25.03.2014,  20:25:20 | 0 comentarii | 1622 vizualizari
Datoria a scăzut de la 9.000.000 lei la 5.300.000 lei / Câţi mai cer bani Primăriei Aninoasei?
de Alina PIPAN
Din multele datorii ale Primăriei Aninoasa a rămas de recuperat mai mult de jumătate. Datoria Aninoasei a scăzut de la peste 9.000.000 de lei la 5.300.000 de lei.
 
Prin diferite metode impuse de administratorul financiar a fost recuperată o parte din datorie. La 20 martie a avut loc o nouă înfăţişare pentru stabilirea masei credale. La 15 mai ar putea fi termenul final pentru stabilirea listei finale a celor care mai au de încasat bani de la Primăria Aninoasa. Astfel, Primăria Aninoasa se află la încheierea unei alte  etape a procesului de insolvenţă. După stabilirea masei credale se depune, în termen de 30 de zile, planul de redresare. Primarul Nicolae Dunca vrea ca procedura să se desfăşoare cât mai repede posibil. De aceea, împreună cu administratorul financiar, va stabili până la 15 mai planul de redresare, pentru ca acesta să fie depus cât de repede. Planul trebuie aprobat de Curtea de Conturi, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Consiliul Local Aninoasa. Din fericire pentru administraţia locală, unele dintre firmele care ar fi avut de recuperat creanţe au intrat în faliment şi astfel au „renunţat” la pretenţii. După stabilirea şi aprobarea planului de redresare, într-o perioadă de 3 ani, trebuie plătite toate datoriile. Dacă în aceşti 3 ani se plătesc cel puţin 50 la sută din datorii, se trece la o altă etapă prevăzută în lege, în care administraţia publică nu mai este în insolvenţă. Dar această etapă înseamnă noi proceduri, hârtii, birocraţie. Primarul ar vrea ca la finalul celor 3 ani să fi terminat cu plata datoriilor şi Primăria Aninoasa să îşi reia activitatea normală. 
Dacă datoriile Aninoasei sunt acum de aproximativ 5.000.000 de lei, veniturile anuale sunt doar de 1.500.000 de lei. Aceasta ar însemna mai mult de trei ani pentru plata datoriilor, însă edilul Aninoasei spune că planul de recuperare va fi astfel întocmit încât să se plătească cât mai repede datoriile. Ceea ce presupune şi recuperarea creanţelor pe care persoanele fizice sau juridice le au faţă de administraţia locală. Multe acţiuni sunt deja demarate. Se vor depista şi imobilele din localitate care nu sunt declarate şi pentru ele vor fi încasate taxele care se impun. 
Din nefericire, planul de redresare va cuprinde şi o altă restructurare a personalului administraţiei locale. Nu există nicio altă modalitate de a evita această restructurare. Momentan se cheltuiesc 80.000 de lei lunar cu salariile din administraţie, din care doar 20.000 de lei sunt acoperiţi din venituri locale. Restul banilor sunt acoperiţi din sumele defalcate de la Finanţe. Aşadar, şi dacă ar scăpa de insolvenţă, Aninoasa tot nu şi-ar permite atât de mulţi angajaţi şi ar trebui să reducă personalul. Aceasta nu înseamnă că, dacă nu-şi permite personalul, nici nu are nevoie de el. Din contră. 
Putem să discutăm despre o Aninoasa eliberată de jugul datoriilor abia după 3 ani de „post negru”. Între timp, primarul nu vrea să mai strângă datorii, plăteşte facturile la zi şi face economii. În toţi aceşti 3 ani vom urmări să vedem cum reuşesc res­pon­sabilii din primărie să facă rost de bani prin atragerea investiţiilor, investitorilor, finanţărilor şi concesionarea imobilelor care pot aduce venituri la buget. 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




Pe aceeasi tema

În momentul de faţă, datoriile Aninoasei sunt de 53 de miliarde lei vechi, faţă de 92 miliarde lei cât însumau[..]

19.02.2014, 23:13   |    0 comentarii

Anul 2013 a adus şi lucruri bune la Aninoasa, semn că, dacă există voinţă şi spirit cetăţenesc, se pot îndrepta lucru[..]

19.02.2014, 23:12   |    0 comentarii

Din cauza unor bâlbâieli de interpretare a legilor ale unor funcţionari de la Ministerul Finanţelor, funcţionarii Pri[..]

18.02.2014, 19:46   |    1 comentarii

Deşi legea dă termen de doar o lună de la data declarării insolvenţei, de peste 7 luni tabelul de creanţe al Primăriei oraşu[..]

18.02.2014, 19:29   |    0 comentarii
- - - - - -
- - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter