02.06.2014, 21:34:15 | 0 comentarii | 995 vizualizari
Gimnastică / „Ţară, ţară, vrem campioane!”
Articole de acelasi autor
de Loredana JUGLEA
Peste 300 de fetiţe din mai multe judeţe ale ţării au participat la Deva, la selecţia regională (finală) pentru a câştiga bursele oferite şi a accepta să fie transformate, prin procesul de „alchimie” al gimnasticii, în viitoare campioane.
„Mi-am petrecut în această sală douăzeci şi ceva de ani. Nu spun că nu am nostalgia acelor vremuri în care de aici ieşeau, pe bandă rulantă, medalii de aur. Aici se întâmplau miracole, aici veneau reporteri şi televiziuni din întreaga lume să înţeleagă ce înseamnă miracolul de la Deva. Deva devenise un pol de interes pe mapamond. Toţi ştiau că aici se întâmplă lucruri extraordinare. Pentru noi, cei care am fost în sală, a reprezentat o experienţă de viaţă, pe care nu cred că o poate înţelege decât cineva care va trece prin ceea ce am trecut noi”, a declarat Octavian Bellu.
„Acţiunea a fost o reuşită, atât prin prisma numărului mare de fetiţe pe care am reuşit să le convingem să vină la selecţie, cât şi prin modul de organizare. Toţi cei implicaţi în proiect ne bucurăm că, după mulţi ani, Sala de la Deva a fost din nou plină de fetiţe dornice să devină viitoare campioane. S-a făcut un pas important. Acum urmează ca, după ultima etapă regională care va avea loc la Bucureşti săptămâna viitoare, să se cearnă sita. Cele mai bune vor fi selecţionate pentru un cantonament programat în vară, iar din acel grup urmează să se aleagă cele 100-150 de fetiţe care vor primi burse în cele şase centre de pregătire din ţară, între care se află şi Deva”, a spus Gina Gogean, una dintre antrenoarele implicate şi vedetele implicate în proiect.
Numărul mare de fetiţe care au venit la preselecţiile din campania „Ţară, ţară, vrem campioane!” a demonstrat că România are încă potenţial la gimnastică, a declarat la Deva, antrenorul lotului naţional feminin de gimnastică, Octavian Bellu: „Ceea ce cred că demonstrează, încă o dată, celor care erau sceptici, că România are încă potenţial. Aceşti copii, aceşti părinţi, vin pe o cale pe care au pornit şi Lavinia (Miloşovici - n.r.) şi Daniela (Silivaş - n.r.) şi toate celelalte fete. Mi-aduc aminte că Lavinia, care este acum în sală şi ajută copiii, şi-a petrecut 16 ani din viaţă aici, la Deva, şi a ajuns acolo unde a ajuns. Eu cred că o parte dintre aceşti copii îi vom regăsi în anul 2024, la Jocurile Olimpice, care nici nu ştim unde se vor desfăşura, şi îşi vor aduce aminte că o dată, într-o zi ploioasă, au fost selecţionaţi la Deva, de antrenorii care aici şi-au desăvârşit cariera şi de fostele mari campioane, cărora vreau să le mulţumesc pentru că sunt alături de noi”.
Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Pe aceeasi tema
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|