25.03.2014,  19:48:06 | 1 comentariu | 2896 vizualizari
Insolvenţa Club Sportiv Jiul - blocată de lipsa documentelor financiar-contabile. Firmele lui Simota, printre creditori cu peste 1,5 milioane de lei. Datoriile clubului: peste 11,6 milioane de lei
de Cătălin DOCEA
La o lună de zile după ce omul de afaceri Alin Simota a ajuns după gratii, Simar SRL Petroşani, parte a grupului de firme controlat de Simota – prin lichidatorul judiciar Insolvent Consult SPRL –, a solicitat Tribunalului Hunedoara să deschidă procedura insolvenţei împotriva debitorului Club Sportiv Jiul Petroşani. 
 
În motivarea cererii, lichidatorul judiciar al Simar SRL a arătat că deţine împotriva clubului o creanţă certă, lichidă şi exigibilă, în cuantum de 1.408.559,12 lei, reprezentând împrumuturi acordate în perioada 27.01 – 20.11.2009, dar nerambursate. Prin urmare, la data de 05.09.2013, instanţa a dispus deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă.
 
La finele lunii...
...octombrie 2013, lichidatorul judiciar Heral Consult IPURL a depus raportul asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă privind debitorul Club Sportiv Jiul Petroşani. Aici regăsim o serie de elemente, extrem de interesante, elocvente pentru felul în care a acţionat Alin Simota, adică în dispreţul legii.
Aşa cum se arată în raportul publicat la data de 31.10.2013, lichidatorul judiciar nu a primit documentele contabile solicitate de la Club Sportiv Jiul Petroşani. Din comunicările cu Primăria municipiului Petroşani a rezultat că nu există bunuri mobile sau imobile declarate a fi în proprietatea Club Sportiv Jiul Petroşani. 
 
Pe cale de...
...consecinţă, lichidatorul judiciar a comunicat instanţei de judecată că, având în vedere faptul că nu a putut intra în posesia documentelor contabile, iar pe site-ul Ministerului de Finanţe nu sunt publicate situaţiile financiare ale asocia­ţiei din ultimii 3 (trei) ani, se află în “impo­sibilitate de a prezenta situaţia patrimonială a Club Sportiv Jiul Petroşani”.
 
În plus,...
...în lipsa documentelor pe cei trei ani anteriori deschiderii procedurii simplificate de insolvenţă, precum şi a oricăror altor informaţii, lichidatorul nu s-a putut pronunţa nici asupra cauzelor insolvenţei, dar nici cu privire la persoanele vinovate de ajungerea în imposibilitate de plăţi. Cu toate acestea, trebuie precizat că – la înfiinţarea asociaţiei Club Sportiv Jiul Petroşani – omul de afaceri Alin Simota a fost desemnat în funcţia de preşedinte.
 
Iată datoriile...
...Club Sportiv Jiul Petroşani:
- Direcţia Generală a Regională a Finanţelor Publice Timişoara prin Administraţia Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara: 2.799.391 lei (23,94% din totalul creanţelor, creanţă garantată) şi 7.369.797 lei (63,02% din totalul crean­ţelor, creanţă bugetară)
- ITM Hunedoara: 4.174 lei (0,04% din totalul creanţelor, creanţă bugetară)
- Apa Serv Valea Jiului SA: 6.222,24 lei (0,05% din totalul creanţelor, creanţă prestări servicii)
- Simar SRL (prin lichidator judiciar Insolvent Consult SPRL): 1.408.559,12 lei (12,05% din totalul creanţelor, creanţă chirografară)
- Atomis SRL (prin lichidator judiciar Gene­ral Activ Expert IPURL): 105.923,12 lei (0,90% din totalul creanţelor, creanţă chirografară).
 
După cum se...
...poate observa, 87% din creanţele Club Sportiv Jiul Petroşani sunt reprezentate de datorii către stat (63,06 la sută dintre acestea fiind creanţe bugetare). Prin firmele pe care le-a controlat, Alin Simota ar avea de recuperat de la Club Sportiv Jiul Petroşani peste 1,5 milioane de lei. Cum însă ambele firme sunt în insolvenţă (având, la rândul lor, importante datorii către stat şi terţi), iar Club Sportiv Jiul Petroşani nu deţine bunuri în proprietate, este lesne de dedus că – din nou – cel ţepuit va fi tot Statul Român. În condiţiile în care, pentru o banală întârziere, statul te hăituieşte prin oraş până te lasă în chiloţi, interesant ar fi de aflat cum a fost posibil ca, trei ani la rând, Club Sportiv Jiul Petroşani să nu fi depus nici măcar bilanţuri anuale?

Comentarii articol (1 )

#1 vasile26.03.2014,  02:18:41
Liberalul a fost consilier judetean PNL si consilier local PNL , si vicepresedinte PNL


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema

În pregătirea noii Academii de Fotbal, oficialii de la Jiul au adunat toţi foştii mari jucători pentru a le propune un pos[..]

26.03.2013, 19:03   |    0 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter