06.02.2014,  19:38:00 | 1 comentariu | 4608 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Iată, la concret, cum afectează comandantul Titel, domiciliat în Lupeni, interesele cetăţenilor municipiului Petroşani! Titele, răspunde la asta: cum să parchezi fix 202 autoturisme pe exact 37 de locuri de parcare fără să încalci legea?
de Cătălin DOCEA

Anul trecut, într-o ediţie a cotidianului nostru, sesizam într-un articol însoţit de fotografii elocvente faptul că, pe raza municipiului Petroşani, parcările pe contrasens au devenit o modă. Firesc, am reproşat acest aspect comandantului în exerciţiu, Ilie Titel Brăgaru, domiciliat în municipiul Lupeni. V-aţi fi aşteptat, poate, ca dl. comandant să fi cerut de îndată subordona­ţilor săi să dea dovadă de mult mai multă vigi­lenţă. Nicidecum. Măsura imediată a fost apariţia în zonă a unor semne de circulaţie care impuneau restricţii în ceea ce priveşte oprirea/staţionarea/ parcarea. Mai exact, în loc să-i identifice şi să-i sancţioneze exemplar pe cei care parchează anapoda (inclusiv pe contrasens, după cum ilustra fotografia realizată în zona Parângul, pe sensul de mers către Livezeni), comandantul a gândit că e mai bine ca pe acolo să nu mai parcheze legal absolut nimeni.
În acest fel, comandantul a afectat direct drepturile şi interesele cetăţenilor care locuiesc în zona Păcii – Parângul. Vom argumenta, în cele ce urmează, şi de ce.
După cum probabil că toţi conducătorii auto cunosc deja, pe strada principală, paralelă cu strada Păcii, nu se mai poate parca. Potrivit datelor comunicate de către Serviciul Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei municipiului Petroşani, numărul de mijloace de transport înregistrate la Serviciul Constatare Impunere Persoane Fizice şi Juridice de către persoane fizice cu domiciliul pe strada Păcii este de 202. Deci locatarii de pe strada Păcii au, în total, 202 autoturisme.
Pe de altă parte, potrivit datelor comunicate de către Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, numărul locurilor publice de parcare disponibile pe strada Păcii este de 37. În plus, au adăugat reprezentanţii SPADPP, pe strada Păcii din municipiul Petroşani nu există locuri private de parcare (obţinute prin concesiune sau sub altă formă).
Drept urmare, recapitulând, pe strada Păcii din Petroşani trebuie să parcheze un număr total de 202 maşini pe un total de 37 de locuri de parcare. Ceea ce e absolut logic şi totodată practic imposibil. Deducţia asta e banală, deci chiar n-ai nevoie de chipiu pentru a o face.
Aţi priceput, stimaţi cititori, cum stă treaba? În loc să se întrebuinţeze într-un scop util comunităţii, în loc să-şi supravegheze permanent subordonaţii, dl. comandant Titel a ales să afecteze grav interesele locuitorilor domiciliaţi pe strada Păcii din Petroşani. Cu ce temei, domnule comandant, privezi ce­tăţenii de la dreptul de a bene­ficia de un loc de parcare? Ai măcar idee că, în acest fel, ai afectat interesele unor oameni care, pentru cele 202 autoturis­me pe care le deţin, plătesc anual taxe şi impozite înrobitoare, purtătoare de dobânzi realmente cămătăreşti, la bugetul municipiului Petroşani?
Cam aceasta este situaţia pe strada Păcii. Unde, în loc să aplice legea şi să-i sancţioneze legal doar pe cei care greşesc, comandantul a ales (fiind probabil dezinteresat de subiect, întrucât domiciliază în Lupeni) să calce în picioare drepturile unor oameni. Cu de la sine putere.
Iar dacă nu ne crede pe cuvânt, dl. comandant n-are decât să ni le numere. Locurile de parcare.


Comentarii articol (1 )

#1 Alexandru B07.02.2014,  16:37:14
cu rescpect domnule Docea pentru articolul cu locurile de parcare de pe str. Pacii. Locuiesc in bl 6 str Pacii si stiu cum este sa vin noaptea de la servici cu masina personala sa nu gasesc loc de parcare si sa fiu nevoit sa parchez pe principala sa ma expun la amenzi. Desteptii astia din primaria au gasit solutia, in loc sa faca parcari au ridicat in plus si semne cu oprirea interzisa. Halal capete luminate domnule Docea mai salasluiesc prin primaria noastra.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Pe aceeasi tema

Pentru că şefii săi îl cam luaseră la ochi, comandantului Brăgaru a fost medaliat Pro Urbe de către administraţia publică locală [..]

06.04.2014, 21:49   |    0 comentarii

La nivelul anului 2010, pentru „activitatea depusă în slujba cetăţenilor”, Consiliul Local al municipiului Petroşa[..]

23.03.2014, 19:28   |    6 comentarii

Luni, pe un frig de crăpau pietrele, la câţiva paşi de sediul Poliţiei municipiului Petroşani, o individă (căci „[..]

28.01.2014, 20:24   |    5 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter