29.01.2014,  20:20:41 | 8 comentarii | 5187 vizualizari
Suntem din ce în ce mai lămuriţi: pentru că nu a vrut, sau nu a fost în stare, comandantul Brăgaru a scăpat-o pe ţepara notorie Csiki din ghearele legii! Atitudinea delăsătoare a comandantului periclitează acţiunile Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Solicităm din nou MAI avansarea comandantului la excepţional.
de Cătălin DOCEA
Ne aflăm, iată, în posesia unor noi date cu privire la parcursul cercetărilor privind pe Csiki Arthur Ludovic şi Diana Mariana, dar şi pe complicii acestora, investigaţii referitoare la infracţiuni prin care s-au produs prejudicii de peste 165,5 miliarde de lei vechi. În baza informaţiilor obţinute din surse şi documente oficiale, suntem în măsură să demonstrăm astăzi că Diana Mariana Csiki a scăpat de cercetări şi o eventuală pedeapsă pentru simplul fapt că, necunoscând tehnici investigative actuale, comandatul Poliţiei municipiului Petroşani, Ilie Titel Brăgaru, nu a putut satisface solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara de a o convoca la audieri pe infractoare. Mai multe surse, inclusiv judiciare, ne-au sugerat să căutăm explicaţii privind lipsa de implicare a comandantului în identificarea pe bune a infractoarei tocmai în perioada în care dumnealui activa ca poliţist cu atribuţiuni de control în Lupeni, acolo unde Habitat XXI SRL şi Ardi Ardi SRL, controlate de inculpaţi, au deţinut puncte de lucru şi au desfăşurat activitate. Există legături din acea perioadă? Dacă da, veţi afla tot din „Ziarul Văii Jiului”.
 
În anchetarea activităţii...
...infracţionale privind pe Diana şi Ludovic Arthur Csiki sunt implicate două instituţii: Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi Poliţia municipiului Petroşani. Rezultă, din documentele oficiale în posesia cărora ne aflăm, dorinţa reală a reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara de aflare a adevărului, dimpreună cu dorinţa procurorilor de a servi interesul public. În ambele propuneri de arestare – citate de către magistraţii Tribunalului Hunedoara - se vorbeşte, negru pe alb, că este „inadmisibil, atât din punct de vedere legal, cât şi moral, ca într-o societate civilizată, persoane de bună-credinţă sau unităţi bancare să fie expuse intenţiei unor persoane de îmbogăţire injustă”. Parchetul a dorit arestarea celor doi, a şi susţinut în faţa instanţei necesitatea arestării, dar comandantul Titel... n-a putut strânge în prealabil suficiente probe!
 
Să analizăm acum,...
...la concret, ce s-a întâmplat cu dosarul privind fraudele familiei Csiki. În lunile octombrie 2010, octombrie 2011, noiembrie 2011, februarie, aprilie şi iunie 2012, mai multe persoane (13 părţi vătămate) au depus plângeri împotriva infractorilor Arthur şi Diana Csiki. Îi numim infractori pentru că, deşi nu au ajuns încă în faza unei sentinţe în acest dosar, ambii sunt recidivişti, fiind şi în trecut condamnaţi/sancţionaţi pentru înşelăciune (3 ani şi 6 luni cu suspendare – el, amendă administrativă – ea).
Firesc ar fi fost ca, după suita de plângeri pentru înşelăciune, dar şi prin prisma prejudiciilor enorme ce au fost reclamate, dl. Titel să fie cu ochii pe soţii Csiki ca pe butelie. Mai ales că, în luna aprilie 2010, şi partea vătămată Marcel C. a depus o plângere penală împotriva lui Csiki Arthur Ludovic, tot pentru înşelăciune (prin vânzarea unui autoturism), suma în discuţie fiind de aproape 38.000 de lei (la nivelul anului 2009). Ulterior, în 2011, Csiki a şi fost condamnat la închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pentru înşelăciune (sentinţa devenind definitivă şi irevocabilă în 2012). Totodată, şi Diana Csiki a fost sancţionată, aşa cum am arătat, cu amendă administrativă pentru înşelăciune.
Vorbim aşadar despre doi oameni pe care, aşa cum spuneam, comandantul Titel trebuia să stea cu ochii mai ceva ca pe soldul de card. Atât de bine a stat dl. Titel cu ochii pe infractorii amintiţi încât, în perioada 06.10.2010 – 02.03.2012, cei doi au mai tras, prin intermediul firmelor Ardi Ardi SRL şi Habitat XXI SRL, ambele din Petroşani, ţepe cu cecuri şi biletele la ordin în valoare de 9.228.649,68 lei noi, adică peste 92,2 miliarde de lei vechi. De ce mai plăteşte MAI un comandant la Petroşani dacă infractorii Csiki, dar şi alţii, au avut teren liber la Petroşani, acţionând precum haiducii? 
 
Teoretic,..
...din octombrie 2010, dl. Titel avea obligaţia de a strânge probă peste probă la dosarul soţilor Csiki. Ştiţi de cât timp a avut nevoie dl. comandant pentru a strânge suficiente probe pentru începerea urmăririi penale? Vă spunem noi: 17 luni de zile. În ciuda existenţei unor plângeri încă din luna octombrie 2010, în ciuda ţepelor repetate cu cecuri şi bilete la ordin din perioada  06.10.2010 – 02.03.2012, dl. Titel abia a dus nişte probe menite să determine începerea urmăririi penale la 07.05.2012! Adică la mai mult de un an şi jumătate de la prima plângere în acest dosar şi la doi ani de zile de la plângerea pentru care, în 2011, Csiki a fost condamnat într-un alt dosar penal.
 
Aflăm cu stupoare...
...că, în cursul urmăririi penale, Diana Mariana Csiki a fost citată la data de 23.06.2013, dar nu s-a prezentat. Părinţii săi au declarat, la acel moment, că este plecată în Spania de aproape 3 (trei) ani de zile, iar o vecină a declarat că este plecată de un an de zile. Logic ar fi fost ca, în baza acelor informaţii, având în vedere că urmărirea penală era deja începută din 07.05.2012, dl. comandant să se pună pe treabă şi să o caute, la concret, pe Diana Mariana Csiki. Singurele căutări de care îl bănuim pe dl. Titel sunt cele prin localurile din Petroşani, dar şi din alte localităţi ale Văii Jiului, acolo unde-şi petrece dl. comandant programul obişnuit de muncă, 08:00 – 16:00. Căci, dacă ar fi vrut să o găsească, dl. Titel ar fi găsit-o pe madam Csiki în fix...
 
...6 minute!
Atât ne-a luat nouă, în data de 18 ianuarie 2014, identificarea domiciliului actual al Dianei Mariana Csiki. Utilizând un computer conectat la internet, un card bancar şi suma de 15 euro, am aflat tot ce comandantul Brăgaru n-a aflat din octombrie 2010 încoace. Unde locuieşte Diana Mariana Csiki? Insula Lanzarote (Canare, Spania), Avenida Gran Aldea nr. 69, localitatea Villa de Teguise, provincia Las Palmas. Ce ocupaţie are? Administrează o societate de tipul PFA-ului românesc, având cod unic de înregistrare Y1400121X şi obiect principal de activitate „9329 – Alte activităţi recreative şi distractive”. Câte puncte de lucru are PFA-ul său şi unde sunt ele situate? Trei: Escotilla nr. 7 şi Coronel Bens nr. 42 (ambele în localitatea Arrecife, provincia Las Palmas), dar şi Calle Garajonay nr. 36 (localitatea Villa de Teguise, provincia Las Palmas).
 
În alte 30 de minute...
...am aflat informaţii complete despre alte preocupări ale numitei Csiki pe teritoriul Spaniei: ce profit a avut, că a fost sprijinită cu fonduri de la statul spaniol pentru afacerile sale şi că a primit încredere din partea legislativului local din Villa de Teguise. Şi câte şi mai câte.
 
Dacă totuşi are...
...de gând să se apuce de muncă, îl invităm pe dl. Brăgaru să afle răspunsul la următoarele întrebări:
Şi-a schimbat Diana Mariana Csiki, înainte de expirare, pe teritoriul României, cartea de identitate seria HD nr. 104194, eliberată la 16.01.2002? Dacă da, cine i-a înlesnit obţinerea noului act (menit să-i uşureze deplasarea pe teritoriul oricărui stat al Uniunii Europene)? A accesat d-na Csiki, utilizând CNP 2790101abcdeb, şi alte finanţări nerestituite în afara celor despre care organele de cercetare au deja, absolut inutil, cunoştinţă? Aflaţi zilele următoare, din „Ziarul Văii Jiului”, aspecte concrete despre activitatea infracţională a cuplului Csiki. Parte din ele sunt cunoscute şi de organele de cercetare penală. Dar, cum Diana Mariana Csiki a fost scăpată printre degete de către comandantul Brăgaru, cui mai folosesc acele informaţii? Poate altor infractori, relaxaţi la gândul că – dacă nu o ard prin baruri - nu-i va depista nici cu slujbe vajnicul comandant Titel...

Comentarii articol (8 )

#1 mariana30.01.2014,  08:35:23
dar despre ajutorul oferit pres. asoc. pens. petrosani la escrocarea pensionarilor ne poate spune ceva esential acest asa zis comandant de politie?
#2 dejeu30.01.2014,  15:06:37
Cu toate tarele ei, am mai mare incredere in politie decat intro presa partinica.Politia nu poate manipula atat cat poate presa.
#3 CD30.01.2014,  15:22:26
Si pagubitii familiei Csiki au incredere de vreo 3 (trei) ani de zile - din octombrie 2010 - si cred ca deja le-a iesit pe nas increderea asta. Ma intreb daca ati fi avut aceeasi opinie daca v-ar fi pacalit familia Csiki sa o girati cu casa si acum ati fi cu executorii la usa. In rest, in cititul de presa, ca la fotbal, toata lumea are dreptul sa se priceapa.
#4 xxx30.01.2014,  18:11:32
Ha sa fim seriosi - dejeu - in politie ar trebuii sa avem incredere deplina pentru ca este o institutie a statului platita din bani publici iar cei care isi desfasoara activitatea in cadrul institutiei trebuie sa fie oameni profesionisti, cinstiti, responsabili,avand in vedere si faptul ca ei sunt si oamenii legii dupa cum ne-am obisnuit sa spunem si nicidecum sa aiba talere(in DEX taler fig.se defineneste cu doua fete, om fatarnic, ipocrit, prefacut). Cat despre marimea gradului de manipulare nici nu ar trebui sa fie vorba in cazul politiei, iar comparatia facuta, vis-a-vis de presa, este exclusa. Semnatarul articolului nu vorbeste din auzite, ci aduce argumente indubitabile asupra celor prezentate cea ce ma face sa banuiesc cam cine ii ia apararea celui mai controversat si in acelasi timp celui mai bogat comandant de politie din judet asa cum putem citi chiar in presa, lucru ce nu poate fi pus la indoiala.
#5 dejeu30.01.2014,  18:41:16
Presa facea reclama FNIului: {dormi linistit FNI lucreaza pentru tine} si au iesit atatia pagubiti. Ma simt pagubit zilnic vazand cum cedeaza presa in fata unor edili corupti, in fata unor oameni de afaceri corupti, etc. Ei sponsorizeaza presa pentu linistea lor si nelinistea cetatenilor. Nu ma pricep grozav la presa. Vad insa cum isi schimba atitudinea cei care traiesc din presa. E bine ca-l criticati pe seful politiei, il tineti cat puteti treaz. Imbatati insa cu apa rece pe cei care sufera cu adevarat din pricina administratiilor corupte.
#6 xxx30.01.2014,  19:33:45
dejeu - cred ca doresti, cu scop, distragerea atentiei de la subiectul articolului, una-i una, alta-i alta.
#7 Cici30.01.2014,  20:14:50
Chiar asa, Dejeu, o fi normal ca astia sunt inca in libertate? Si-a facut treaba comandantul?
#8 jianu31.01.2014,  06:05:22
Titel,Mocanu si Zaharia,clan de spagari,afemeiati si betivani


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter