20.01.2014,  19:55:40 | 0 comentarii | 4676 vizualizari
În privinţa anului economic 2014 / Iuliu Winkler este moderat-optimist
de Mihaela PETROŞAN

Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler a declarat, ieri, la Deva, că priveşte anul economic 2014 cu optimism moderat, considerând că sunt şanse să fie un an bun, dar sunt şi riscuri mari provenind din felul în care vor acţiona guvernanţii.

„În ceea ce priveşte anul economic 2014 în România, eu sunt de un optimism moderat. (...) Cred că România are şanse să aibă o creştere economi­că în jur de 3 la sută, dar aceasta doar dacă guvernanţii sunt înţelepţi”, a declarat Iuliu Winkler. El a adăugat că prudenţa sa vine din faptul că acest an este unul electoral şi, ca atare, există riscul major al unor derapaje care să se materializeze în binecunoscutele „cadouri electorale”.
În opinia europarlamentarului hunedorean, principalele motoare de creştere economică sunt investiţiile străine directe, investiţiile în infrastructură şi exporturile. Iuliu Winkler a arătat că România are nevoie de investiţii străine directe în domenii de înaltă tehnologie, în IT, în telecomunicaţii, în construcţiile de maşini etc. Potrivit acestuia, în investiţiile în infrastructură trebuie folosite fondurile Uniunii Europene. „Deşi procesul de absorbţie a fondurilor europene a fost accelerat în ultima parte a anului trecut, totuşi, am rămas pe ultimul loc. Am reuşit să utilizăm doar 29,87 la sută din fondurile de coeziune, adică 5,7 miliarde de euro din cele 19,21 miliarde care ne-au fost alocate pentru perioada 2007-2013”, a spus Winkler. În plus, Iuliu Winkler a atras atenţia asupra faptului că Parlamentul European a adoptat, în ultima sesiune de la Strasbourg, un pachet de reglementări referitor la achiziţiile publice, care propune simplificarea procedurilor, o mai mare eficienţă în utilizarea banului public şi o mai mare transparenţă. „După publicarea acestor reglementări în Jurnalul Oficial al UE, statele membre vor avea la dispoziţie 24 de luni pentru implemen­tarea lor în legislaţia internă”, a adăugat europarlamentarul hunedorean. Potrivit acestuia, datorită acestor regle­mentări, în cazul achiziţiilor publi­ce de bunuri şi servicii, va dispărea „dictatul celui mai mic preţ”, fiind introdus principiul raportului cali­tate-preţ. „Aş putea da un exemplu de la noi. În cazul în care se va organiza o licitaţie pentru asfaltarea unui drum nu va mai prima cel mai mic preţ, ci oferta care va oferi cele mai bune garanţii. Adică, nu se va mai asfalta ieftin cu o garanţie de 6 luni, ci mai scump, însă vei avea o garan­ţie de 36 de luni, de exemplu”, a explicat Winkler. El a subliniat că pachetul legis­lativ adoptat de Parlamentul European prevede diminuarea birocraţiei în cadrul licitaţiilor, cu scopul accelerării acestora, încurajează subcontractarea către IMM-urile locale şi dă un nou impuls parteneriatului public-privat, fără, însă, a încuraja „privatizarea serviciilor publice”.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
În aceste zile, europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler participă la reuniunea Biroului Grupului PPE din Parlamentul Eur[..]
04.06.2015, 21:43   |    0 comentarii
Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler, vicepreşedinte al Comisiei de Comerţ Internaţional (INTA) a Parlamentului European,[..]
15.01.2015, 20:22   |    0 comentarii
Într-o întâlnire pe care a avut-o săptămâna trecută cu reprezentanţii Şcolii Superioare de Afaceri ş[..]
29.06.2014, 20:18   |    0 comentarii
Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler susţine că grupurile politice ale popularilor şi socialiştilor trebuie să discute [..]
05.06.2014, 20:37   |    0 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter