18.12.2008,  15:45:50 | 0 comentarii | 527 vizualizari
Primim la redacţie / Despre multele lipsuri care umbresc “Serbările galante ale primăriei” ale domnului primar Tiberiu Iacob-Ridzi
de Diana Popescu

Citesc în ziarul primăriei invitaţia de participare la acţiunile ocazionate de “Sărbă­torile de iarnă”. De bună seamă, aceste evenimente care se succed cu repeziciune merită, chiar trebuie marcate, chiar sărbătorite... Numai că primăria noastră, în frunte cu domnul primar, se prezintă cu prea puţine realizări, care umbresc ţinuta sărbătorească. Municipiul Petroşani, de mai mult timp, duce o lipsă de locuri de muncă. În portofoliul primăriei, dezinteresul cronic, tolerat de edilul primăriei, a făcut ca tineretul să plece din zonă, iar revenirea lui să întârzie. Preocuparea de a aduce investitori în Valea Jiului este o dorinţă... care din păcate nu s-a realizat.
Oricum încerc să analizez situaţia existentă rezultă o lipsă de preocupare a conducerii Primăriei Petroşani, în frunte cu domnul Tiberiu Iacob-Ridzi... precum şi a consoartei sale, care,  tot colindând Europa, şi mai nou Bucureştiul, a cam uitat de şomerii oraşului natal.
De peste 18 ani, primăria noastră nu a realizat nici măcar o garsonieră, nicidecum unul sau mai multe blocuri sociale. În acest domeniu ar putea fi urmat exemplul altor primării precum Petrila, Vulcan, care se pot lăuda cu realizări notabile.
Cum e posibil, domnule primar, să aveţi aşa o delăsare privind preocuparea pentru ceea ce este de cea mai mare importanţă pentru viaţa omului... locuinţa... îndeosebi pentru cei tineri?
De peste 2 ani, fosta cazarmă din str. Jiului este în posesia primăriei. Poate trebuia doar recompartimentată, obţinându-se 150, poate 200 locuinţe sociale.
Această delăsare este o “atitudine criminală”, deoarece în primărie zac aproape 1000 de cereri pentru spaţiul locativ. Şi oamenii aşteaptă. Dar până când...?
Aceste lipsuri umbresc “Ser­bă­rile galante ale primăriei”. Cu acest prilej ar trebui să vă revizuiţi poziţia faţă de cei care v-au ales primar. Păcat, domnule primar, zău că-i păcat...!
Municipiul Petroşani de prea mulţi ani nu are gară CFR... chiar dacă ea există “lipseşte cu desăvârşire”. De ce nu v-aţi învrednicit a chema aici, la primărie, reprezentanţii Regio­nalei CFR Timiş? Într-adevăr, problema este la ei, dar noi, primăria, de ce nu ne impli­căm, de ce tratăm viaţa, liniştea semenilor noştri cu des­considerare?
După mai multe sesizări, nicio poziţie din partea primăriei... care este mereu în campanie electorală (nu-i rău... dar nu-i nici bine!).
Primarul şi primăria sunt preocupate, bănuiesc, de reali­zarea Proiectului de dezvoltare a turismului în Parâng. Foarte bine! Dar pentru aceasta sunt necesare drumuri bune, o gară CFR de nivel european... Edilul şef al oraşului deja se consideră aerian, în gondolă, aşa că gara mai poate aştepta...
În anul 2008, deşi apa potabilă din Valea Jiului a fost scumpă, conducerea regiei de apă din Valea Jiului a ridicat preţul apei cu încă 40%. Pentru cei năpăstuiţi, preţul este exagerat de mare. Primăria, domnul primar, nu a întreprins mai nimic în apărarea familiilor mai nevoiaşe. Bănuiesc că aceştia din urmă nu vor lua parte la serbările de iarnă ce vor fi organizate de Primăria municipiului Petroşani!
Aş dori să completez “bilan­ţul” cu care, probabil, aţi ră­mas dator:
Modernizarea centrului civic al oraşului - după o seamă de măsuri, proiecte, expoziţii, practic este abandonat... sine die?!
Cele două grădiniţe pentru copii - ar fi trebuit să fie gata. Sunt în lucru de melc. Tărăgănare inexplicabilă!
Gazul şi canalizarea în cartierul Colonie - practic vitale. Fie nu sunt bani, fie că lipseşte interesul!
Drumurile spre cartierele Bosnea, Dărăneşti, Boţoni, Dâlja - în mare suferinţă! Să nu fie pomenite la festivităţile ocazionate de Crăciun şi Anul Nou, deoarece suntem în criză economică!
Angajamentele, bunele inten­ţii ale domnului primar vor fi amânate pentru...
La anu’ şi... eventual La mul­ţi ani!
P.S. Suntem în plină criză economică. Atenţie la cheltuieli inutile... cum sunt jocurile de artificii...
Ioan COTOŢ


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Dl. Ioan Sfârlea din Petrila a lucrat ca electrician o viaţă întreagă, fiind angajat al IREH (Electrica, Enel). Adică, din anu[..]
19.01.2014, 21:44   |    0 comentarii
Stimate Domnule Doctor Alexandru Lupşa,
Dragi colegi şi prieteni,
[..]
23.10.2013, 21:09   |    0 comentarii
Primăria Petrila ia cu japca (pe nedrept) de la pensionarii din Lonea, cartierul 6 august suprafeţele mici de teren, închiriate de pri[..]
14.10.2013, 21:00   |    3 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter