12.12.2013,  19:04:52 | 1 comentariu | 6336 vizualizari
Costel Avram, preşedintele PNL Petrila: / „Faptele noastre vor rămâne în ceea ce vor vedea petrilenii. Vorbele sunt pentru alţii…”
de Ionel Zmau
Ieri, la sediul PNL Petrila, Costel Avram, preşedintele PNL Petrila, a invitat reprezentanţii mass-media din Valea Jiului la o conferinţă de presă. Au fost prezenţi reprezentanţi ai presei scrise, dar şi ai televiziunilor din Valea Jiului. A fost o succintă trecere în revistă a realizărilor acestei organizaţii în 2013, dar şi a unor perspective. Am sintetizat din cele spuse ieri de Costel Avram câteva aspecte.
 
Mulţumim, mass-media! 
La debutul conferinţei de presă, liderul organizaţiei PNL Petrila, Costel Avram, a mulţumit tuturor reprezentanţilor mass-media care au reflectat, la nivel de Valea Jiului şi nu numai, activităţile organizaţiei.
 
Au fost oamenii care m-au adoptat...
„Impresia mea despre oamenii de la Petrila este una foarte bună. Au fost oamenii care pe mine m-au adoptat încă de la prima întâlnire (11 noiembrie 2012 - n.r.). Au fost puţini oameni la început, cu care am început să construim şi vom construi o organizaţie puternică, care va avea un impact major pe eşichierul politic din Petrila. După sondajele noastre, PNL este a doua forţă din Petrila, cu o creştere mică, dar semnificativă”. 
 
Am plecat de la zero...
„Am început să reorganizăm totul. La început, în evidenţele organizaţiei erau 300 de membri, dar mulţi erau înscrişi fictiv. Am plecat de la zero. Toţi cei care au dorit, s-au reînscris în partid, organizaţia având, în prezent, 195 de membri. Cu aceşti oameni, am pornit la drum. Începând cu 7 iunie 2013, PNL Petrila are o conducere bazată pe alegeri interne de partid. Înainte de aceasta, în februarie s-a constituit Organizaţia Tinerilor Liberali (OTL) - una dintre cele mai puternice din Valea Jiului, iar în martie, Organizaţia Femeilor Liberale (OFL)”.
 
„Fapte, nu vorbe!”
„Organizaţia a derulat o serie de activităţi cu un impact foarte mare în rândul comunităţii din Petrila.
O primă activitate, organizată de OFL Petrila (preşedinte – Doiniţa Bălănesc) a fost Donează o carte, dăruieşte o speranţă - activitate dusă la bun sfârşit. 
S-au colectat 4.000 de volume, care au fost duse la Lunca Cernii, o localitate izolată, de munte, care avea o bibliotecă aproape goală. Copiii de acolo se bucură, credem, de această acţiune organizată de OFL Petrila.
A urmat lansarea cărţii Liberalii lui Miocu, o carte document, singulară în istoriografia judeţeană, în care autorul, Marian Boboc, prezintă o istorie a mişcării liberale din Valea Jiului, cu ceea ce au făcut liberalii în Vale. E un lucru care va rămâne şi va dăinui peste veacuri.
Mă bucur că am reuşit, împreună cu preşedintele Moloţ, să premiem pentru prima dată în istoria Petrilei pe dascălii care au avut rezultate la concursurile şi olimpiadele şcolare, dar şi pe elevi. Sper ca acest exemplu să fie urmat şi de alte organizaţii politice din Petrila, mult mai potente financiar decât PNL Petrila, care, astfel, pot să-şi dovedească la concret respectul faţă de intelectualii urbei.
Pentru prima dată, un partid politic a reuşit să organizeze un mare eveniment public, la care au participat mii de oameni, adică Ziua Recoltei. Evenimentul a fost organizat fără sprijinul autorităţilor publice locale din Petrila. Dimpotrivă, Primăria Petrila a perceput taxe pentru comercianţii autohtoni. Chiar dacă au fost modice, aceste taxe au fost, totuşi, percepute...
Am reuşit, prin OFL, să donăm 110 pachete copiilor provenind din familii nevoiaşe, beneficiari ai cen­tru­lui Organizaţiei Salvaţi Copiii Petrila. Vom găsi posibilitatea de a oferi o masă caldă şi celorlalţi 15-20 de copii provenind din familiile cu părinţi care lucrează în străinătate. Aceştia îşi fac temele în centru şi e trist, pentru ei, pentru că nu pot merge la masă împreună cu ceilalţi copii”.
 
Suntem într-o opoziţie continuă
„În Consiliul Local Petrila, PNL este în opoziţie. Am avut trei consilieri locali, acum doi, prin faptul că unul din con­si­lieri, Daniela Vişănescu, a fost exclus din partid. Sigur, orice partid îşi do­reşte să aducă oameni cât mai mulţi. Nici noi nu am dorit vreodată să exclu­dem pe cineva, dar trebuie respectată şi disciplina de partid, chiar dacă este vorba de un consilier local.
Suntem într-o opoziţie continuă, dar nu înseamnă că nu suntem construc­tivi. Suntem alături de primarul Ilie Păducel atât timp cât credem că face lucruri în folosul comunităţii şi în condiţiile în care există o transparenţă totală. Nici până acum, noi nu ştim exact, pentru transparenţă, cum, cine şi în ce condiţii au fost împărţiţi banii publici în Comisia de cultură. Mai ales când chiar şi un consilier local trimite o adresă şi nu primeşte un răspuns, putem afirma că Primăria Petrila ascunde ceva”.
 
Alegerile europarlamentare - un hop
„De la 11,5% ,în 2009, dorim să ajungem la 25%, în 2014...
Cu oamenii de calitate care, de bunăvoie, s-au alăturat organizaţiei din Petrila (unii cu domiciliul în Petroşani), credem că PSD Petrila va avea mari probleme. Faptele noastre vor rămâne în ceea ce vor vedea petrilenii. Vorbele sunt pentru alţii…”.

Comentarii articol (1 )

#1 tinu13.12.2013,  06:54:14
Nea Costele,prima data ieftineste apa in Valea Jiului,asa cum ai promis ,ca sa ramana si-n urma domniei tale ceva,cat despre europarlamentare,daca mai stati mult in monstruoasa coalitie nu veti mai prinde nici scorul din 2009 !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
- Domnule Costel Avram, cum vedeţi situaţia în care se află Complexul Energetic Hunedoara (CEH) şi ce se mai poate face pent[..]
23.08.2015, 20:09   |    8 comentarii
- Domnule Avram, mulţi sunt cei care spun că pentru Valea Jiului, cel puţin pe zona activi­tăţii miniere, nu se mai poate[..]
13.07.2015, 23:33   |    3 comentarii
Miercuri seara a avut loc vernisajul „Salonului de Primăvară” organizat de Fundaţia „Ianza-Art Inter–Cu[..]
09.04.2015, 22:39   |    0 comentarii
Nu mai constituie o noutate pentru nimeni că etapa a doua a proiectului integrat care prevede reabilitarea şi modernizarea reţe[..]
12.02.2015, 20:19   |    3 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter