17.02.2014,  19:15:44 | 0 comentarii | 2958 vizualizari
Din judeţul Hunedoara s-au strâns / Peste 14 milioane de lei în plus la bugetul statului
de Mihaela PETROŞAN

Numai în luna ianuarie, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Hunedoara a reuşit să aducă la bugetul statului 14,5 milioane de lei suplimentar, de la persoane juridice, şi 24.000 de lei de la persoane fizice.

Potrivit datelor oficiale, luna trecută, structurile cu atribuţii de inspecţie fiscală au efectuat un număr total de 54 acţiuni de control la persoane juridice. În cadrul inspecţiilor fiscale efectuate s-a avut în vedere respec­tarea de către contribuabili a reglementărilor legale privind stabilirea, evidenţierea, declararea şi plata impozitelor, ta-xelor, contribuţiilor datorate bugetului general consolidat. De asemenea, s-a urmărit realitatea şi legalitatea opera­ţiunilor pentru care agenţii economici au solicitat rambursarea taxei pe valoa­rea adăugată.
În această perioadă au fost soluţiona­te 21 de solicitări de rambursare/ restituire a taxei pe valoare adăugată. Din suma solicitată la rambursare/ restituire în valoare de 46.900.000 de lei, s-a admis la rambursare/ restituire suma de 46.344.000 de lei şi s-a respins suma de 556.000 de lei.
La nivelul judeţului Hunedoara, rezultatele înregistrate urmare a verifică­rilor efectuate la persoane juridice se concretizează în atragerea la bugetul de stat a unor venituri suplimentare în sumă totală de 14.507.000 lei reprezentând: diferenţe de impozite şi taxe, 9.354.000 lei, şi accesorii, 5.153.000 lei. De menţionat că, în ianuarie, nu au fost aplicate amenzi contravenţionale şi nu s-au făcut confiscări în urma controalelor efectuate la persoane juridice. De asemenea, au fost diminuate pierderile fiscale înregistrate de agenţii economici cu 24.000 de lei.
La contribuabili persoane fizice s-au efectuat 26 de acţiuni de control, rezultatele acestor acţiuni fiind concretizate în stabilirea unor venituri suplimentare în sumă totală de 24.000 lei reprezentând: diferenţe de impozite şi taxe de 17.000 de lei şi accesorii, 7.000 de lei. Nici în acest caz nu au fost aplicate amenzi contravenţionale.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter