02.02.2014,  18:50:50 | 0 comentarii | 4432 vizualizari
UDMR Lupeni. În prima zi a lui februarie, / Şedinţa de constituire a organizaţiei de femei a adus în Vale o serie de invitaţi importanţi pentru comunitatea maghiară
de Corneliu BRAN

Sâmbătă, 1 februarie, sala de festivităţi a clubului din municipiul Lupeni a fost gazda şedinţei de constituire a Organizaţiei de Femei din cadrul UDMR Lupeni, fiind totodată stabilit şi preşedintele acestei organizaţii.

Sală arhiplină. Amalia Antal - primul preşedinte al organizaţiei de femei
Exact ca şi acum câteva zile, când la Petroşani s-a constituit organizaţia de femei în cadrul UDMR, o organizaţie care cuprinde şi domne şi domnişoare din organizaţiile de la Petrila şi Aninoasa, la fel s-a întâmplat şi la Lupeni.
Organizaţia de Femei a UDMR Lupeni va avea în componenţă, începând de sâmbătă, şi femeile din municipiul Vulcan, precum şi membre din UDMR Uricani.
La eveniment au participat în principal femeile din cadrul celor trei organizaţii UDMR din vestul Văii Jiului, precum şi mai mulţi membri, bărbaţi, din cadrul organizaţiei UDMR Lupeni, inclusiv din conducere, în frunte cu preşedintele David Benedekfi şi vicepreşedintele Amalia Antal.
Invitaţii de seamă n-au lipsit nici sâmbătă. Iuliu Winkler - preşedintele organizaţiei judeţene a UDMR, actualmente europarlamentar şi viitor candidat la aceeaşi funcţie, Csilla Hegedus - vicepreşedintele organizaţiei naţionale UDMR, domiciliată în Cluj-Napoca, totodată şi responsabilul cu partea culturală din cadrul partidului şi viitor candidat la alegerile europarlamentare, Kinga Gazda-Kun - preşedintele organizaţiei judeţene de femei din cadrul UDMR Hunedoara, Attila Dezsi - fost prefect de Hunedoara şi fost secretar general al Guvernului, Lorincz Szell - preşedintele organizaţiei de tineret a organizaţiei judeţene,  dar şi Gergely Burjan - vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a UDMR.
Începând cu ora 16,00, într-o sală arhiplină, toţi cei de mai sus au susţinut alocuţiuni. Fiecare politician a expus celor prezenţi lucruri legate de alegerile europarlamentare, de modul cum trebuie ele organizate şi de felul cum va trebui ca în viitorul Parlament European să se regăsească şi reprezentanţi ai UDMR. Dar cel mai interesant lucru l-a spus probabil doamna Csilla Hegedus, de la care am aflat că peste 30.000 de maghiari, cu venituri mici şi cu probleme sociale, au fost ajutaţi de Naşterea Domnului, în decembrie 2013, prin acţiunea „Un zâmbet de Crăciun” organizată la nivel naţional de organizaţia de femei. Un lucru care ar trebui să le dea mai mult de gândit bărbaţilor, nu numai din UDMR. Sexul frumos a dovedit că se poate concentra pe o acţiune socială.
În momentul în care preşedintele UDMR Lupeni, David Benedekfi, a anunţat propunerea pentru preşedintele organizaţiei de femei nou constituite, în persoana doamnei Amalia Antal, toată lumea a aplaudat, semnalul fiind deja foarte clar că nimeni nu se opune propunerii. Fapt confirmat şi de ce s-a mai întâmplat, astfel că primul preşedinte al organizaţiei de femei din Lupeni, care va reprezenta femeile UDMR din trei localităţi - Lupeni, Uricani şi Vulcan – este Amalia Antal.

Vă prezentăm...
...câteva declaraţii şi reacţii prealuate sâmbătă, la faţa locului.
David Benedekfi, preşedintele organizaţiei UDMR Lupeni, singurul consilier local din partea UDMR la nivel de Valea Jiului: „Astăzi am avut şedinţa de constituire a organizaţiei de femei, o acţiune foarte importantă pentru organizaţiile UDMR din localităţile din vestul Văii Jiului. Am avut onoarea ca printre noi să avem şi invitaţi din Cluj sau din Deva, precum şi pe preşedintele organizaţiei judeţene, europarlamentarul Iuliu Winkler. Credem că ceea ce s-a constituit astăzi reprezintă o şansă reală pentru un viitor mai bun al organizaţiilor noastre din Lupeni, Uricani şi Vulcan, pentru că femeile au însemnat şi înseamnă mult pentru partidul nostru, pentru unitatea şi forţa lui. Acum exact 25 de ani am avut la Lupeni şedinţa de constituire a organizaţiei noastre, să sperăm că vor mai trece 25 de ani – şi apoi şi cu mult mai mulţi – de funcţionare a organizaţiei UDMR Lupeni şi a organizaţiei de femei constituită astăzi. Membrilor din organizaţia noastră le transmit şi pe această cale că anul 2014 este un an în care trebuie să existe mai multe acţiuni politice şi de organizaţie locală şi mai puţine vorbe, pentru că doar aşa vom reuşi să facem ce ne-am propus, mai ales în ceea ce priveşte sprijinirea candidaţilor UDMR la alegerile europarlamentare”.
