18.03.2014,  22:13:21 | 2 comentarii | 4065 vizualizari
Deputatul Monica Iacob-Ridzi solicită aprobarea de urgenţă a bugetului CEH prin care să fie validat acordul privind majorarea sporului de pericol pentru minerii din Valea Jiului
de Ziarul Vaii Jiului

► Comunicat de presă ► Petroşani ► 18 martie

Deputatul Monica Iacob-Ridzi a depus ieri, 18 martie, la Camera Deputaţilor o interpelare parlamentară adresată ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, privind anumite aspecte legate de salarizarea personalului din sectorul minier al Văii Jiului.

Deputatul Monica Iacob-Ridzi îi atrage atenţia ministrului delegat pentru Energie că, deşi ne aflăm deja la finalul primului trimestru al acestui an, Complexul Energetic Hunedoara nu are încă aprobat un buget de venituri şi cheltuieli pentru anul 2014. „Trecând peste faptul că acest lucru îngreunează întreaga activitate a acestui agent economic al statului român, el poate gene­ra probleme de natură financiară şi socială pentru miile de angajaţi din sectorul minier al Văii Jiului. În acest context, vă informez că zilele trecute (…) conducerea companiei a încheiat (…) un acord în baza căruia s-a aprobat plata unui spor de periculozitate pentru minerii care lucrează în subteran cu 100 de lei mai mare decât cuantumul valoric acordat în anul pre­cedent. Din păcate, ITM Hunedoara nu a aprobat înregistrarea acestui acord ca anexă la CCM al salariaţilor din CEH, invocând neîndeplinirea unor condiţii de legali­tate în ceea ce priveşte raporturile contractuale între administraţia CEH şi sindicate. În altă ordine de idei, aşa cum ştiţi, Ordonanţa nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau la care deţin, direct sau indirect o participaţie majoritară, prevede faptul că orice majorare a fondului de salarii se poate efectua numai în măsura în care bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei permite acest lucru. În condiţiile în care Complexul Energetic Hunedoara nu are, la această dată, un buget de venituri şi cheltuieli aprobat, consider că un drept de altfel cuvenit mineri­lor din Valea Jiului pentru activitatea pe care o prestează în adâncul pământului riscă să fie declarat, la un moment dat, ilegal, iar într-o astfel de nefericită situaţie există pericolul ca minerii să fie obligaţi să restituie sumele încasate suplimentar (…)”, arată Monica Iacob-Ridzi în documentul depus la Parlament.
Pentru a preîntâmpina o astfel de situaţie, despre care Monica Iacob-Ridzi afirmă că, pe lângă incorectitu­dine, poate conduce şi la apariţia unor nedorite tensiuni sociale în Valea Jiului, şi solicită ministrului Energiei estimarea unui termen până la care Complexul Energetic Hunedoara ar putea avea un buget de venituri şi cheltuieli aprobat pentru anul 2014.
De asemenea, Monica Iacob-Ridzi doreşte să afle punctul de vedere oficial al Departamentului pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei privind modalitatea de rezolvare a situaţiei acordării majorării cuantumului sporului de pericol cuvenit salariaţilor din minerit, în baza prevederilor CCM în vigoare, astfel încât să fie eliminat riscul ca sumele acordate suplimentar să fie, ulterior, imputate salariaţilor, în baza neconcordanţelor legislative arătate.


Comentarii articol (2 )

#1 Minerii19.03.2014,  13:18:01
Oare unde sunt Cosmin Nicula si Cristian Resmerita ???
#2 Maria19.03.2014,  14:57:53
Dragi mineri, cei doi sunt pe defileu,o asteapta pe Monica Iacob Ridzi.Pentru ce oare ?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Într-una din aceste zile, mă trezesc la redacţie cu o doamnă în vârstă. O poftesc să ia loc. După ce se a[..]
01.04.2015, 20:01   |    7 comentarii
Cu siguranţă, la ora apariţiei ediţiei noastre, cunoaşteţi sentinţa în procesul Monica Iacob-Ridzi (5 ani de închisoare). A[..]
16.02.2015, 19:57   |    17 comentarii
Conform unui comunicat de presă remis redacţiei ieri, 9 decembrie, deputatul UNPR Monica Iacob Ridzi a susţinut ieri, în [..]
09.12.2014, 20:49   |    6 comentarii
Stimate domnule ministru,
Vreau să vă semnalez faptul că în oraşul Aninoasa din judeţul Hunedoara, [..]
02.10.2014, 20:01   |    5 comentarii
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter