26.03.2014,  19:54:32 | 4 comentarii | 3499 vizualizari
Resmeriţă – ciuma roşie a Văii Jiului – aduce falimentul pe bandă rulantă. Ponta, cu ăsta te mândreşti?
de Cătălin DOCEA
Numele primarului Cornel Resmeriţă se leagă, direct sau indirect, de mai multe insolvenţe ori falimente răsunătoare. Aducem astăzi în atenţia dumneavoastră o serie de informaţii încă nepublicate în presa locală. Sumele puse în discuţie sunt de-a dreptul colosale. În tot acest timp, omul al cărui management a adus falimentul, numitul Resmeriţă Cornel, a prosperat şi continuă să prospere.
 
Împotriva SC Universal Edil SA Lupeni, societate de interes local, a fost des­chisă, încă de la data de 31.05.2011, procedura insolvenţei. În raportul privind cauzele care au dus la apariţia stării de insolvenţă, lichidatorul judiciar identifică, negru pe alb, entităţile vinovate de acest viitor faliment răsunător. Căci, având în vedere situaţia SC Universal Edil SA Lupeni, posibilitatea redresării este exclusă.
 
Periodic,...
...Consiliul Local al municipiului Lupeni – controlat de Resmeriţă Cornel şi reprezentat, în majoritate, de consilieri aleşi pe listele PSD – a aprobat tarifele practicate de către SC Universal Edil SA Lupeni. Cu scop vădit electoral, numitul Resmeriţă Cornel a propus consilierilor locali, în mod repetat, tarife mai mici, nereale, care nu acopereau în totalitate costurile societăţii pentru prestarea unei game largi de servicii (colectare şi transport deşeuri, distribuţie energie termică). 
 
Spre exemplu,...
...cu bună ştiinţă, Resmeriţă Cornel nu a acceptat ca în tarifele de distribuţie a energiei termice să nu fie incluse şi cheltuielile privind transportul acestei energii. De asemenea, manageriind haotic administraţia locală şi cheltuind nesăbuit bugetul local, numitul Resmeriţă Cornel a determinat nefinalizarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor termice (prin alocarea de fonduri pentru acţiuni şi pomeni electorale – de genul spectacolelor şi tombolelor, în special în perioade preelectorale – nu au mai existat fonduri de investiţii pentru reţeaua de energie termică). Cheltuind haotic bugetul localităţii, primarul Cornel Resmeriţă nu a mai putut aloca fonduri suficiente pentru Grupul Şcolar Industrial Minier şi Liceul Teoretic Lupeni. Care, astfel, la rândul lor, nu şi-au putut achita datoriile către Universal Edil SA Lupeni.
Tot în scop vădit electoral, Resmeriţă a determinat aprobarea alocării de către consiliul local a unor diferenţe de tarif, cu scopul de a acorda facilităţi (ce nu aveau suport bugetar) popula­ţiei. Cu toate acestea, nu a virat res­pectivele diferenţe de tarif către Universal Edil SA Lupeni.
 
De departe însă...
...cea mai gravă problemă a societăţii, generată direct de managementul haotic şi electoral al lui Resmeriţă Cornel, este cea determinată de neaco­perirea cheltuielilor reale ale activităţii prin impunerea unor tarife nereale, mai mici, de către consiliul local controlat de PSD.
 
Precum Primăria...
...municipiului Lupeni, SC Universal Edil SA a înregistrat o situaţie financiară din ce în ce mai gravă. Din sumele puse la dispoziţie de către lichidatorul judiciar General Activ Expert IPURL, prin Dana Elisabeta Balaş, rezultă fără echivoc acest lucru. Dacă, la 31.12.2008, datoriile societăţii erau de 27.532.982 de lei, acestea au continuat să crească până la 44.710.353 de lei (la data deschiderii insolvenţei). În 2011, spre exemplu, după numai 4 luni de activitate, societatea a înregistrat pierderi de 1.630.566 de lei, adică peste 16 miliarde de lei vechi.
 
Situaţia...
...financiară dezastruoasă a SC Universal Edil SA Lupeni nu afectează doar locuitorii municipiului Lupeni, ci pe fiecare dintre dvs., cei care citiţi acest articol. Şi asta pentru că, potrivit tabelului preliminar al creanţelor, Statul Român are de recuperat de la Universal Edil SA Lupeni creanţe garantate în sumă de 3.588.374,22 lei, dar şi creanţe bugetare în sumă de 84.612,72 lei. Dacă nu sunt bani pentru pensii, pentru continuarea lucrărilor în Straja, ori pentru construirea de spaţii moderne de învăţământ şi finanţarea spitalelor, unul dintre vinovaţi este Resmeriţă Cornel. Cu un scop personal, acela de a rămâne primar şi a spori averea sa şi a familiei, acesta a determinat aprobarea unor tarife nereale pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere, distribuţia energiei termice, şi tot el a gestionat defectuos bugetul municipiului Lupeni, astfel încât nu au mai existat bani pentru virarea diferen­ţelor de tarif şi, respectiv, finanţarea unităţilor locale de învăţământ.
 
O insolvenţă...
...direct legată de Primăria municipiului Lupeni şi numele lui Cornel Resmeriţă este şi cea a SC Termogaz Company SA Haţeg. Potrivit raportului depus de către administratorul judiciar, apariţia stării de insolvenţă a fost generată de “disproporţia dintre încasări şi plăţi, urmare a faptului că lucrările executate (în special pentru Primăria Lupeni) şi încasările de la această entitate, a fost foarte mare, mai precis nu s-a încasat contravaloa­rea acestor lucrări”. Se ştie că, potrivit legii, este interzisă şi chiar ilegală angajarea de cheltuieli fără existenţa concretă a alocărilor bugetare, fără certitudinea că acestea vor putea fi achitate. Pentru Cornel Resmeriţă, întruchiparea inegalabilă a ciumei care aduce falimentul, acest lucru nu a contat. A comandat lucrări şi a efectuat cheltuieli haotice, fără un fundament financiar solid, determinând astfel insolvenţă şi faliment pentru o serie de firme, dar şi neîncasarea de către Statul Român a unor sume importante de bani, afectând astfel interesul fiecăruia dintre noi. 
Resmeriţă s-a bazat şi se bazează însă pe sprijinul oferit de apartenenţa la partidul condus de Victor-Viorel Ponta, primul-ministru al României. Ceea ce, din câte se vede, îi conferă inclusiv imunitate în faţa legii. Vom reveni.

Comentarii articol (4 )

#1 foamete26.03.2014,  22:35:06
Problema este ca nu tarifele la gunoi si termoficare sunt mici ci ca doar o mica parte din cetateni platesc, cei ce nu platesc sunt pasuiti de primar fiindca si ei voteaza.
#2 vasile26.03.2014,  23:25:59
Lupeniul e asa de cenusiu si mohorat incat la intrarea in oras ar trebui scris: ati intrat in "tunelul Lupeni". vii dintr-un oras curat si luminos cum e Vulcanul, intri in "tunelul Lupeni" si iesi spre un alt oras curat si luminos, Uricaniul. Ma, voi consilierii lupeneni va dati seama ca sunteti niste nemernici, fiindca noi v-am votat sa ne reprezentati, dar voi il reprezentati pe resmerita?
#3 Zoli27.03.2014,  13:55:32
Ce ati votat,aia aveti !Duceti va la primarie si faceti depese scrise,inregistrati le si vedeti ce se mai intampla. Poate putin scuturat isi revine daca nu,trimiteti la Ponta felicitari pt oamenii capabili din zona ce stau si asteapta sa cada perele (para malaiata in gura lui natafleata)
#4 lupenean27.03.2014,  14:53:01
Eheiii cetateni,stati linistiti , va disparea SA Edil si va aparea o noua firma asemanatoare cu Edil S.A , dar firma va fi cu capital privat condusa de fiul drag deputat Rasmerita si Hategan, firma care va avea contracte grase cu primaria Lupeni si preturi mari pentru cetatenii municipiului Lupeni.Totul este pregatit dar se urmeaza pasii premargatori falimentului SA Edil .O fi Lupeniul ca Municipiu urat, dar primarul Rasmerita nu este prost asa cum credem noi. Sunt locuitori ai Municipiului Lupeni care isi construiesc case pe perimetrul Uricani in granita cu Lupeniul, taxe mult mai mici deoarece Uricaniul este oras. Draga ziarule investigeaza ceea ce am scris si vei vedea ca am dreptate.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
►Prima realizare importantă şi cu puternic impact comunitar a anului 
 
[..]
29.01.2015, 21:10   |    2 comentarii
Convocați ieri în ședință ordinară, consilierii locali din municipiul Lupeni n-au reușit să desăvârșească in[..]
30.06.2014, 20:18   |    7 comentarii
Sute, dacă nu chiar mii, de oameni trăiesc, fie iarnă, fie vară, de pe urma activităţii din masivul Straja. Vorbim fie de oa[..]
03.04.2014, 20:29   |    2 comentarii

De aproximativ o săptămână, baronul Cornel Resmeriţă s-a reactivat. Umblă din televizi­u­ne în televiziune[..]

30.03.2014, 20:48   |    12 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter