22.12.2008,  14:51:13 | 0 comentarii | 562 vizualizari
Fiindcă, probabil, cheltuirea sutelor de milioane de la secţia de fotbal îi solicitau la greu fizicul, / Ioan Dragoş a luat indemnizaţie pentru efort
de Gheorghe OLTEANU

Culmea nesimţirii. În statele de plată de pe ultimele patru luni, luate la purecat, consilierul local liberal Aurelian Enache a găsit o chestie care chiar că te lasă fără cuvinte. Inginerul pensionar de douăzeci şi cinci de milioane Ioan Dragoş, preşedintele secţiei de fotbal a C.S. Vulcan - acelaşi Dragoş care semnează şi ca preşedinte al clubului -, şi angajat al S.C. Almaserv SA Vulcan, figurează pe statele de plată ale secţiei cu indemnizaţie pentru... efort!

Documentele Clubului Sportiv Vulcan, pe care le-a primit Aurelian Enache, privesc doar ultimele patru luni. Amă­nuntul acesta ne-a fost furnizat chiar de dumnealui. De ce a făcut precizarea asta? Fiindcă, după ce că s-a crucit de ceea ce a găsit luându-le la purecat, s-a hotărât să  solicite să i se dea actele de pe întregul an 2008.
Ceea ce l-a dat pe spate pe Enache este că a găsit state de plată în care Ioan Dragoş a semnat pentru indemnizaţie de efort. Indemnizaţia asta există, într-adevăr, şi ea ar trebui să li se dea sportivilor. Dar ia întrebaţi-l pe vreunul de la C.S. Vulcan dacă a luat el aşa ceva. Eu am pus întrebarea asta şi băieţii au început să râdă, dar au rămas mască atunci când le-am zis că, uite, mai marele vostru Dragoş a luat. A luat, probabil pentru efortul depus pe când pleca de la casieria primăriei încărcat cu sute de milioane.
A trecut data de 15 decembrie şi am crezut că Aurelian Enache a pus puţin în cui chestiunea de la clubul sportiv. M-am înşelat. Omul a zis că o să prezinte o parte dintre concluzii în şedinţa de consi­liu local din 18 decembrie. Tot acolo urma să le spună colegilor ce va face mai departe comisia de cultură-sport, al cărei preşedinte este. O să-i invite la o adunare generală, oficial, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, pe toţi acţionarii clubului. Îi invită şi a doua oară, aşa cum zice legea, şi, dacă nici atunci nu se vin cu toţii şi nu se întruneşte cvorumul necesar, va proceda la desfiinţarea actualei adunări generale a acţionarilor. Care, fie vorba-ntre noi, nu s-a mai adunat de ani buni, oamenii fiind scârbiţi de ceea ce  începuse să se petreacă în secţia de fotbal. Imediat după asta, am aflat tot de la Enache, se va pune pe picioare un nou acţionariat. Din care, mi-a dezvăluit tot consilierul liberal, sunt de acord să facă parte şi sindicatele miniere de la Vulcan şi Paroşeni. Care, la vremea aceea, s-au retras tocmai fiindcă Ioan Dragoş a fost lăsat de capul lui, să facă el ce vrea cu fotbalul. Şi cu banii şutaţi din bugetul local, care ajungeau pe mâna lui. N-am văzut, dar am auzit chiar de la unii dintre băieţii care fac fotbal cam ce a de­bitat Dragoş la o emisiune de la un post local de televiziune. Că fotbaliştii iau salarii de pai’şpe milioane, că el aduce bani de acasă, ca să-i fie bine secţiei şi alte inepţii de acest fel. I-a întrebat vreun reporter sportiv pe fotbaliştii vulcăneni despre salariile jenante pe care le iau? A fost vreunul, alături de Dragoş, în vreo emisiune? De ce nu este întrebat şi Dan Voicu, fostul antrenor, un băiat cu verticalitate, care a fost dat afară de Gheorghe Ile tocmai pentru că Dragoş i-a purtat sâmbetele. De ce nu sunt puşi faţă-n faţă cei doi? Cei care au urmărit emisiunea spun că şi primarul Gheorghe Ile s-ar fi arătat contrariat de brambureala din secţia de fotbal. Echipa e pe locul trei de la coadă şi a ajuns ciuca bătăilor. Mira-m-aş ca Ile să nu fi ştiut până acum chestiile astea. Să fim serioşi. În ultima vreme, echipa n-a stat mai pe roze. Atunci de ce a continuat să-l ţină pe Dragoş la piept şi să îl “încălzească“, lunar, cu aceleaşi milioane de lei, ca pe vremea lui Hodor? Când el, Ile, tuna şi fulgera că, atunci când va ajunge primar, o să-l zboare pe Dragoş de la club. Dacă îl interesa cu adevărat, îl zbura demult afară. Ar fi interesant de scos la iveală de unde până unde a durat atât de mult dragostea asta, nu fără interes, pentru preşedintele secţiei de fotbal. Bănuiesc că, dacă problema ar fi scobită de vreun organ  competent în materie, am avea foarte multe surprize.
Au fost câţiva care mi-au reproşat că am scris cu prea multă patimă articolele astea referitoare şmecherezele pe care Ioan Dragoş le face cu fotbalul. Dom’le, dacă era secţia lui particulară, ţinută pe banii lui, nu-i avea nimeni treaba. Era un fel de Gigi Becali local, nu?  Dar, când e vorba de bani publici, două sute cincizeci de milioane pe lună, mai exact, care se scurg la Dragoş care, cum zicea Enache, el îi ia, el semnează, el îi decontează, se schimbă calimera. Nu sunteţi de aceeaşi părere? Şi dacă da, şi dacă nu, eu vă doresc Sărbători fericite! şi un An Nou 2009 cu o nouă conducere la Clubul Sportiv Vulcan, cu un nou preşedinte de club şi, fireşte, cu un alt preşedinte la secţia de fotbal.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Marţi după amiază, fotbaliştii vulcăneni au jucat un meci de pregătire în compania divizionare „C” din Fil[..]
05.08.2015, 17:35   |    0 comentarii
Unul dintre cei mai buni jucători ai Minerului Uricani, Elian Proteasa, este foarte aproape de a-şi schimba echipa.02.08.2015, 22:26   |    0 comentarii
Hercules - noul lider
Pentru că Cetatea Deva a stat în etapa disputată sâmbătă, Hercules Lupen[..]
29.03.2015, 19:53   |    0 comentarii
Aurul Brad - CS Vulcan: 2-0 (0-0)
Aurul Brad nu este deloc echipa de la care fotbaliştii vulcăneni să s[..]
22.03.2015, 19:23   |    0 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter