13.03.2014,  21:38:38 | 3 comentarii | 3258 vizualizari
Ţîmpău ot Cârjiţi, parlamentarul din jobenul lui Avram. Coordonatorul organizaţiilor PNL din Vale spune că, din colegiul situat în cealaltă extremă a judeţului, Ţîmpău va prelua şi rolul de reprezentant al zonei noastre
de Cătălin DOCEA
După o idee de Avram, deputatul PNL va reprezenta şi Valea Jiului în Camera Deputaţilor Ţintele liberalilor: funcţia de preşedinte al României, reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale şi neimpozitarea profitului reinvestit  Ţîmpău: „Eficientizaţi Mintia, creşteţi cererea de cărbune, iar Văii îi va merge mai bine!”  Avram insistă: „cum sunt cheltuiţi banii publici la Petrila?”  Pe stil nou, liberalii vor apă mai ieftină în Valea Jiului  Senatorul Nicula – un habarnist! Deputaţii şi senatorii care s-au împotrivit proiectului APĂ MAI IEFTINĂ ÎN VALEA JIULUI provin de la PSD, PNL, PDL, PC şi UDMR  Între aceştia se numără Nicula Vasile-Cosmin, senator PSD în colegiul Valea Jiului, şi Laurenţiu Nistor – preşedintele PSD Hunedoara  Dintre toţi deputaţii de Hunedoara, numai Hărău (PNL) şi Resmeriţă (PSD) au fost de acord, prin vot, cu proiectul privind apa mai ieftină în Valea Jiului!
 
Pentru că sunt, pe stil nou, în Opoziţie, liberalii au din ce în ce mai mult timp liber. În acelaşi timp, sunt şi motivaţi să muncească. Astfel, ieri, înainte de orele prânzului, Costel Avram, coordonatorul organizaţiilor PNL din Vale, şi Radu Bogdan Ţîmpău, deputat în colegiul Deva – Cârjiţi, au susţinut o conferinţă de presă la sediul organizaţiei din Petroşani a liberalilor. 
 
Ţîmpău, reprezentant (şi) al Văii
Valea Jiului nu mai este reprezentată, pe linie PNL, în Parlamentul României. De la această idee a plecat, ieri, conferinţa de presă convocată de Costel Avram, coordonatorul PNL la nivelul zonei noastre. Avram a spus că, în fapt, nici pe vremea USL, care s-a ales cu doi parlamentari în Vale, zona noastră n-a prea fost reprezentată. Drept urmare, din iniţiativa sa – a lui Avram adică, deputatul Bogdan Ţîmpău, ales în colegiul Deva – Cârjiţi, va prelua personal pulsul zonei, cel puţin de două ori pe lună, spre a transmite problematica la cel mai înalt nivel.
 
„PNL vrea să câştige...
...funcţia de preşedinte al României, şi de aceea trebuie să muncim”, au spus, la unison, Avram şi Ţîmpău. Deputatul de Cârjiţi, membru în Biroul Permanent Naţional PNL şi preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, va vorbi periodic în Valea Jiului despre poziţiile PNL în Parlament, priorităţile susţinute de senatorii şi deputaţii acestei formaţiuni politice, dar şi de viziunea liberalilor pe chestiuni la ordinea zilei.
Liberalii somează Guvernul României să adopte, până la 1 mai 2014, măsura scăderii CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, ceea ce ar determina reducerea atractivităţii evaziunii fiscale, dar şi măsura neimpozitării profitului reinvestit. Este vorba de măsuri care existau în programul de guvernare al USL. În cazul în care guvernul condus de Victor Viorel Ponta nu va lua în seamă solicitările liberalilor, PNL va depune – având numărul necesar de parlamentari, o moţiune de cenzură.
Ar mai fi de spus că, în 2012, UDMR – actualul partener al PSD la guvernare, a votat împotriva acestor măsuri, împotriva programului USL. Când guvernarea avea 70% cu PNL în componenţă, liberalii au primit puţin, un acces limitat la pârghiile puterii. Acum, pentru o majoritate de 54%, UDMR-ului i se face pe plac până peste cap.
 
Viziunea lui Ţîmpău
Când PNL se afla la guvernare, deputatul liberal a ales să se adreseze direct miniştrilor, pe chestiuni punctuale referitoare la probleme ale judeţului nostru. Acum, când liberalii nu mai sunt la guvernare, Ţîmpău a găsit de folos să ne informeze că la ministerul condus de Dan Şova nu a găsit uşa deschisă, chiar dacă a avut şi calitatea de secretar al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor. Ieşirea de la guvernare explică faptul că deputatul Ţîmpău a depus un număr de 3 întrebări doar luna aceasta, aproape jumătate din totalul celor depuse în actualul mandat.
 
Soluţia pentru Valea Jiului,...
...economic vorbind, se află – în opinia deputatului Ţîmpău - la Mintia: „Eficientizaţi Mintia, creşteţi cererea de cărbune, iar Văii îi va merge mai bine! Fostul director Vladu a mutat banii pentru desulfurare pe instalaţia de şlam dens, care nu era o prioritate. Mintia riscă astfel, depăşind termenele clauzelor asumate pe mediu, infringement împotriva României”.
Ţîmpău a mai vorbit, ieri, şi despre necesitatea urgentării procedurilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
 
Costel Avram,...
...preşedinte al organizaţiei PNL Petrila, a vorbit despre demersurile membrilor partidului pentru aflarea modului de cheltuire a banilor publici de către Primăria Petrila. Liderul liberal insistă să fie informat cum au fost distribuiţi banii pentru canalizare, parc şi căminul de la Jieţ.
 
Luni, săptămâna aceasta,...
...Costel Avram, în calitate de director general al SC Apa Serv Valea Jiului SA, a trimis la Parlamentul României o solicitare în care îi reaminteşte senatorului Haralambie Vochiţoiu de demersul pentru reducerea preţului apei în Valea Jiului, solicitându-i să reia proiectul de lege, respins anul trecut de ambele camere ale Parlamentului.
Avram spune că l-a contactat în acest sens şi pe Nicula, care a spus că nu se angajează în susţinerea unei asemenea iniţiative pentru că nu ar fi legală, dar şi pentru că nu există bani.
Ar fi câteva aspecte importante şi corect de lămurit în această chestiune. Faptul că liberalii vor un preţ mai mic la apă în Valea Jiului, în special pentru familiile cu posibilităţi financiare reduse ori cele aflate în situaţii sociale deosebite, este lăudabil. Mai puţin lăudabil este că, atunci când s-au aflat la guvernare, adică până în urmă cu puţine zile, nu au făcut niciun demers concret pentru a susţine această reducere a preţului apei. Vom înşira, în cele ce urmează, amănunte concrete în acest sens. Acordarea unor facilităţi în raport cu preţul apei este legală! În România a funcţionat, ani de zile, OUG 41 din 2001, prin care familiile cu venituri reduse erau fie scutite de la plata preţului apei, fie beneficiau de tarife reduse cu 25 – 50%. O astfel de prevedere legală ar avantaja direct Apa Serv Valea Jiului SA, condusă de către Costel Avram, societate care întâmpină dificultăţi în recuperarea sumelor restante de la populaţie.
 
Senatorul Nicula – un habarnist!
Senatorul PSD Cosmin Nicula i-ar fi spus lui Costel Avram că nu se angajează în susţinerea unei asemenea iniţiative pentru că nu ar fi legală, dar şi pentru că nu există bani. Nicula, eşti pe dinafară! Consiliului legislativ a AVIZAT FAVORABIL, în 2013, propunerea legislativă a senatorului Vochiţoiu privind acordarea pentru familiile cu venituri reduse a diferenţelor de tarif la serviciile de alimentare cu apă şi canalizare furnizate de SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani. 
Documentul este disponibil pe site-ul Senatului, poartă nr. 103 din 01.03.2013, şi poate fi consultat inclusiv în galeria de documente a acestui articol, pe zvj.ro.
 
La data de 01.04.2013,...
...Guvernul USL al României, condus de Victor Viorel Ponta şi format din reprezentanţi PSD, PNL şi PC a comunicat că „nu susţine adoptarea acestei iniţiative legislative”. Documentul poate fi, de asemenea, consultat pe zvj.ro. Drept urmare, dacă au fost oameni politici care s-au împotrivit acordării pentru familiile cu venituri reduse a diferenţelor de tarif la serviciile de alimentare cu apă şi canalizare, aceia au fost - şi sunt – membri PSD, PNL şi PC. Ca să fie clar.
La data de 09.04.2013, Comisia pentru Administraţie Publică, Organizarea Teritoriului şi Protecţia Mediului din Senat, condusă de senatorul Vâlcov (PSD – preşedinte) şi senatorul Popa (PNL – vicepreşedinte) a dat aviz negativ propunerii. Documentul poate fi consultat pe zvj.ro.
La data de 15.04.2013, Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi din Senat, condusă de senatorii Biro (UDMR – preşedinte), Butnaru (PSD – vicepreşedin­te) şi senatorul Tătaru (PNL – secretar), a dat aviz negativ propunerii. Documentul poate fi consultat pe zvj.ro.
La data de 16.04.2013, Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, condusă de senatorii Nicula (PSD – preşedinte) şi Dumitrescu (PNL – vicepreşedinte), a adoptat un raport de respingere a propunerii. Documentul poate consultat pe zvj.ro.
La data de 22.04.2013, propunerea legis­lativă a senatorului Vochiţoiu privind acordarea pentru familiile cu venituri reduse a diferenţelor de tarif la serviciile de alimentare cu apă şi canalizare furnizate de SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani a fost respinsă de către Senat, condus – la acea vreme – de către Crin Antonescu (PNL) şi controlat, în proporţie de peste 70%, de către USL (adică de PSD, PNL şi PC).
La data de 13.05.2013, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor, condusă de un deputat PC – preşedinte, doi deputaţi PNL şi PSD – vicepreşedinţi, doi deputaţi PNL şi PDL – secretari, a avizat negativ propunerea. Documentul poate consultat pe zvj.ro.
La data de 16 mai 2013, Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor, condusă de un deputat PSD – preşedinte, doi deputaţi PSD şi PDL – vicepreşedinţi, doi deputaţi PSD şi PNL – secretari, a avizat negativ propunerea. Documentul poate fi consultat pe zvj.ro.
La data de 21 mai 2013, Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic a Camerei Deputaţilor, condusă de un deputat PNL – preşedinte, doi deputaţi PSD (între care şi Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara) şi UDMR – vicepreşedin­ţi, un deputat PSD – secretar, a avizat negativ propunerea. Documentul poate fi consultat pe zvj.ro.
La data de 21 mai 2013, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor, condusă de un deputat PNL – preşedinte, doi deputaţi PSD – vicepreşedinţi, şi doi deputaţi PNL şi PDL – secretari, a avizat negativ propunerea. Documentul poate fi consultat pe zvj.ro.
 
Ca să concluzionăm,...
...aflaţi că politicienii care S-AU ÎMPOTRIVIT propunerii privind acordarea pentru familiile cu venituri reduse a diferenţelor de tarif la serviciile de alimentare cu apă şi canalizare furnizate de SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani provin de la PSD, PNL, PDL, PC şi UDMR, între aceştia numărându-se Nicula Vasile-Cosmin, senator PSD în colegiul Valea Jiului, şi Laurenţiu Nistor – preşedintele PSD Hunedoara.
Atunci când, în Camera Deputaţilor, s-a supus la vot acest proiect, pentru apă mai ieftină în Valea Jiului, pentru respin­gerea acestuia au votat 100 de deputaţi PSD, 69 de deputaţi PNL, un deputat PP-DD, 8 deputaţi UDMR, un deputat PC, 10 deputaţi de la minorităţi şi 6 deputaţi neafiliaţi. Alţi trei deputaţi (câte unul de la PNL, minorităţi şi neafiliaţi) s-au abţinut. Un deputat, chiar Ţîmpău ot Cârjiţi, nu a votat deloc!
Deşi era vorba de un proiect important pentru Valea Jiului, Laurenţiu Nistor (preşedintele PSD Hunedoara) a absentat de la vot. La fel, logic – ar zice unii!, şi deputatul Natalia Intotero (PSD), Dan Radu Ruşanu (PNL), Monica Maria Iacob Ridzi (PP-DD), Mircia Muntean (PDL) s-au aflat, de asemenea, pe lista absenţilor. Eleonora Carmen-Hărău (PNL) şi Cristian Cornel-Resmeriţă (PSD) nu au fost de acord cu respingerea proiectului, deci au votat pentru acordarea pentru familiile cu venituri reduse a diferenţelor de tarif la serviciile de alimentare cu apă şi canalizare. Alte comentarii sunt, credem, de prisos.
 
Iată documentele (click pentru a le deschide, pe rând, in pagină separată):
 

Comentarii articol (3 )

#1 observator14.03.2014,  10:12:29
poate ar fi fost apa mai ieftina daca nu si-ar fi angajat avram lingaii de la pnl petrila la apaserv sa primeasca salarii pt frecat menta
#2 Vlaicu14.03.2014,  16:30:30
Si a angajat pnl istii pe la birouri sa frece menta pe salarii mari,iar la bietii muncitori nu e in stare sa dea nici marirea aia de salariu de 4 la suta. Pentru fraieri nu sunt bani dar pt jmecheri sunt bani mereu. De asta merge tara asta asa ca votam mereu aceeiasi jmecheri care se gandesc cum sa se imbogateasca peste noapte. Vine campania electorala plina cu galeti,pixuri,fulare si minciuni electorale.
#3 gigi14.03.2014,  19:35:45
D-le Docea, nu vreau sa vă critic...dar în Constitutia Romaniei se specifica clar ca toti cetateni sunt egali in tara asta. Nu uni cu 50% sau 25%, demersul e clar nelegitim. Cred ca era mai important de discutat, de ce o capacitate de producție importanta cum a fost cea din Vulcan, prezentata de altfel in ziarul dvs de azi, a ajuns la fier vechi si demolata. Sub obladuirea unor oameni care nu au pus o caramida la ridicarea ei , dar neverosimil, sunt putrezi de bogati. Cred ca acest fapt e mult mai important pentru economia viitoare a Văi Jiului. Oameni aceia cu venituri reduse, poate daca ar fi avut un loc de munca, ar fi platit apa in integralitatea ei spun eu, poate eu gresesc. In orice caz, nu cu preț redus la apa se va rezolva problema veniturilor acelor familii nevoiase.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Sala plină ochi!
Petrilenii au avut parte joia trecută de cel mai complex program de manifestări dedicate &[..]
17.05.2015, 21:16   |    5 comentarii
Co-preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, deputatul Bogdan Ţîmpău, a ieşit public luni, pentru a atrage atenţia[..]
12.05.2015, 22:58   |    0 comentarii
Vineri, la Deva, liderii locali ai PNL şi PDL au stabilit componenţa conducerii organizaţiei municipale a noii structuri libera[..]
29.03.2015, 20:00   |    0 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter