21.01.2014,  21:44:31 | 26 comentarii | 5877 vizualizari
Ioan Rus, preşedintele PSD Petroşani, / Pregătit să câştige europarlamentarele. Mai trebuie să vrea şi electoratul…
de Corneliu BRAN
Unul dintre membrii organizaţiei PSD Petroşani, care n-are nicio funcţie, ne-a transmis la finalul săptămânii trecute că observă „parcă un semn de mişcare de trupe şi de revigorare a organizaţiei PSD Petroşani”, omul sesizând mulţimea de acţiuni culturale, sportive şi politice „din ultimele şapte-opt luni”, dar şi ultimele schimbări politice la nivel de vârf de organizaţie. 
 
Dacă e luni… e şedinţă de Birou Executiv
Dacă luni, 20 ianuarie, seara, nu am fi auzit de şedinţa de Birou Executiv a organizaţiei PSD Petroşani, mai-mai că am fi trecut cu vederea cele spuse de membrul social-democrat, fiind convinşi că probabil exagerează, deşi, într-adevăr, am sesizat şi noi că în ultima perioadă pesediştii din Petroşani au organizat diferite acţiuni, mult mai multe decât de obicei. Dar auzind că a fost o „şedinţă pe bune”, unde „s-a discutat constructiv, s-a ridicat tonul, s-a cerut mai mult pentru partid şi s-au numit apoi responsabilii pe zone şi pe departamente, care să conducă la câştigarea alegerilor europarlamentare la Petroşani”, mai că am luat-o mai în serios. Şi astfel, marţi, 21 ianuarie, am cerut detalii de la preşedintele organizaţiei PSD Petroşani, Ioan Rus.
„Da, suntem tot mai activi, şi cu seriozitate vom avea o organizaţie tot mai puternică la Petroşani. Luni seara am discutat despre cele 13 departamente ale partidului, unde am stabilit şi colegii responsabili, dar şi de responsa­bilii celor şase zone ale Petroşaniului care cuprind cele 25 de organizaţii PSD din municipiu. Responsabilii de zone vor avea un mare rol de-acum înainte în gestionarea problemelor sociale şi administrative din zona res­pectivă. Asta ar fi partea secundară a lucrurilor, pentru că partea principală care ţine de aceşti responsabili ţine de buna coordonare a membrilor de partid din sectorul respectiv. Ei vor trebui să mobilizeze oamenii la şedinţe şi la acţiunile organizaţiei noastre. Ei vor lua iniţiative în organizarea pe zone a unor acţiuni politice, sociale, culturale sau sportive şi tot ei ne vor transmite unele probleme cu care se confruntă membrii noştri, inclusiv vor veni cu soluţii de rezolvare. Este, dacă vreţi, o responsabilitate asumată care trebuie să ridice nivelul organizaţiei din toate punctele de vedere, bineînţeles sprijiniţi şi de noi, cei din conducere. La fel, vor avea de lucru şi multe responsabilităţi şi responsabilii de departamente, care vor ţine legătura directă şi cu cei din departamentele centrale ale organizaţiei PSD”, ne-a declarat preşedintele Ioan Rus.
 
Departamentele şi coordonatorii lor
Iată cele 13 departamente de care vorbea Ioan Rus şi cine sunt coordonatorii lor:
1. Tineret şi sport/ sănătate: Grigoriu Lavinia, Tiberiu Jitea şi Alexandru Todea.
2. Energie, resurse şi politici industriale/ Relaţia cu mediul de afaceri şi piaţa de capital - Iulian Codreanu, Francisc Gerschner şi Gheorghe Giubalca.
3. Justiţie, politici legislative şi protecţia drepturilor cetăţeneşti – Ioan Rus. 
4. Protecţia mediului, silvicultură şi gospodărirea apelor – Cristian Ionică şi Florin Ciucur.  
5. Dezvoltare regională/Cultură, culte şi minorităţi – Leodor Sipeţan şi Mariana Popa.
6. Relaţia cu instituţiile europene/proiecte europene – Artur Găman şi Dacian Ciodaru.
7. Politici economice, dezvoltare rurală şi siguranţă alimentară – Doru Alb, dr. Daniela Mureşan. 
8. Ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului – Florin Nicolae.
9. Turism şi IMM–uri – Costel Postolache şi Adrian Opriş.
10. Egalitate de şanse şi familie – 
Margareta Burduf. 
11. Educaţie şi cercetare – Mihai Sorin Radu, Robert Humel şi Valeriu Pleşea.
12. Administraţie publică – cei trei consilieri locali.
13. Politici sociale şi relaţia cu sindicatele/ Relaţia cu societatea civilă şi ONG-urile – Daniel Sandu şi Zoltan Lacataş.
14. Secretar Coordonator – Mihai Ermoiu.
 
Radu Sorin, Artur Găman şi Costel Postolache - noi vicepreşedinţi
Mai amintim că la nivel de conducere a organizaţiei PSD Petroşani au fost suplimentate alte trei funcţii de vicepreşedinţi, pe lângă cele existente. Astfel, au fost cooptaţi ca vicepreşedinţi Radu Sorin, revenit în organizaţie de la organizaţia PSD Aninoasa unde ocupa acelaşi post, Artur Găman, din cadrul INCD INSEMEX Petroşani şi Costel Postolache.
„Ideea noastră principală la această extindere a numărului de vicepreşedin­ţi ai organizaţiei municipale a fost aceea de a forma un colectiv capabil să câştige, prin deciziile luate şi activitatea depusă, alegerile europarlamentare de la Petroşani din primăvara acestui an. Ţinta stabilită este de minim 35%, vom vedea la finalul alegerilor dacă vom reuşi sau nu. Eu sunt optimist şi cred că această echipă va putea obţine acest scor. Va fi multă muncă, vor fi multe responsabilităţi, dar asta ţine de puterea unei organizaţii. Vreau să stoarcem toată energia membrilor noştri pentru cauza partidului, iar la final vreau să ne bucurăm împreună pentru reuşită”, ne-a declarat Ioan Rus.
 
Probleme de exprimare… politică…
Dacă liberalii au ca ţintă 30% din voturile de pe Valea Jiului, atunci de ce pedeliştii nu şi-ar propune 20% din voturi iar pesediştii 35%? În condiţiile în care prezenţa la vot va fi mai mică de 40%, după cum susţin analiştii politici, nimeni nu spune 30%, 20% sau 35% din cât? Aici e problema şi de aceea deocamdată în România nu putem vorbi 100% de „exprimare politică”, dar asta-i altă poveste.

Comentarii articol (26 )

#1 ionica22.01.2014,  06:32:27
La educatie si cercetare Valeriu Plesa - nu cumva este vorba de cel care "cerceta"in direct,intr-o emisiune a unei televiziuni locale, cand se scobea in nas? Cat despre educatie putem "invata" multe de la acest cercetator chiar prin exemplul lui fata de familie lucru cunoscut de multa lume si de care ar fi trebuit sa se tina cont. Cat despre pregatirea lui Ioan Rus pentru castigarea alegerilor parlamentare nu mai mira pe nimeni ca PSD-ul din Petrosani candideaza de zeci de ani de zile cu acelasi perdant la toate tipurile de alegeri, prietenii stiu de ce!
#2 Cerebel22.01.2014,  08:36:46
Dupa Einstein nebunia este sa faci acelasi lucru intr-una si sa te astepti la alte rezultate. Ioan Rus este acelasi lucru la PSD, acelasi perdant. Nebunia nu-i la el, ci la cei care-l propun mereu sa-i faca de ras. Asadar, PSD Petrosani este o adunare de sado-masochisti politici. Smecherul este Rus care-i pune mereu sa lucreze pentru el. Fratilor, voi nu v-ati saturat sa luati bataie? Cat despre Valeriu Plesa, celebrul cercetator, ce putem spune? S-a nascut speranta si va muri dezamagire! Tot inainte!
#3 minerache22.01.2014,  09:43:27
La turism si imm-uri Costel Postolache, pai cum sa nu se priceapa la turism cand de-o viata face turism de orice fel, fugind dupa ciolan. In toate actiunile lui Miron Cosma acest lider de sindicat nu lipsea, dar era pontat subteran 100% asa cum se intampla si azi cu toti liderii de sidicat(exemp. Bebe Nica de la Lupeni), iesind cu o pensie babana in aceleasi conditii speciale de munca precum minerii care au prestat in subteran cu adevarat. Se pricepe si la IMM-uri. De la el au invatat liderii de sindicat ca: daca esti lider de sindicat musai sa ai si o societate comerciala. Asa ca nu e un Prostolache asa cum gresesc, intentionat, unii sa-i pronunte numele. Deci, atntie la neatentie si fiti pa faza.
#4 WEB22.01.2014,  09:45:57
M-ai aveti curajul sa esiti in fata electoratului dupa ce a-ti luat si speranta. nu vedeti ca nici chiar voi nu va m-ai suportati la cat rau ati facut acestui popor, sa va fie rusine!
#5 Gioni22.01.2014,  10:13:12
Cred ca acesti coordonatori din cele 23 departamente ale lui Rus Ionica reprezinta tot efectivul de membri ai organizatiei munpcipale Petrosani. Despre repere morale am putea vorbi la adresa putinilor dintre acestia care au si ei vina lor in a se pozitiona langa cei care strica imaginea org.psd Petrosani,de unde si zicerea" spune-mi cu cine te plimbi ca sa spun cine esti"
#6 Silviu22.01.2014,  10:32:06
Singurul om valoros din toata echipa prezentata este Ciodaru dacian. Restul...toti o apa si-un pamant. daciane, tineretul e cu tine.
#7 Pufi22.01.2014,  11:53:40
Este bine ca Postolache a revenit ca si vicepresedinde. Se putea gasi o solutie si pentru Nicolae Florin. Din pacate PSD la europarlamentare va fi invins de PDL unde va candida Tiberiu Iacob Ridzi. Asta este dar este bine ca s-au regrupat, mai trebuie sa scape de Mariana Popa, aceasta doamna este un factor permanent de tensiune si intrigi care va submina prin atitudinea ei in permanenta organizatia PSD Petrosani.
#8 garcea22.01.2014,  13:24:29
Cred ca chestia asta cu Ioan Rus europarlamentar e o gluma
#9 Alegatorul22.01.2014,  14:00:02
Chiar asa!? In tot Petrosaniul, oare, nu exista altcineva decat acest Postolache care sa conduca psd Petrosani? Eu zic ca da!- daca ne gandim numai la faptul ca in aceasta org. a mun.Petrosani au fost oameni de inalta valoare, cu mentalitati noi, sanatoase(de factura d-lui dr. Fulger Valentin, cadru universitar Petrosani), oameni care au fost nevoiti sa plece pentru ca nu au fost de acord sa stea langa indivizi cu o statura morala discutabila. De ce nu se incearca a se aduce acesti oameni inapoi in partid si altfel am discuta si despre castigarea de catre psd Petrosani a oricaror alegeri pe care nu le-a mai castigat de 14 ani. D-le Radu Sorin, am dreptate ori ba?
#10 zgabeata22.01.2014,  16:18:50
Nici nu putea fi altul mai potrivit coordonator la compartimentul Tineret si Sport decat sexagenarul Todea Alexandru, poate cel mai in varsta membru din org.PSD Petrosani si asta pentru ca daca facem referire la numele compartimantului(Tineret si Sport) se potrivaste precum nuca in perete cu cel care a fost numit sa-l coordoneze. Asa ca, au ramas doar felicitarile de rigoare.
#11 Hahahaaaaaaaaaa22.01.2014,  19:33:35
Majoritatea coordonatorilor merita diplome de cei mai buni atleti la alergatul dupa ciolan! Hahahaaaaaaaaaa si va zic pa!
#12 petrila24.01.2014,  09:32:41
ce cauta penibilul ermoiu la psd continua alergarea ca la mina petrla dupa ciolan de cind s a angajat posturi calde de la nas sindicalist si pedelist director de ratat
#13 miruna24.01.2014,  10:23:11
Mai rautacioaso ce esti tu cu Plesa asta. Vrei sa il ridici in slavi sa il faci erou. Te legai pana acum de titlurile lui stintifice ca le are obtinut pe nedrept fara ai avea habar ce inseamna gradul I in stiinta. Acum te legi de familie cand domnul asta e divortat de peste 10 ani si isi traieste viata ca oricare om normal. Si fi pe pace. Nu a aratat in ultima vreme ca ar vrea vreo functie politica. E adevarat nici sa se intoarca la fosta lui consoarta.
#14 Pufi24.01.2014,  10:50:13
Alegatorule (Fulger Valentin) diferenta dintre tine si Postolache al carui fan nu sunt ba dimpotriva este ca el stringe 500-1000 de voturi pe care tu nu le strangi. La fel diferenta dintre tine si Nicolae Florin este ca el strange 500-1000 voturi pe care tu nu le strangi. Da Radu Sorin strange si el ceva voturi, putea sa fie departe in cariera universitara si in politica pentru ca este un intelectual fin cu multa educatie numai ca are 2 metehne: alcoolul si aranjarea de examene. Aceste doua aspecte i-au facut un renume care l-au tras mult inapoi. Pacat. Tu Din pacate alegatorule in politica actuala conteaza notorietatea ceea ce dvs va lipseste cu desavarsire...era sa gresesc si dvs sunteti renumit pentru ca va place sa altoiti cate o mama de bataie iubitelor dvs.
#15 Alegatorul24.01.2014,  13:17:51
Bai Pufi oameni ca tine a dus PSD Petrosani la situatia trista in care se gaseste acum. Tov.pensionar Postolache,pe care il aperi,il cunosc foarte bine de la intreprinderea miniera unde era pontat in subteran 100% si de unde a iesit cu o pensie babana pentru munca a depusa in conditii speciele.Dupa cum se stie acest Postolache si nu Prostolache, nu a prestat subteran ci l-a insotit in permanenta pe M.Cosma in toate actiunile de tip mineriade facand mult rau cetatenilor Vaii Jiului, rau care a dus Valea Jiului in adevarata Vale a Plangerii. (a se vedea filmele cu mineriadele unde Postolache se afla mereu de langa Cosma) Pe unde a trecut, acest alergator dupa ciolan, a inselat asa cum a procedat si dupa ce a iesit la pensie intrand in PSD Petrosani si printr-o siretenie caracteristica a reusit sa se strecoare pe un loc eligibil pe lista PSD, partid aflat pe valuri,reusind sa insele si electoratul care a votat lista partidului obtinand un loc de consilier. Sunt convins de notorietatea de care amitesti, mai Pufi, ca ar conta in politica, dar nu spui despre ce notoriete este vorba, pentru ca in mintea ta notorietate inseamna numai de bine. Sunt convins ca acest Postolache daca ar fi cadidat independent nu l-ar fi votat nici pesedisti org. Petrosani. Va multumim domnule Docea Catalin si va apreciem pentru curajul pe care-l aveti in a dezvaluii multe anomalii din societatea in care traim si pentru ca ne dati posibilitatea, prin aceste comentari, sa aratam care este adevarata fata a unor impostori care au facut si continua sa faca atata rau Vaii Jiului.
#16 GICU24.01.2014,  20:02:50
Pentru "Alegatorul" Mare atentie,nu Fulger ese tinta ci Radu Sorin iar catelul zis "Pufi" ataca prin invaluire sau e posibil chiar acest "Pufi" sa doresca sa ajunga dulau penru un ciolan mai mare. Asa-i "Pufi" zici ca esti smecheras?
#17 celalalt alegator...25.01.2014,  15:27:24
Bine, tov. Lungoci alias alegatorul, prietenas cu domnul Fulgerache...
#18 Cetateanul25.01.2014,  20:21:41
Ar trebui ca organele abilitate sa se autosesizeze cu privire la totii capii mineriadelor, si sa fie trasi la raspundere pentru raul ce l-au facut cetatenilor Vaii Jiului,(probe sunt acele filme unde pot fi zariti cei care se aflau alaturi de Cosma) Unul dintre ei este chiar Tov.pensionar Postolache care culmea tupeului mai are curajul sa aspire a fi candidat la urmatorele alegeri, pentru Parlamentul European, sau pentru primar la Petrosani. Domnilor de la PSD, dati-l afara pe acest pensionar Postolache fiind una din sursa raului, care murdareste imaginea partidului si atentie mult mai mare asupra unor indivizi care au intrat in partid respectiv asupra doritorilor de a devenii membri de partid.
#19 Ferighe26.01.2014,  10:55:19
mai GICU ce ai cu Pufi daca vrea sa devina dulau?
#20 ioscut26.01.2014,  11:21:33
BAI PETRILA TU CRED CA ESTI UNUL DIN AIA LA CARE V A PLIMBAT ERMOIU NEVESTELE ACUM DEGEABA VA AGITATI CIND ERA ASTA LA MINA SCHELALAIATI CA POTAILE PE LINGA PUT TOTI SAU FUGEATI PE BURTA PE SUB GARD VA BUHAIUL CU UN SINGUR DINTE ACUM NU TREBUIE SA FITI SUPARATI CA VOI CU ALCOLUL IN CAP N ATI AVUT GRIJA DE FEMEI.
#21 Bizoc26.01.2014,  14:17:47
Felicitari d-lui Bran Corneliu care a reusit prin publicarea acestui articol sa agite spiritele in psd petrosani dandu-ne posibilitatea sa descoperim adevarata fata a pesedistilor petroseneni care, sub pseudonime, si-au dat-o in petic aratand ca lupta este pentru a ajunge la ciolan.
#22 eu27.01.2014,  10:04:51
pt ioscut ...esti mare ,,, ce treaba are mineritul de care niciunul n ati auzit macar cu citeva lesinate la care nu se uita nimeni
#23 ioscut27.01.2014,  14:58:20
pt eu....daca vreuna din lesinate e nevasta ta sa vezi ce treaba are....ha,ha
#24 doisiunpic28.01.2014,  09:37:16
nenea rus ce trebuie sa fac pt a obtine si eu un garaj ca a lu matale?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
La ultima şedinţă de consiliu local, la Petroşani, Ioan Rus, consilier PSD, a bătut obrazul celor [..]
30.09.2013, 19:59   |    1 comentarii

Ne-a plăcut ieri în şedinţa de consiliu local, care a avut pe ordinea de zi 34 de puncte, toate trecând cu brio, unel[..]

28.03.2013, 20:39   |    0 comentarii

Alegerile de sâmbătă, 16 martie 2013, ale organizaţiei municipale PSD Petroşani, organizate la Teatrul „I.D. Sî[..]

17.03.2013, 22:12   |    4 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter