13.02.2014,  20:27:22 | 0 comentarii | 6112 vizualizari
O veste deloc neobişnuită: familia lichidatoarei Balaş îşi mai trage la CV încă o insolvenţă
de Cătălin DOCEA

A fost, de ceva vreme, o oarecare linişte în jurul comportamentului comercial al familiei Balaş, adică Ovidiu Severius (un foarte serios om de afaceri, cu insolvenţe şi facturi neachitate la activ) şi Dana Elisabeta (devenită lichidator, după un CV admirabil al familiei sale).

Nu vă impacientaţi!
De curând, familia Balaş s-a pregătit - de data asta la cerere - de încă o insolvenţă. Prin cererea înregistrată la data de 30 decembrie 2013, Wincost 10 SRL Petroşani a cerut deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei. Judecând după autoturismele scumpe, de fabricaţie recentă, cu care cei doi se afişează prin oraş, n-ai spune nici că au trecut prin câteva insolvenţe, nici că îi paşte vreuna, şi nici că (în cazul d-lui Balaş) i-ar fugări Finanţele prin oraş pentru debite neachitate cu anii. În numele legii, judecătorul sindic Maria Goron a dispus deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei, numind ca lichidator judiciar pe General Activ Expert IPURL, reprezentată prin, aţi ghicit!, Dana Elisabeta Balaş. Fiind vorba de o evidentă incompatibilitate în cauză, judecătorul sindic a dispus însă, la data de 29.01.2014, înlocuirea lichidatorului judiciar amintit cu Cabinetele Asociate de Insolvenţă Sonoc Dorin şi Sonoc Rodica.

Lista (parţială) a...
...falimentelor răsunătoare ale familiei Balaş cuprinde: mai vechile societăţi comerciale Sevcom Impex SRL şi Stebal Ovidiu Servprod SRL. De asemenea, de numele unei societăţi la care Dana Balaş a fost administrator, res­pectiv MTL Prodis Impex SRL Petroşani, se leagă 11 incidente bancare (o filă cec şi zece bilete la ordin în perioada 2007 – 2010).
Printre altele, afacerile familiei Balaş s-au mai derulat ori încă se derulează prin Win Cost Term SRL, Wincost 10 SRL şi Topprol SRL. A doua societate menţionată figura la Registrul Comerţului, aşa cum am mai arătat în Ziarul Văii Jiului, cu date de contact (numere de telefon) similare celor ale societăţii de lichidare judiciară a Danei Balaş.

Nu toate insolvenţele...
...familiei Balaş au fost lejere. Curtea de Apel Alba Iulia l-a obligat pe Ovidiu Balaş să suporte pasivul falimentarei Stebal Ovidiu Servprod SRL Petroşani, mai exact suma de 103.456 de lei. Asta se întâmpla în martie 2011. Abia în 30.05.2013, după lupte şi contestaţii în instanţă, executarea a rămas în picioare. Din suma amintită, 70.081 de lei reprezintă taxe şi impozite neplătite statului de către Balaş, restul revenind (pentru a acoperi doar o parte din datorii) mai multor creditori traşi pe sfoară de soţul lichidatoarei.

Întrucât nişte persoane...
...interesate nu găseau, în arhiva cotidianului nostru, oareşce incompatibilităţi din activitatea doamnei lichidator Balaş, le reamintim în cele ce urmează. S-a ocupat de insolvenţa M&D Network Distribution SRL, deşi aceasta a avut mai multe litigii comer­ciale cu firma soţului său, Win Cost Term SRL. Soţul său beneficiază de contracte de prestări servicii cu firmele pe care Dana Balaş le lichidează. În cazul Universal Edil SA Lupeni, societate de a cărei insolvenţă se ocupă tot Dana Balaş, aşa cum am arătat în ediţia din 26 august 2013, s-au plătit în plus de către Primăria municipiului Lupeni mai multe zeci de miliarde de lei, spre beneficiul direct al lichidatorului, deşi intervenise pres­cripţia dreptului material la acţiune. Întrucât cineva notează, ia declaraţii şi iar notează, şi mai apoi sintetizează pentru a putea creiona un amplu dosar, ne rezervăm dreptul de a reveni.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Aşa cum, în exclusivitate, am arătat în ediţia din 08.05.2013 a cotidianului nostru, Curtea de Apel Alba Iulia a ad[..]
25.07.2013, 21:24   |    0 comentarii

Revenim asupra subiectului legat de firmele deţinute de Balaş Ovidiu Severius şi soţia acestuia, Dana, devenită între tim[..]

07.05.2013, 20:55   |    0 comentarii

Prin soluţia cu caracter irevocabil pronunţată la data de 30.03.2011 de către Curtea de Apel Alba Iul[..]

25.04.2013, 20:51   |    4 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter