30.05.2014, 03:28:37 | 0 comentarii | 1022 vizualizari
La Deva Cupa „Căprioara” la automobilism
Articole de acelasi autor
de Mihaela PETROŞAN
Mâine, în ultima zi a lunii mai, Automobil Clubul Român – filiala Hunedoara, împreună cu Clubul Sportiv Auto-Karting Hunedoara, va organiza Cupa Căprioara – Deva, etapa a II-a a Campionatului judeţean de automobilism 2014. În cadrul acestei etape punctează concurenţi din judeţ şi din ţară.
Eveniment de marcă
pentru judeţul Hunedoara, Cupa „Căprioara” – Deva 2014 se organizează şi se desfăşoară în conformitate cu Codul Sportiv F.I.A., regulamentul CNAK în vigoare. După cum anunţă organizatorii, concursul se va desfăşura în regim de circulaţie închisă după un traseu prestabilit pe DJ 707 J Căprioara – Deva - din DN 7 către Cabana „Căprioara”. Tehnic, traseul are 3,3 kilometri, cu 8 viraje dreapta, 8 viraje stânga.
Şi amatori şi licenţiaţi
La „amatori” există Clasa Juniori - sportivi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani, care să fie absolvenţi sau în curs de efectuare a unei şcoli de pilotaj. Aceştia trebuie să prezinte declaraţie notarială cu acordul părinţilor privind participarea lor în acest campionat şi copie după cartea de identitate. Automobilul de concurs trebuie să aibă capacitate cilindrică de maxim 1600 cmc şi trancţiune pe o singură punte. Din punctul de vedere al puterii motorului, există Clasa 1 – până la 100 CP, Clasa 2 – 101-150 CP, Clasa 3 – 151-200 CP şi Clasa 4 – peste 200 CP.
Concurenţii se pot înscrie la mai multe clase superioare în cadrul unei etape, pentru fiecare clasă achitând o taxă de înscriere. Concurenţii care se înscriu la mai multe clase vor lua startul la fiecare clasă. La verificarea tehnică certificarea cailor putere se face cu certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate a maşinii. Pilotul trebuie să fie posesor al permisului de conducere categoria B de cel puţin un an.
La „licenţiaţi” există Clasa Juniori – sportivi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani, care să fie absolvenţi sau în curs de efectuare a unei şcoli de pilotaj. Ei trebuie să prezinte, ca şi în celălalt caz, declaraţie notarială cu acordul părinţilor privind participarea lor în acest campionat, copie după cartea de identitate. Automobilul trebuie să aibă capacitate cilindrică de maxim 1600 cmc, cu tracţiune pe o singură punte. Şi aici, diferenţierea pe clase de putere se face ca şi la amatori, iar condiţiile de înscriere şi verificarea puterii motoarelor respectă aceleaşi reguli.
Două manşe
Proba de viteză pe traseu montan constă în urcarea contra cronometru pe traseul stabilit, în două manşe, în regim de circulaţie închisă. În timpul desfăşurării probei, în automobil se va afla numai pilotul. Fiecare concurent are dreptul la cel mult două starturi pe manşă în cazul în care opreşte automobilul la maximum 20 metri după start - se referă la start furat sau greşeală la procedura de start.
Cronometrarea se face la zecime de secundă. Pentru clasamentul final, se va reţine cel mai bun timp, pe clase, realizat în cele două manşe cronometrate.
Este interzis antrenamentul pe probă în afara concursului, sancţiunea fiind excluderea din concurs. De asemenea, publicul spectator are accesul permis doar în zonele marcate de organizatori.
Premiere la Cabana „Căprioara”
Ca plan orar de desfăşurare a competiţiei, de notat ar fi că verificările tehnice se vor face în dimineaţa zilei de 31 mai, între orele 8 şi 10, după care circulaţia va fi închisă până la ora 16.
Între 11 şi 11.40 se va face recunoaşterea traseului cu circulaţia închisă, după care, de la 12 la 12.40 va avea loc un antrenament cronometrat pentru stabilirea ordinii la start. Cele două manşe de concurs se vor desfăşura între orele 13.15 şi 15, după care, la ora 15.30 vor avea loc verificările tehnice finale, prin sondaj.
Clasamentele vor fi afişate la ora 16.30, la Cabana Căprioara, iar la ora 17 va avea loc festivitatea de premiere.
Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|