Amalia Antal, vicepreşedintele UDMR Lupeni, de sâmbătă, 1 februarie, şi preşedinte al organizaţiei de femei:
„Ziua de astăzi a fost foarte importantă pentru comunitatea noastră. Am făcut un pas înainte în a-i aduna pe membrii noştri şi a forma o legătură mult mai strânsă cu ei, împreună cu doamnele din organizaţiile UDMR din vestul Văii Jiului, care întotdeauna au sprijinit evenimentele care privesc comunitatea maghiară. Ideea formării organizaţiei de femei în cadrul UDMR a venit de la doamna Rozalia Biro, senator UDMR din Oradea, această propunere fiind înaintată Congresului UDMR care a avut loc la Miercurea Ciuc anul trecut. Imediat după aceea ne-am apucat de treabă, în toamnă s-a format Organizaţia Femeilor UDMR, la Cluj, şi după aceea a urmat ca, la nivel de judeţ, fiecare organizaţie să-şi formeze structuri destinate femeilor la nivel de judeţ şi de localitate. La noi s-a stabilit ca organizaţiile din Lupeni, Vulcan şi Uricani să creeze împreună o singură structură, pentru că de ceva timp cele trei organizaţii oricum lucrează împreună şi pe alte domenii, iar rezultatele s-au dovedit a fi mai bune decât atunci când fiecare organizaţie avea acţiuni individuale. Este vorba de un mai mare pragmatism, de o punere mai bună în scenă a ideilor şi acţiunilor, de o unitate mai mare, care dă forţă şi care face ca membrii noştri să fie mai activi şi mai interesaţi faţă de ceea ce se întâmplă în organizaţia locală. De aceea, constituirea acestei organizaţii de femei, unde eu am primit onoarea de a conduce această organizaţie, cred că va fi de bun augur şi va face ca pe viitor femeile din organizaţiile noastre să fie mult mai prezente decât până acum în viaţa partidului, rezultatele urmând să se vadă în viitorul apropiat. Pentru început, în calitate de preşedinte al organizaţiei de femei mi-am propus mult mai multe acţiuni sociale decât până acum, asta însemnând sprijin în rezolvarea unor cazuri sociale, implicarea mai activă în ajutorarea unor persoane în vârstă sau a unor familii cu venituri reduse şi multe alte chestiuni ce ţin de acest segment social. Pe de altă parte, vom continua şi la nivel de organizaţie de femei proiectele culturale, foarte îndrăgite de comunitatea noastră, precum şi acţiunile sportive, turistice sau cele recreative. În plan politic ne-am propus să sprijinim mai mult, prin toate forţele noastre, UDMR, inclusiv pe consilierul local David Benedekfi, în acţiunile, proiectele şi propunerile întreprinse. Vocea noastră trebuie să fie auzită mai mult pe viitor, pentru că facem şi noi parte din comunitatea ce trăieşte în vestul Văii Jiului, fie că vor sau nu unii politicieni să priceapă. Aş dori să mulţumesc tuturor femeilor care m-au votat, tuturor invitaţilor că au venit alături de noi la această acţiune, dar şi domnului Constantin Brânduşe din Lupeni, care ne-a acordat sprijin în organizarea evenimentului”.
Iuliu Winkler, preşedintele UDMR Hunedoara şi europarlamentar: „În urmă cu două zile s-a constituit Organizaţia de Femei a UDMR Petroşani, care polarizează femeile din organizaţiile Petroşani, Petrila şi Aninoasa. La fel se întâmplă şi azi la Lupeni, unde femeile din alte trei oraşe, de la nivel de organizaţii UDMR locale, se constituie într-o singură organizaţie. Este mai bună această polarizare din punct de vedere al informaţiei, practic îi scoţi pe oameni din orăşelul lor şi îi încurajezi să coopereze şi să comunice şi cu colegii din orăşelele vecine, scopul fiind acela de îmbunătăţire a performanţelor organizaţiilor şi a partidului în general. Dacă în Lupeni în 2012 am reuşit o performanţă bună la alegeri, în sensul reintrării cu un consilier local în Consiliul Local Lupeni, după ce nu mai aveam oameni în acest for, acum, în 2014, avem din punct de vedere politic obiectivul cel mai important, respectiv alegerile pentru Parlamentul European. Pentru mine este o situaţie specială, pentru că sunt şi preşedintele organizaţiei judeţene a UDMR, sunt şi europarlamentar şi voi fi probabil din nou pe listele cu candidaţi pentru viitoarele alegeri europarlamentare pe un loc eligibil. Asta mă face să am atât un obiectiv pe linie de partid la nivel judeţean, precum şi un obiectiv pe linie personală, ceea ce face cu atât mai dificilă misiunea mea. De aici sigur că mi-aş dori să avem cât mai multe voturi la nivel de organizaţie judeţeană şi naţională la alegerile europarlamentare, nu vă pot spune un număr acum, dar dacă se poate aş dori ca scorul voturilor de la alegerile locale 2012 să se repete. Şi nu scorul voturilor de la alegerile parlamentare desfăşurate tot în acelaşi an, dar spre finalul lui. Să sperăm că oamenii din comunitatea noastră vor fi uniţi şi vor face ca lucrurile să iasă bine, UDMR având şi această sarcină, ca până la alegeri să conştientizeze membrii de importanţa acestor alegeri pentru comunitatea noastră”.
Attila Dezsi, fost prefect de Hunedoara şi fost secretar general al Guvernului: „Este o acţiune a femeilor care se implică în viaţa socială şi comunitară foarte mult. Mie personal ceea ce văd azi îmi creează un sentiment de deja-vu pentru că întotdeauna în Lupeni femeile au fost foarte active şi foarte bine organizate în toate acţiunile pe care UDMR Lupeni le-a avut. Fapt demonstrat şi azi, când vedeţi că toată sala e plină şi totul a fost organizat foarte bine. Anul acesta vor fi două serii de alegeri importante în România. Din punctul meu de vedere să sperăm că vom călca din nou pe calea europeană, eu cred că direcţia României e spre Vest şi spre acest model trebuie să ne îndreptăm pentru ca viitorul nostru să fie asigurat”.
Csilla Hegedus, preşedintele organizaţiei de femei la nivel naţional: „Am venit în judeţul Hunedoara pentru că aici organizaţia de femei a judeţului, constituită anul trecut, este una puternică şi lucrează în mod constant în interesul comunităţii maghiare, nu doar pentru femei ci, în general, pentru toată lumea care face parte din comunitatea noastră. Am venit împreună cu domnul preşedinte Winkler şi cu doamna preşedinte Kinga să constituim la Lupeni, împreună cu cei din organizaţiile din vestul Văii Jiului, organizaţia de femei. Dorim, de asemenea, să discutăm cu femeile de aici programul pentru alegerile europarlamentare, în care vrem să avem şi câteva puncte esenţiale pentru femeile maghiare din România. Doar aşa credem că se poate elabora un program bun, viabil, care să reprezinte nevoile tuturor femeilor din comunitatea noastră. Referitor la viitoarele alegeri europarlamentare, confirm faptul că pe listă vor exista şi candidaţi femei care să reprezinte femeile maghiare din România în Parlamentul European, asta deoarece am considerat că a venit vremea ca şi o femeie să fie acolo, în forul european, unde să poată să lupte pentru proiectele femeilor din comunitate şi în general pentru toate femeile din România. Dacă voi ajunge în Parlamentul European doresc să îmbunătăţesc atât situaţia financiară, cât şi legală a femeilor din ţara noastră”.
Kinga Gazda-Kun, preşedintele organizaţiei judeţene de femei din cadrul UDMR Hunedoara: „Mă bucur că astăzi sunt aici şi mă bucur că începând de azi doamnele şi domnişoarele din cele trei organizaţii UDMR vor avea o organizaţie care să le reprezinte. Împreună cu organizaţia judeţeană credem că pe viitor vom putea face multe acţiuni care să sprijine femeile din comunitatea noastră şi care să le prezinte mai bine proiectele, propunerile şi activităţile desfăşurate la nivel de organizaţii”.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Consiliul Reprezentanţilor Judeţeni (CRJ) ai UDMR Hunedoara, întrunit, sâmbătă, la Deva, într-o şedinţă festivă cu o[..]
15.03.2015, 20:44   |    0 comentarii
Ca în fiecare an, comunitatea maghiară din judeţul Hunedoara a comemorat, în 15 martie, r[..]
15.03.2015, 20:43   |    0 comentarii
Sâmbătă, la Hunedoara, a avut loc conferinţa de alegeri a Organizaţiei Municipale a UDMR. În urma votului, preşed[..]
16.02.2015, 20:11   |    0 comentarii
Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler, vicepreşedinte al Comisiei de Comerţ Internaţional (INTA) a Parlamentului European,[..]
15.01.2015, 20:22   |    0 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter