02.11.2011,  06:28:11 | 2 comentarii | 2754 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Exclusivitate. Ziarul Văii Jiului vă prezintă / Al treilea episod din „dosarul sportivilor petrileni” & tandemul Stoicoiu-Răscolean
Booking.com
de Corneliu BRAN

12.000 lei pentru amenajarea unei săli care nu s-a mai făcut niciodată! 
În octombrie 2008, înainte de şedinţa ordinară a Consiliului Local Petrila, consilierii pesedişti Dumitru Răscolean, care era şi preşedintele Clubului Sportiv Inter Petrila şi şeful organizaţie PSD Petrila, şi Eugen Stoicoiu, preşedintele secţiei de fotbal şi director al defunctei SC Termoprest, societatea de gospodărie a oraşului de-atunci, fac lobby intens la primărie şi printre consilieri pentru a primi, printr-o hotărâre de consiliu, nici mai mult, nici mai puţin decât suma de 12.000 lei. Bani care, în opinia celor doi, ar fi fost necesari amenajării sălii sportivilor, sală unde fotbaliştii ar fi urmat pe timp de iarnă să-şi facă pregătirea fizică.

Toate bune şi frumoase, lumea înţelege necesitatea acestui demers. Prin urmare, este iniţiat un proiect de hotărâre, care intră pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din 28 octombrie 2008. Administraţia publică locală găseşte şi resurse în acest sens, prin rectificarea bugetului local, astfel că la şedinţă votul consilierilor face ca această sumă să fie şi aprobată.
Bineînţeles că la o săptămână, pe data de 4 noiembrie, în urma unui referat depus la primărie, consilierul Eugen Stoicoiu cere ca suma aprobată în consiliul local să fie şi virată către secţia de fotbal.
Referat: „Conducerea secţiei de fotbal CS Inter Petrila, vă roagă să-i viraţi suma de 12.000 lei pentru dotarea cu geamuri termopan, instalaţie de sonorizare exterior, aparatură fitness pentru pregătirea fizică a sportivilor, conform Hotărârii Consiliului Local din 28.10.2008”. Lucru ce se şi întâmplă tot în aceeaşi zi, printr-un Ordin de Plată, primăria virează suma respectivă, astfel că la finalul zilei de lucru banii ajung la secţia de fotbal.
„În data de 28 octombrie 2008, preşedintele secţiei de fotbal Inter Petrila, ing. Eugen Stoicoiu, şi Dumitru Răscolean, preşedintele Asociaţiei Inter Petrila, cer în şedinţa de Consiliu Local Petrila suma de 120 de milioane de lei vechi pentru a amenaja o sală de sport cu aparatură fitness pentru pregătirea fizică a sportivilor pe timp de iarnă. Toate aceste solicitări sunt puse apoi şi într-un referat, înregistrat la Primăria oraşului Petrila, la registratura generală, pe 4 noiembrie 2011, referat care are numărul 14.518. Deci, după şedinţă, la scurt timp, inginerul Eugen Stoicoiu, preşedinte 
pe-atunci al secţiei de fotbal face referatul în numele CS Inter Petrila - Secţia de Fotbal, la primărie, pentru amenajarea sălii sportivilor. Primeşte apoi şi banii. După trei ani, pot spune cu mâna pe inimă că nu s-a făcut nimic cu cei 120 de milioane de lei, nici fitness, nici nu s-a amenajat nicio sală de sport, nici nimic!”, ne spune un membru al organizaţiei PSD Petrila, care mai cere şi ca instituţiile statului să se sesizeze în legătură cu acest aspect. „Sper ca procuratura şi poliţia să se sesizeze în acest caz deosebit de grav, un caz de deturnare a fondurilor de la bugetul local, fără precedent în oraşul Petrila, de către nişte tupeişti extraordinari, fără niciun fel de scrupule”, mai spune acesta.
 
Banii respectivi s-au dus pe delegaţii la Deva, alimente, mese şi alte nimicuri!
După acest episod, conform datelor contabile şi a dosarelor alcătuite meticulos de sursa noastră, banii grei se duc, dar pe alte cele. „După luarea banilor, Eugen Stoicoiu face decont, dar pe bonuri de mână. De exemplu, foloseşte 60 de milioane de lei pe masă şi alimente! Mai cheltuieşte 5 milioane lei pe medicamente şi, cel mai grav, pe 12 delegaţii la Deva foloseşte 7 milioane lei, în condiţiile în care nu ştiu ce căuta dumnealui tot timpul la Deva, când mai era şi director la Termoprest. Restul banilor, până la 120 de milioane de lei, sunt cheltuiţi pe tot felul de nimicuri. Se observă clar că aceste delegaţii la Deva sunt aiurea. În total, într-un an, domnul Stoicoiu are vreo 75 de delegaţii la Deva, le am aici în dosare. De fiecare dată lua şi bani pentru aceste delegaţii. Între timp, dumnealui era plătit gras şi de la Termoprest, unde avea salariu de director!”, mai spune pesedistul petrilean.
 
Culmea tupeului: Stoicoiu cere o altă sală pentru sportivi!
La exact trei ani de la evenimentele de mai sus, în şedinţa ordinară din octombrie, anul acesta, Eugen Stoicoiu, care nu mai are nicio funcţie pe linie sportivă, iniţiază un proiect de hotărâre, care se intitulează (ţineţi-vă bine!): „Proiect de hotărâre privind aprobarea desfăşurării activităţii de pregătire a lotului de juniori (fotbal) în sala de sport a Colegiului Tehnic Constantin Brâncuşi din Petrila”! Prin urmare, dacă în 2008, cuplul Stoicoiu-Răscolean ar fi făcut sala respectivă, pentru care a solicitat şi primit fonduri, nu ar mai fi trebuit să ceară ca juniorii de la fotbal să se pregătească cine ştie pe unde!
Dar priviţi cât tupeu are acest domn Stoicoiu şi ce scrie dumnealui în „Nota de fundamentare”: „Având în vedere imposibilitatea desfăşurării pregătirii sportive în perioada următoare, datorită condiţiilor atmosferice vitrege şi programului şcolar, componenţii lotului fiind angrenaţi în procesul de învăţământ în diferite şcoli pe raza oraşului Petrila, propunem aprobarea în condiţiile specificate în cerere, adică patru zile pe săptămână între orele 18,00-20,00. Facem precizarea că la baza sportivă Inter Petrila, respectiv stadionul Lonea, este imposibil să se desfăşoare activitate de pregătire în aceste anotimpuri, după ora 18,00, datorită lipsei instalaţiei de nocturnă sau a unei săli amenajate corespunzător”! Ei, ce mai ziceţi, stimaţi cititori? Vedeţi de ce n-are ursul coadă?
„Până la urmă consilierii au aprobat proiectul nr. 10 iniţiat de Stoicoiu, dar nu pentru el, ci pentru copii, care sunt ai noştri şi toţi sunt elevi la şcolile din localitate. Dar vedeţi câtă ipocrizie şi nesimţire există la acest consilier? Ei au cerut bani în 2008 pentru sală, n-au amenajat-o, n-au făcut nimic la ea, iar pe urmă au tupeul să vină să ceară din nou, spunând că sala de-acolo nu e amenajată! Uitaţi-vă câtă escrocherie, câtă mârşăvie şi cât tupeu! Ceva de genul: hoţul strigă…  hoţii! Spunea tot în nota de fundamentare şi de nu ştiu ce cerere făcută de Clubul Inter Petrila, cu nr. 26457, în acest sens. Nu există domnilor nicio cerere, el a făcut aşa, făţiş, ca să dea dovadă că, vezi Doamne, e ataşat de elevi. Nu a făcut clubul nimic, nici o cerere, a minţit Stoicoiu şi aici! În plus, culmea nesimţirii, tot Stoicoiu acuza la şedinţă pe unul dintre profesorii de sport de la liceu, că acesta ar aduce, fără să ştie nimeni, grupe de copii, fotbalişti, de la Petroşani, ca să facă pregătire în sala colegiului. Iar o minciună sfruntată, domnul vicepreşedinte al organizaţiei PSD Petrila umblă numai cu minciuni! Cică el şi Răscolean sunt cei care apără sportul petrilean, când toată lumea ştie că ei au luat bani de la bugetul local şi au făcut ce-au vrut cu ei. Probabil că, atunci în 2008, din cei 12.000 şi-au luat şi ei alimente de Crăciun şi de Revelion, că decembrie doar era aproape. E clar, cu astfel de oameni PSD-ul nu poate merge înainte la Petrila!”, mai susţine contrariat pesedistul.
Credem că alte comentarii sunt absolut de prisos, organizaţia judeţeană şi mai ales cea centrală a Partidului Social Democrat au probleme serioase la Petrila. Cu atât mai mult cu cât alegerile bat la uşă, iar Victor Ponta a cerut demult curăţenie generală la organizaţiile locale, lucru care la această organizaţie încă nu s-a făcut!
 
Nu rataţi!
Peste câteva zile va urma un interviu incendiar, cu fapte incredibile petrecute la PSD Petrila, care au în prim-plan tandemul nedespărţit Răscolean-Stoicoiu!

 


Comentarii articol (2 )

#1 RAZVRATITU DUMITRU07.11.2011,  20:08:40
NU INTELEG DE CE NU INTELEGETI CA ATATA VREME CAT LA CONDUCEREA PARCHETULUI PETROSANI SE AFLA MANIU DORICA ,INFRACTORILOR RASCOLEAN SI STOICOIU NU VOR FI SANCTIONATI IN NICI UN MOD. AMANDOI RAD CU GURA PANA LA URECHI CAND VAD CUM SE MAI ZBAT UNII CA SA FACA JUSTITIA SA FUNCTIONEZE.....CU FRANA TRASA.
#2 Rica08.11.2011,  16:53:33
De ce nu dezvaluiti numele acestui membru PDS Petrila ? Este prof. Boanta cel istet :))


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter