16.02.2014,  21:07:16 | 0 comentarii | 3288 vizualizari
Proiect AJOFM / Mai uşor pentru cei ce caută un loc de muncă
de Mihaela PETROŞAN

În doi ani de implementare a proiectului „Acces direct în SPO (ADSPO)”, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara susţine că sprijinul dat mai ales celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă este cu adevărat important.

Servicii utile
„Realizarea unei alternative online la serviciile de ocupare a forţei de muncă reprezintă o şansă în plus pentru cei ce sunt în căutarea unei slujbe. Se ştie deja că creşterea numărului de servicii publice disponibile online înseamnă costuri reduse pentru administraţiile publice şi mai puţină birocraţie pentru companii şi cetăţeni. Raportul de analiză comparativă privind e-guvernarea, realizat de Comisia Europeană, arată că România se află sub media europeană la capitolul disponibilităţii online a serviciilor publice de bază, având un procent de 60 la sută, care o situează pe locul 29 din cele 32 de state monitorizate”, susţin reprezentanţii AJOFM Hunedoara.
Dintre realizările mai importante obţinute prin acest proiect de menţionat sunt crearea unei baze de date electronice ce cuprinde peste 140.000 de dosare de şomaj şi o bază de date electronică cu peste 8.500 de documente interne.
De asemenea, a fost dată în utilizare platforma informatică ADSPO (www.adspo.ro) - serviciu de tip „self-service”, aflat la dispoziţia angajatorilor şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă înregistraţi în evidenţa AJOFM.
În fapt, proiectul reuşeşte prin intermediul unui portal specializat să ofere servicii utile persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor.
Astfel, persoanele fizice sau juridice înscrise în baza de date, pot accesa aplicaţia informatică din orice locaţie pentru a efectua operaţiunile dorite, fără a fi necesară deplasarea la sediul Serviciului Public de Ocupare.

Peste 250 de angajatori înregistraţi online
Până în prezent sunt înre-gistrate pe platforma informatică, în medie, peste 3.000 de şomeri şi persoane în căutarea unui loc de muncă, şi, în medie, peste 250 angajatori. Mai mult de 200 şomeri au accesat platforma informatică pentru a-şi consulta propriul dosar.
Portalul www.adspo.ro asigură un înalt grad de securitate a bazelor de date, acesta funcţionând în „regim închis”. Accesul pe platforma informatică este permisă doar beneficiarilor SPO - persoane fizice (şomeri şi persoane în căutarea unui loc de muncă) şi juridice (angajatori) - înscrise în baza de date a AJOFM Hunedoara, pe baza unei cereri individuale de acces pe portal.
„În perioada următoare de implemen­tare vom continua activitatea de dezvoltare a bazelor de date şi vom susţine o campanie de promovare a serviciilor publice de ocupare, în special a serviciilor furnizate online, în scopul atragerii unui număr cât mai mare de beneficiari (persoa­ne în căutarea unui loc de muncă, şomeri şi angajatori) spre acest tip de colaborare”, a declarat Vasile Iorgovan Velichi, directorul executiv al AJOFM Hunedoara.
Proiectul „Acces direct în SPO (ADSPO)”, este implementat de AJOFM Hunedoara în parteneriat cu AJOFM Alba şi Asociaţia Nonprofit L&C Consulting Hunedoara. Proiectul are o durată de 36 de luni şi este implementat în perioada 1 martie 2012 – 28 februarie 2015.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
La sfârşitul săptămânii trecute, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara a organiz[..]
26.04.2015, 20:38   |    0 comentarii
Conform datelor oficiale, luni Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara a organizat, la solicitare[..]
24.02.2015, 20:21   |    1 comentarii
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara a participat, în premieră pentru spaţiul românesc, la d[..]
01.02.2015, 19:13   |    0 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter