08.01.2014,  20:44:17 | 8 comentarii | 5728 vizualizari
Bebe, de ce nu returnezi banii încasaţi necuvenit?
de Cătălin DOCEA
Nu l-aţi uitat, sperăm, pe dl. Bebe, formal cunoscut drept Petre Nica, lider sindical şi adjunct şef de sector la Mina Lupeni. Nu încercaţi să vi-l amintiţi din subteran, pentru că pe acolo nu dă cu anii. Nici de la sediul CEH, unde – în luna august 2013 - a fost pontat fictiv în timp ce rula cu maşina statului pe la Tg.Jiu, Bucureşti şi Eforie Nord. Unde, poate, s-a şi matrafoxat puţin la gândul că, în timp ce proştii bagă mină şi merg la muncă zi de zi, şi chiar prestează conform fişei postului, el – pentru că e lider şi, implicit, şmecher – îşi permită să fugă de subteran mai ceva ca şobolanul de surpare. 
 
A nu se deduce din articole publicate de cotidianul nostru că dezvăluirile sunt menite să destabilizeze mişcarea sindicală ori, Doamne fereşte!, să-l înlăture pe dl. Nica de la conducerea Sindicatului Muntele. Nicidecum. Dl. Nica a fost ales democratic, obţinând cel mai mare număr de voturi. Drept urmare, a fost legitimat de către oamenii muncii să le reprezinte interesele. Dar, oare, nu i-ar reprezenta mai competent dacă ar lucra efectiv în subteran, dacă ar vedea personal care sunt nevoile şi greutăţile minerilor? Acesta este scopul nostru, după ce am văzut cât de greu şi în ce condiţii de pericol muncesc minerii: Bebe Nica, dar şi toţi liderii sindicali din Vale, să presteze efectiv pe posturile pentru care sunt plătiţi, iar munca sindicală să se desfăşoare, conform legii, timp de 5 zile lunar.
Liderul Bebe nu doar că se foloseşte de maşina pusă la dispoziţie de administraţie non-stop, inclusiv când se află în concediu sau în zilele libere, ci a produs şi pagube.
Compania Naţională a Huilei SA, fostul angajator al d-lui Nica, s-a adresat Tribunalului Hunedoara cu o acţiune în răspundere patrimonială (dosar 5093/ 97/ 2013, înregistrat la data de 12.06.2013). CNH SA  a solicitat instanţei să dispună obligarea pârâtului Nica Petre la plata sumelor încasate necuvenit. Asta după ce, printr-un control al Curţii de Conturi a României, s-a procedat la verificarea şi identificarea salariaţilor care au încasat sume considerate necuvenite şi s-a stabilit întinderea prejudiciilor produse. Dosarul este, după cum spuneam, pe rolul Tribunalului Hunedoara şi are termen de judecată în data de 30.01.2014. Instanţa nu s-a pronunţat până în prezent asupra probelor din dosar.
Teoretic, de la momentul la care Curtea de Conturi a stabilit prejudiciul, dl. Bebe ar fi trebuit să plătească. Nu a făcut-o nici după ce Compania Huilei a pierdut acţiunea în instanţă împotriva Curţii de Conturi. Şi nu o face nici acum, deşi litigiul este pe rol încă de la mijlocul anului 2013.
Bebe, de ce nu returnezi banii încasaţi necuvenit?

Comentarii articol (8 )

#1 costel 09.01.2014,  11:20:28
procesul cu curtea de conturi s a incheiet dar lichidatorul cnh trebuie sa obtina in instanta executarea sumelor datorate.
#2 dan09.01.2014,  17:48:04
Minerul daca n-ar fi prost ,ar fi lucrat in alta parte.La mina carte multa nu se cere prost sa fi sa ai putere.Sunt multi care nu vad mina si banul vine.
#3 nicusor15.01.2014,  10:54:56
pai ce, e prost sa returneze banii incasati netemeinic, nelegal si abuziv? fostul pres. al judecatoriei petrosani zetes, a incasat necuvenit de la stat ani de zile salariul de judecator fara sa se pronunte in nici un dosar. si ce a patit? l-au scuturat de praf si omul a plecat ...in pensie.
#4 jakota15.01.2014,  11:09:12
curios este faptul ca, nici prim-procuror maniu dorica nu se autosesizeaza. parca exista o dispozitie a legiuitorului in acest sens...art.227,al.(1),c.pr.pen. ...se aude domnule bragaru si d-na maniu??


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
În condiţiile în care divizarea CEH este iminentă, Sindicatul „Muntele” simte de pe acum că va pierde t[..]
29.03.2015, 19:41   |    4 comentarii
De ceva timp, Petre Bebe Nica, pensionabilul inspector social pe zeci de milioane la Sindicatul „Muntele”, gâfâie din [..]
17.02.2015, 19:42   |    2 comentarii
Pentru a distrage atenţia opiniei publice de la adevăratele probleme ale mişcării sindicale (cum ar fi deconturile de carburan[..]
14.09.2014, 19:09   |    6 comentarii
Judecătoria Petroșani a admis, în data de 6 august 2014, cererea de încuviințare a executării silite împotri[..]
13.08.2014, 21:15   |    3 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter