12.05.2014,  01:11:32 | 0 comentarii | 1173 vizualizari
La simpozionul „Student, Ştiinţă, Societate” În 8 secţiuni - 112 lucrări ştiinţifice pregătite de 136 de studenţi


de Corneliu BRAN
În zilele de 9 şi 10 mai la Universitatea Petroşani s-a desfăşurat simpozionul naţional studenţesc „Student, Ştiinţă, Societate”, manifestare ajunsă la ediţia a XII-a, organizată de către Facultatea de Ştiinţe, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, în colaborare cu Sindicatul Studenţilor şi Liga Studenţilor Universităţii Petroşani.
 
În prima zi a manifestării, vineri, 9 Mai, în amfiteatrul A104 al Universităţii Petroşani, începând cu orele 9,00, a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor. Cum sala a fost plină de studenţi de la trei universităţi din ţară şi, bineînţeles, de foarte mulţi studenţi care studiază la Universitatea din Petroşani, veniţi toţi să-şi prezinte lucrările la acest simpozion naţional studenţesc tradiţional, n-a mai rămas decât ca gazdele din prezidiu să le ureze bun venit participanţilor.
Au ţinut scurte, dar relevante discursuri, prof.univ.dr.ing. Aron Poantă, rectorul Universităţii Petroşani, prof.univ.dr.ing. Victor Arad, prorectorul aceleiaşi universităţi, prof.univ.dr. Mircea Baron - decanul Facultăţii de Ştiinţe, şi un reprezentant al studenţilor.
După circa o oră, în care decanul Facultăţii de Ştiinţe, Mircea Baron, a anunţat tot programul, inclusiv programul excursiei de a doua zi (sâmbătă 10 mai), care a cuprins vizite la Parcul Dendrologic din Simeria, la Cetatea Devei, la Castelul Corvinilor de la Hunedoara şi două popasuri la mănăstirile hunedorene Densuş şi Prislop, a început acţiunea de prezentare a lucrărilor pe secţiuni în sălile sau laboratoarele specifice.
Secţiunea „Matematică-Fizică” i-a avut ca moderatori pe conf.univ.dr. Dan Buioca, pe lect. univ.dr. Maria Dobriţoiu şi pe studentul Eugenia Ermurachi; secţiunea „Informatică” - pe şef lucrări dr. ing. Petre Vamvu, lect.univ.dr. Constantin Zăvoianu şi pe studenta Carolina Cărămanuţă; secţiunea „Sociologie” - pe lect. univ. dr. Irinel Stegar, lect.univ.dr. Roxana Pleşea, asist.univ.dr. Gabriela Ilie şi pe studenta Ecaterina Bagrin în amfiteatrul A5; secţiunea „Asistenţă Socială” – pe lect.univ.dr. Ion Hirghiduş, lect.univ.dr. Felicia Andrioni, lect.univ.dr. Gabriel Pricină şi pe studentul Nadejda Mămăligă; secţiunea „Economie, Turism, Servicii” - pe conf.univ.dr. Andreea Ionică, lect.univ.dr. Anca Guţă şi pe studenta Adriana Smărăndin; secţiunea „Finanţe” - pe conf.univ.dr. Imola Drigă, conf.univ.dr. Mirela Monea şi pe studenta Andreea Tutunaru; secţiunea „Contabilitate” - pe conf.univ.dr. Maria Măcriş, lect.univ.dr. Bogdan Răvaş şi pe studenta Oana Scutariu şi, în fine, secţiunea „Management, Marketing şi Administraţie Publică” i-a avut ca moderatori pe şef lucrări dr. Rareş Munteanu, şef lucrări dr. Mihaela Ghicajanu, asist.univ.dr. Oana Răvaş şi studentul Ionuţ Oprea.  
„Această manifestare studenţească din aceste zile este una tradiţională. Şi, când spun asta, mă gândesc că tradiţia acestei manifestări constă încă de la începuturile universităţii noastre, simpozionul fiind organizat anual, cu o singură perioadă de întrerupere în perioada 1990-1991. Aici, la Facultatea de Ştiinţe avem acum a XII-a ediţie, asta şi pentru că Facultatea de Ştiinţe este mai tânără decât celelalte două facultăţi. Cu toate acestea, de la înfiinţare este o facultate foarte consecventă, în fiecare an cei care păstoresc această instituţie reuşind să adune foarte mulţi studenţi şi de la celelalte centre universitare. Titlul simpozionului naţional este relevant şi este gândit de reprezentanţii Facultăţii de Ştiinţe, explicaţia titlului fiind pentru mine firească: student - studios, ştiinţă - cercetare, societate - dăm şi facem totul pentru societatea în care trăim. Ar fi bine dacă toată lumea ar înţelege că, în primul rând,  comunicarea este cel mai eficient mod de rezolvare a unor probleme, fără costuri şi fără sacrificii umane”, ne-a declarat rectorul Universităţii Petroşani, prof.univ.dr.ing. Aron Poantă.
Prof.univ.dr. Mircea Baron, decanul Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii Petroşani, ne-a declarat: „În 2003, când Facultatea de Ştiinţe – care este cea mai nouă facultate a universităţii – a împlinit zece ani de activitate, ne-am gândit ca pentru momentul acela să facem o manifestare prin care să aducem o apreciere anilor şi realizărilor care au trecut până la acel moment. Aşa am organizat în cadrul facultăţii, pentru prima dată, simpozionul Student, Ştiinţă, Societate, trei de S - cum se vede şi în flaierul simpozionului – şi studentul care încearcă să refacă întreg jocul de puzzle. Am îndrăznit atunci să invităm la prima ediţie şi studenţi din ţară, organizând secţiunile de la specializările care există în cadrul facultăţii noastre. În timp, am păstrat acest eveniment şi acest concept, astfel că acum am ajuns la cea de-a XII-a ediţie. Simpozionul a crescut în timp, numărul studenţilor din ţară şi al lucrărilor ştiinţifice s-a mărit de la an la an, anul acesta fiind prezenţi studenţi de la trei universităţi din ţară: Universitatea din Craiova, Universitatea Constantin Brîncuşi din Tg. Jiu şi Universitatea Eftimie Murgu de la Reşiţa. În plus, mai avem participanţi şi elevi de la Colegiul Naţional Mihai Viteazu din Vulcan, la secţiunea Matematică-Fizică. Anul acesta există 112 lucrări ştiinţifice, acestea fiind pregătite de 136 de studenţi, pe opt secţiuni. Majoritatea studenţilor şi masteranzilor care s-au înscris cu lucrări sunt studenţi ai Universităţii Petroşani. Sper ca toţi cei care participă, inclusiv cadrele didactice, să se simtă cât mai bine, iar din această manifestare studenţească să aibă de câştigat toată lumea, în primul rând tinerii studenţi şi facultatea noastră”.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter