii 263/ 2010, Legea Pensiilor aşa cum o ştie toată lumea. În ultima perioadă, inclusiv în Valea Jiului, senatorul Haralambie Vochiţoiu a avut dezbateri publice atât la Petroşani, cât şi la Petrila cu asociaţii de pensionari sau cu sindicatele pensionarilor minieri, dar şi dezbateri în Parlamentul României, unde a abordat anumite nereguli care se află scrise în această lege.
„Luni, 2 decembrie, eu am supus dezbaterii parlamentare acest proiect de lege pe care l-am iniţiat. La nicio săptămână, premierul Ponta împreună cu cei din USL vrea să dea o Ordonanţă de Guvern pe care s-o transforme în lege ulterior, prin care vârsta de pensionare la femei să crească la 65 de ani, că aşa ne cere Europa, ca peste 22 de ani să avem această vârstă la femei. Dacă Europa ne cere peste 22 de ani, de ce trebuie să venim noi acum şi să ne grăbim să introducem această lege? Din fericire, legea mea era introdusă înainte de această aberaţie a USL şi o să avem astfel şansa să zădărnicim această încercare imorală şi ilegală a celor din USL de a creşte vârsta de pensionare a femeilor din România la 65 de ani. Femeile din România n-au avut o viaţă şi o muncă aşa cum au avut femeile din Olanda, Germania, Franţa sau în alte ţări europene avansate. Multe au avut o muncă dificilă, cu necazuri de tot felul, cu copii greu de crescut, multe cu salarii mici şi aşa mai departe. Pe de altă parte trebuie să ştiţi că nu în toată Europa femeile se pensionează la 65 de ani, cum pretind cei din USL. Vârsta aceasta de pensionare la 65 de ani pentru femei este nedreaptă, noi, PP-DD, cerem prin legea noastră ca vârsta de pensionare să rămână la 60 de ani. Acceptăm o creştere de la 59 de ani, cum era până în prezent, la 60, ca să le dăm o satisfacţie şi la cei care calculează bugetul, dar mai sus de 60 de ani este o mare nedreptate făcută femeilor şi familiilor acestora”.
 
Bugetul românilor, din nou prost alcătuit
La al treilea subiect, senatorul a vorbit, foarte pe scurt, de bugetul de stat, care a ajuns iar subiect de dispută între politicieni: „Bugetul românilor a devenit o minge de ping-pong între Parlament şi Preşedinţie, între Guvern şi Preşedinţie ceea ce este un lucru absolut incorect”. Senatorul a menţionat că speră ca până la sfârşitul acestui an să treacă bugetul, aşa cum este el făcut, adică prost, dar măcar să aibă ţara buget: „USL n-a făcut un buget în favoarea românilor, a făcut un buget care va drena ce a mai rămas în buzunarele românilor şi a companiilor româneşti spre buzunarele fără fund ale baronilor USL”.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
La 23 iulie a.c., preşedintele României a promulgat legea privind economia socială. Această lege va avea un rol cheie în realiz[..]
26.07.2015, 23:36   |    0 comentarii
Duminică, la invitaţia senatorului de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu, Liviu Pop – ministru delegat pentru Dialog Soci[..]
26.07.2015, 22:54   |    2 comentarii
Conferinţa de presă organizată ieri de senatorul UNPR Vochiţoiu la cabinetul senatorial a scos în evidenţă trei capito[..]
01.07.2015, 22:03   |    0 comentarii
Românii suportă un preţ extrem de mare al apei potabile, în timp ce locuitorii din majoritatea statelor europene pl[..]
16.06.2015, 12:04   |    1 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter