15.01.2014,  21:04:06 | 10 comentarii | 5938 vizualizari
Iată posibilul înlocuitor al lui Ruşeţ în fruntea FNME: / Petre Nica, un lider-patron care a încasat salarii necuvenite fiind pontat fictiv
de Ziarul Vaii Jiului
La nicio săptămână de la Consiliul de Coordonare al FNME, Marin Condescu îl recompensează pe preşedintele Sindicatului Мuntele, Petre Nica, reîntors cu sindicaliştii săi în federaţie (după o ţeapă pe care i-a tras-o lui Popescu-Meridian, fapt care a produs oareşce supărări la nivelul… C.E.H.), şi, după unele păreri, coplatnic la evenimentul ce a avut loc cu câteva zile în urmă la „Onix” din Petroşani.
Probabil pe principiu „pleacă un pedelist, vine un pedelist”, Bebe Nica a fost declarat favorit pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al FNME, rămasă liberă după demisia lui Ion Ruşeţ (un pedelist de frunte). Funcţie pe care cel mai probabil o va şi ocupa, mai ales că are afinităţi cu Marin Condescu, fiind amândoi oameni de aface­ri. Mai mult decât atât, se pricepe de minune să încaseze salariu graţie unor notorii pontaje fictive şi să se folosească de maşina administraţiei în plimbări ce depăşesc munca sindicală, iar faptul că e as la subterfugii îl recomandă să stea de-a dreapta lui Condescu. Căruia, chiar dacă presa obedientă lui Nica a ţinut ascuns sub preş, sâmbătă chiar la Petroşani ortacii i-au cerut demisia. Unii analişti văd în demisia lui Ruşeţ o delimitare a acestuia de matrapazlâcurile pentru care, la anumite ore din zi sau din noapte, mascaţii aleargă prin proprietăţile lui Condescu mai ceva ca fotbaliştii de la Pandurii.  
 
Nica, pontat fictiv la serviciu 
Dacă ultimele zvonuri vor deveni certitudine, Federaţia Naţională Mine Energie va avea un nou prim-vicepreşedinte în persoana sindicalistului Petre Nica. Susţinător de nădejde al lui Marin Condescu la evenimentul ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Petroşani, Nica va fi recompensat pe măsură cu un post important, mai ales că a reînscris sindicatul pe care-l conduce în FNME, după ce dezertase la Centrala Minieră Meridian. El este în prezent adjunct şef de sector la Mina Lupeni şi, conform legii, timp de cinci zile, lunar, are dreptul să se ocupe de activitatea sindicală, numai că îşi face propriul program, cu grijă însă ca nu cumva să piardă nici salariul şi nici sporurile aferente postului ocupat. Pe un sistem patentat deja în România, Nica s-a folosit anul trecut de o salariată de la Resurse Umane din cadrul Diviziei Miniere a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Brie Danci Georgeta. Care, sârguincioasă, îl ponta pe lideraş ca fiind la serviciu cu cartela personală de prezenţă. Luată la bani mărunţi, femeia a şi dat detalii despre obiceiurile sale prea puţin ortodoxe. În tot acest timp, sindicalistul avea treburi mult mai importante de făcut, ba la Eforie Nord, ba la sediul sindicatelor de la Târgu-Jiu, ba la sediul FNME din Bucureşti, lucru demonstrat de către foile de parcurs ale autoturismului pus la dispoziţia sa de către Divizia Minieră a CEH. Autoturismul a fost folosit şi în timp ce Nica se afla în concediu şi chiar în zilele de duminică, pentru a parcurge sute de kilometri, lucru pe care legal nu avea voie să-l facă. 
Pontajul de la locul de muncă şi foile de parcurs n-au putut însă să fie puse cap la cap pentru a se vedea că Petre Nica a fost în două locuri în acelaşi timp, pentru că s-a îmbolnăvit subit şi în mod repetat ori de câte ori era vorba de dat explicaţii, aşa că Nica a intrat după câştigarea alegerilor într-un concediu medical prelungit, cu toate că niciodată n-a fost de găsit acasă când a fost căutat de comisia însărcinată cu verificarea stării de sănătate a celor declaraţi bolnavi, iar anul acesta în concediu de odihnă. Până una-alta, a dat o notă explicativă în care susţine senin că a fost la serviciu în anumite zile, deşi cu mâna proprie a întocmit foi de parcurs pentru desele sale plecări.
Compania Naţională a Huilei, fostul angajator al lui Nica, s-a adresat Tribunalului Hunedoara cu o acţiune în răspundere patrimonială pentru ca instanţa de judecată să dispună obligarea sindicalistului la plata sumelor încasate necuvenit. Fosta CNH a făcut acest demers în instanţă după ce Curtea de Conturi, în urma unui control, a identificat salariaţii care au încasat sume necuvenite, printre care şi Petre Nica, şi a stabilit valoarea prejudiciului, care urmează a fi recuperat acum pe cale judecătorească.
 
Sindicalist şi afacerist în turism
Certe rămân salariile integrale şi sporurile pe care Petre Nica le-a încasat de la locul său de muncă graţie pontajelor fictive de care a beneficiat cu ajutorul angajatei de la Resurse Umane, miile de kilometri pe care acesta i-a făcut cu autoturismul ce consumă combustibil plătit de către Divizia Minieră şi, în plus, calitatea sa de om de afaceri, nerecunoscută însă şi în declaraţiile de avere şi interese depuse de şeful Sindicatului Muntele.
În februarie 2013, acesta a înfiinţat SC Allma Road SRL Lupeni, al cărui unic administrator şi asociat este. Sindicalistul deţine de ani buni o cabană la Straja, acum venind momentul să dea şi un iz de legalitate afacerii prin crearea menţionatei societăţi. Pe tot parcursul anului 2013, Petre Nica, în calitate de inspector social şi adjunct şef de sector, a depus patru declaraţii de avere şi interese, dar în niciuna nu aminteşte de faptul că este administrator şi asociat unic al unei societăţi comerciale, omisiunea sa înscriindu-se perfect în limitele infracţiunii de fals în declaraţii.
Atât pontajele fictive, cât şi statutul de sindicalist-patron îl încadrează perfect în peisajul sindical hunedoreano-gorjean, dat fiind faptul că nici liderii de la Gorj, inspectori sociali mare parte dintre ei, nu sunt străini de astfel de practici. Chiulul plătit de la locul de muncă este sportul lor preferat, iar afacerile personale – interesul lor principal.
Dat fiind fondul aflat la sau chiar dincolo de limita legii a acţiunilor sale, Petre Nica îşi regăseşte perfect locul în fruntea FNME. Alături de Marin Condescu, un om care are destule probleme penale. Cu care ar putea face, e lesne de înţeles, schimb de experienţă.
Reamintim că Petre Nica îndeplineşte încă din 2012 condiţiile de pensionare. Dar pentru Petre Bebe Nica, care este în fruntea pensionabililor din CEH, e mai bine sindicalist la stat decât pensionat.

Comentarii articol (10 )

#1 radu16.01.2014,  10:41:52
e in regula toata lumea stie ca liderii nu fac sut si se ocupa cu tot felul de matrapazicuri dar ar fi corect sa i analizati pe toti de la ciubotaru pina la sandu daniel sau cozma si sa ne spune ti unde trudesc acestia penru binele mineritului.
#2 CD16.01.2014,  11:00:24
Ne-am ocupat si de alte cazuri. Aveti un exemplu aici: http://www.zvj.ro/articole-21432-Cum+evit+++liderul+Ciubotaru+de+la+EM+Vulcan+subteranul++fiind+pontat+fictiv+cu+anii++S+++fie+vorba+.html
#3 Grigore16.01.2014,  14:49:09
Se pare ca mai exista o noua Bianca Dragusanu... in minerit. Daca PRIMAR nu, DIRECTOR nu, politica... fara apartenenta politica, atunci traseist prostitual, sau sindical, ptr binele mineritului.
#4 MINER17.01.2014,  03:38:57
Ne-am cam saturat de vorbe-n vant! s-a luat vreo masura? nu!atunci ce rost mai au comentariile,stam si ne lingem ranile si privim,,nemuritori si reci"cum se lafaie astia pe banii nostri si ne rad in nas! Corp de control?anchete?sunt pt.cei care muncesc si-si vad de treaba nu pt.pensionabilii care-o bat in cap toata ziua!
#5 unul17.01.2014,  09:37:07
Mai Minerache,cine vrei sa ia masuri ? Tu trebuie sa faci asta,daca astepti ca altii sa-ti rezolve problemele,nicidata nu se va schimba nimic !
#6 radu17.01.2014,  11:09:37
aveti dreptate inca o data si chiar asteptam cu interes articole viitoare cu locurile unde isi desfasoara munca liderii ceh
#7 Eu cred17.01.2014,  12:12:26
Ca acum se strang probe,interceptari ,alte din astea,dureaza ani buni sa fie dosarul beton si cand o sa supere pe cine nu trebuie hopa!La brutarie!Nu asa sunt scenariile pe la noi pe plaiurile cu mioare si boi?
#8 Lupeni19.01.2014,  13:54:54
Dl Docea daca pleaca 9000 de angajati din FENM in alta structura sindicala cum sa nu il faci vice sau primvice pe unul ca Bebita.Pai el se compara cu Ruset, hai sa fim seriosi,chiar toti e prosti vb bucurestianului.
#9 Daniel06.02.2014,  17:00:31
Dar si la pantera guard uni faceau 12 cu 12 iar alti 12 cu 24 si luau si mai multi bani firma aceta era m,ai mafioata decat axis dar nici ei nus mai presus si sindicalisti nu fac alceva decat sa traiasca de pe urma celor care muncesc sau lucreaza.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema

Prima destinaţie: oraşul Aninoasa

Astăzi, 3 iulie, Aninoasa va primi după multă[..]

02.07.2015, 18:51   |    2 comentarii
Deşi poziţia ziarului nostru faţă de mascarada de miting politico-sindical organizat de numitul Nica Petre a fost publică, la[..]
27.05.2015, 22:28   |    1 comentarii
Este posibil că gălăgia de miting antiguvernamental anunţat a se desfăşura poimâine să fie doar o răfuială personal[..]
19.05.2015, 22:27   |    12 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter