04.02.2014,  20:03:33 | 4 comentarii | 5566 vizualizari
După ce a fost scăpată printre degete de către oamenii legii, / Infractoarea Csiki şi-a lăsat inclusiv părinţii în pericolul de a pierde acoperişul de deasupra capului. În plus, aflaţi cum îşi recompensa familia Csiki complicii din instituţiile bancare! Astăzi: cazul CEC Bank SA
de Cătălin DOCEA

Subiectul legat de ţepele familiei Csiki, cea care a controlat societăţile Ardi Ardi SRL şi Habitat XXI SRL, prinde tot mai multă priză în rândul cititorilor noştri. Pe de o parte, din semnalele primite, aflăm de la cititori că sunt contrariaţi de faptul că, după ţepe de peste 165 de miliarde de lei vechi, Arthur Ludovic Csiki este în continuare liber, chiar foarte departe de o eventuală condamnare, deşi este recidivist. Iar soţia acestuia, Diana Mariana Csiki, care a mai fost amendată administrativ pentru înşelăciune, a fost scăpată printre degete de către oamenii legii, continu­ân­du-şi afacerile (aşa cum, în absolută exclusivitate, am demonstrat) în Insulele Canare (Spania).

Zeci de părţi...
...vătămate, oameni efectiv şantajaţi să angajeze credite în baza unor documente falsificate de la bănci pentru folosul familiei Csiki, sunt în pericol de a pierde bunurile cu care au garantat: apartamente, case şi terenuri. La mai mult de 3 (trei) ani de la depunerea primelor plângeri (octombrie 2010), dumnealor aşteaptă din partea Poliţiei municipiului Petroşani şi a Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, instituţiile care analizează voluminosul dosar al familiei Csiki, să li se facă dreptate.

Printre cei ajunşi...
...într-o situaţie disperată, aceea de a pierde apartamentul de domiciliu, se numără şi familia Moisiu Radu şi Maria. Cei doi, părinţii naturali ai Dianei Mariana Csiki, au avut calitatea de garanţi ipotecari pentru un contract de credit, purtând nr. 85, încheiat la data de 24.03.2006 de către Habitat XXI SRL Petroşani cu CEC Bank SA – Sucursala Alba Iulia. Creanţa CEC Bank SA se ridică la suma de 3.635.415,30 lei, adică peste 36 de miliarde de lei vechi, şi se compune din credit neachitat, dobânzi calculate la data de 21.05.2012 şi cheltuieli de executare calculate la data de 12.06.2013.
Concret, aflaţi că executorul judecătoresc Anghel Ladariu va scoate la licitaţie, la data de 4 martie a.c., un apartament situat pe strada V. Alecsandri din Vulcan. Imobilul reprezintă chiar locuinţa de domiciliu a familiei Moisiu. Nu este prima licitaţie organizată pentru valorificarea bunului, preţul fiind redus, pentru proxima procedură similară, tocmai din motivul anterior menţionat, la suma de 57.975 lei (cu 25 la sută mai puţin decât valoarea evaluată a imobilului). Ar mai fi ceva de adăugat ori de comentat cu privire la caracterul familiei de ţepari Csiki în lumina celor anterior prezentate? Credem că nu.

În altă ordine de idei,...
...într-un articol anterior menţionam, nominal, complicii familiei Csiki din mai multe instituţii financiare. De la acestea, utilizând documente falsificate, cei doi obţineau credite fie pe firmele menţionate, fie direct pe persoană fizică, fie pe numele unor persoane fizice convinse, mai corect spus şantajate ori constrânse, să scotă credite care, ulterior, ajungeau la dispoziţia firmelor familiei Csiki. De multe ori aporturile de capital astfel obţinute erau înregistrate, cu tupeu maxim, în contabilitatea celor două firme chiar sub forma de „credite angajaţi”. De asemenea, în unele cazuri, după ce persoanele convinse contractau creditele, angajaţii băncilor transmiteau familiei Csiki în ce cuantum, fără ca titularii să ştie măcar, puteau fi angajate noi credite pe aceleaşi nume (tot în baza unor documente falsificate, desigur).
Arătam, zilele trecute, că unul dintre oamenii cunoscuţi drept „colaboratori de încredere” ai familiei Csiki a fost Marinel Codoreanu, directorul CEC Bank – sucursala Alba Iulia. În contrapartidă, aşa cum am arătat, magazinul familiei Codoreanu din Deva primea de la firmele familiei Csiki marfă cu plata „când se poate”. Suntem astăzi în măsură să venim cu noi amănunte. Mai exact, firma care primea marfă spre comercializare de la familia Csiki se numea Adenutza SRL Deva (CUI 14408939), societate la care dl. Codoreanu Marinel Bubuţi a deţinut calitatea de asociat unic şi administrator. Între timp, societatea a intrat în lichidare, fiind radiată. La data creditului contractat de Habitat XXI şi până la nivelul anului 2009 societatea a funcţionat.

Astăzi, la Mondo TV...
...şi Mondo FM, începând cu ora 16:00, aflaţi de la subsemnatul, dar şi de la Ionuţ Drăgotesc – realizatorul emisiunii, amănunte uluitoare despre activitatea infracţională a familiei Csiki. O familie care, pe zi ce trece, se îndepărtează de o binemeritată pedeapsă tocmai pe fondul unei relaxări (perfect explicabilă – după cum veţi afla în curând) a celor în măsură să facă dreptate zecilor de păgubiţi.
Nu rataţi!


Comentarii articol (4 )

#1 dejeu05.02.2014,  08:13:47
Ai intorso pe fata asta pe toate fetele.Daca te,ai fi ocupat si de paducel cu acelasi interes scapai demult Petrila de primarul comunist. Dar..
#2 CD05.02.2014,  08:37:45
Dar de ce nu va ocupati dvs. personal? Mergeti dvs la Politie, la DNA, la DGA si intoarceti acolo tot ce vreti si pe ce si cate parti vreti. Repetati obsesiv in mesajele dvs un singur nume si daca are si daca nu are legatura cu subiectul... Daca aveti o problema, va sfatuim sa va adresati organelor in drept.
#3 adrian05.02.2014,  09:31:03
dl. Dragotesc pe cand o dezbatere si cu mafia cabinetelor stomatologice din Valea Jiului... cei care ne fura zilnic si nu ne dau nici o factura pentru prestarile facute ???


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema

* Solicităm ministrului interimar al Afacerilor Interne, dl. Gabriel Oprea, avansarea la excepţional a poliţistului care face dre[..]

27.01.2014, 19:51   |    1 comentarii

Cotidianul nostru dezvăluie, cu documente şi fotografii, afacerile, profiturile, adresele actuale şi preocupările comerciale ale[..]

18.01.2014, 10:40   |    1 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter