03.03.2014,  21:16:30 | 0 comentarii | 2793 vizualizari
Cetăţi avem, administratori mai lipseau / Serviciu de administrare a cetăţilor dacice
de Mihaela PETROŞAN
Conducerea judeţului a decis înfiinţarea Serviciului Public de Administrare a Monumentelor Istorice, instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara. Acest serviciu era necesar pentru gestionarea întregului ansamblu de cetăţi dacice, în condiţiile în care Ministerul Culturii va aproba trecerea a încă patru cetăţi în administrare hunedoreană.
 
Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre, „complexul de cetăţi şi fortificaţii din judeţul Hunedoara ilustrează una dintre cele mai semnificative perioade din istoria antică a României, perioada anterioară cuceririi romane, exemplul semnificativ de habitat dacic, devenit simbol al unităţii culturale şi spirituale. (...) Având în vedere importanţa  atribuţiilor ce sunt impuse de legislaţia specifică în domeniul protejării monumentelor istorice şi a patrimoniului arheologic pe care trebuie să le ducă la îndeplinire administratorul monumentului istoric Sarmizegetusa Regia-Grădiştea de Munte, ţinând cont de arealul vast al cetăţilor dacice preluate sau în preluare de către consiliul judeţean, precum şi de complexitatea studiilor, cercetărilor, proiectelor şi executarea lucrărilor de întreţinere, conservare, restaurare, cercetare arheologică şi punere în valoare a monumentului istoric care trebuie efectuate cu respectarea legislaţiei în vigoare în domeniu, este necesară înfiinţarea unui serviciu public cu personalitate juridică distinctă, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara, care să ducă la îndeplinire atribuţiile specifice”.
Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice va funcţiona având structura de birou, cu şase posturi în regim contractual, dintre care un post de conducere de şef birou şi cinci posturi de execuţie. „În acest sens, se va desfiinţa Compartimentul administrarea monumentului istoric Sarmizegetusa Regia-Grădiştea de Munte din cadrul aparatului de specialitate al consiliului judeţean şi vor fi redistribuite şi transformate două posturi vacante de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Hunedoara şi două posturi vacante de la Biblioteca Judeţeană Ovid Densuşianu Hunedoara-Deva”, se precizează în hotărâre.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
La sfârşitul săptămânii trecute, Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia c[..]
17.05.2015, 21:25   |    0 comentarii

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter