05.06.2014,  20:38:44 | 23 comentarii | 5742 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Primim la redacţie / Atitudinea unui poliţist într-o acţiune de control rutier
de Diana Popescu
În jurul orei 11,30, nu m-am uitat la ceas, în 03.06.2014 am oprit autoturismul, pe banda 1, în aval de trecerea de pietoni, (trecusem mult, ca distanţă, de trecerea de pietoni de la parcul central Petroşani sens de mers spre Hotel Petroşani), pentru a merge la Primărie. După aproxi­mativ 10 minute, m-am întors la autoturismul parcat, iar după ce  m-am asigurat, pentru a ieşi în trafic, în oglinda retrovizoare, am observat o maşină a Poliţiei rutiere, parcate în amonte de trecerea de pietoni, din care a ieşit un poliţist şi care îmi făcea, disperat, semne.
Am stat pe loc şi am aşteptat poliţistul să-mi spună despre ce este vorba.
 
S-a recomandat că este poliţist de circulaţie rutieră, iar când l-am întrebat dacă are şi o legitimaţie, pentru că nu i-am reţinut din nume decât Rusu, prezentându-se foarte repede, mi-a răspuns că este destul că s-a prezentat o dată, iar dacă nu i-am reţinut numele o să-l aflu din procesul-verbal pe care-l va întocmi.
Înainte de a-mi solicita actele pentru control l-am întrebat la ce se referă obiectul controlului, răspunsul fiind „o să vedeţi la sfărşit după ce fac constatările”.
Mi-a luat actele, după care a plecat cu ele în maşina poliţiei oprită, aşa cum am spus, în amonte de aceeaşi trecere de pietoni (faţa maşinii fiind aproximativ la aceeaşi distanţă de trecerea de pietoni precum distanţa din spatele maşinii mele până la trecerea de pietoni). 
După 15 minute, văzând că nu se întoarce cu actele şi după ce ploaia încetase, am ieşit din maşină să văd ce se întâmplă, venindu-mi „proasta” inspiraţie de a face nişte poze, atât poziţiei maşinii mele, cât şi a poliţiei unde se afla poliţistul controlor care lucra la constatare. După ce am făcut pozele, am mai aşteptat ceva timp în maşină până în momentul în care a sosit poliţistul, care mi-a spus să merg la maşina poliţiei, să semnez un proces-verbal pe care l-a încheiat. Când am ajuns la maşina poliţiei, poliţistul mi-a solicitat semnătura înainte de a citi procesul-verbal. Văzând că ceva nu este în regulă cu privire la solicitarea mea de a menţiona în procesul verbal nemulţumirile, am optat pentru a nu semna procesul-verbal, dar, totuşi, până la urmă (poliţistul fiind „drăguţ”) mi-a spus că sunt amendat cu 340 ron şi trei puncte penalizare pentru oprire neregulamentară în trafic, totodată aducându-mi şi învinuire că i-am prezentat o asigurarea obligatorie expirată. Într-adevăr, în graba în care mi-au fost solicitate actele, în loc de asigurarea valabilă i-am prezentat-o pe cea veche, cerându-mi scuze, spunându-i că am încheiat o nouă asigurare valabilă pe un an începând din 23.05.2014, cu rugămintea de a-mi permite să merg la maşina mea să o aduc pe cea nouă, dar poliţistul controlor a spus că nu mai este nevoie. De faţă a fost o persoană de sex feminin, în uniformă de poliţist, care stătea în dreapta şoferului, şoferul fiind chiar poliţistul controlor care a plecat cu procesul verbal nesemnat de către subsemnatul.
Discuţii contradictorii cu poliţistul au fost, arătându-i exemple de maşini oprite la distanţe mult mai mici faţă de trecerea de pietoni comparativ cu distanţa dintre maşina mea şi trecerea de pietoni, dar şi întrebându-l dacă respectarea legii este valabilă numai pentru unii, având în vedere chiar şi exemplul maşinii poliţiei, al cărei conducător era, oprită aproximativ la aceeaşi distanţă pe care o avea şi maşina mea faţă de trecerea de pietoni, dar în plus, maşina poliţiei se mai afla oprită şi aproape în intersecţia străzii ce iese de la Casa de Cultură. I-am arătat şi o poză, făcută cu câteva zile în urmă, unde am surprins o maşină a organelor de control („oamenii legii”) oprită pe trotuarul unei străzi din Petroşani. Răspunsul poliţistului a fost ferm: Noi avem dreptul să oprim unde vrem, iar dumneata nu ne spui pe cine trebuie sau nu  să amendăm. Fără comentarii... 
Oare ce lege s-a respectat când s-au amenajat multe parcări la distanţe mult mai mici faţă de trecerile de pietoni decât cea la care am oprit eu faţă de trecerea de pietoni (de exemplu - parcarea de la poliţia Petroşani)?
Aştept procesul-verbal nesemnat de subsemnatul şi nici de către alt martor care să confirme refuzul meu de a-l semna, după care îl voi contesta în instanţă, rămânând totul la aprecierea acesteia.
Petre LUNGOCI

Comentarii articol (23 )

#1 CONDUCATOR AUTO06.06.2014,  06:55:30
Mentalitatea celor din politie a ramas aceeasi ca pe tmpul lui Ceausescu.Nici nu este de mirare ce se intampla cand unitatile de politie sunt conduse de indivizi de teapa lui Titel de la politia Petrosani. In articolul prezent se vede foarte clar din poze ca omul care a fost amendat nu are nici-o legatura cu oprirea autoturismului intr-o zona care sa puna in pericol circulatia pietonilor pe trecere, mai ales ca autoturismul era oprit dupa ce s-a trecut de trecerea de pietoni, iar iesirea in trafic de pe banda I pe banda II se facea fara a mai avea in fata trecerea de pietoni. Se vede le la o posta, sau chiar de la politie, ca totul a fost un abuz care ar trebui sanctionat.
#2 Andy06.06.2014,  09:17:11
Nu este prima data cand se intampla asa ceva... Cei de la rutiera opresc si sub semnul de parcare interzisa ca sa dee amenzi pe la Jiu. Cei de la Comunitara opresc in intersectii,ingreunand traficul pentru a da amenzi etc....
#3 marius06.06.2014,  09:45:36
POLITISTI DE LA RUTIERA 90% DI EI NU SANT DECAT NISTE PINDARI (garcei)CARE ALCEVA NU STIU DECAT SA DA_A AMENZI,DACA E SA DIRIJEZE EI CIRCULATIA AR FI UN ADEVARAT HAOSSSSSSSS ,ASTA E POLITIA ROMANA SE PUN INTODEAUNA CU CEI CARE IASI VAD DE TREABA LOR CA DE HOTI SI MAFIOTI LI TEAMA .TARA LUI 'SA TRAITI BINE'
#4 PIETONUL06.06.2014,  13:01:31
Bai Garcea ai amendat un om ca asa au vrut muschi tai. Omul pe care l-ai amendat nu iesea din parcare cu spatele ci cu fata, fapt pentru care nu punea in dificultate pietoni angajati in traversarea strazi pe trecerea de pietoni.Bai Garceo daca nu stiai iti spun eu ca deacamdata circulatia autovehicolelor se face prin mersul inainte, iar daca nu crezi intreaba-ti superiori
#5 Observatorul06.06.2014,  14:03:16
MASINA POLITIEI CU "GARCEA" LA VOLAN ESTE PARCATA CHIAR IN ITERSECTIE PUNAND IN SITUATII DIFICILE PE CONDUCATORII AUTO CARE IESEAU DIN STRADA DE LA CASA DE CULTURA. PE ACEST CONSTATATOR, AVAND POZA CA PROBA,CINE AMENDEAZA? DIN ARTICOL AM INTELES CA IL CHEAMA RUSU, CRED CA NU ESTE CEL DIN LONEA, CEL CARE UMBLA CU CIOARA VOPSITA PRIN COLONIA BRATEANU IAR DACA ESTE VORBA DE ACEL INDIVID ATUNCI NU PUTEM SA NE ASTEPTAM LA NIMIC BUN.
#6 Omul de pe zebra06.06.2014,  14:23:06
Dupa cum vad masina politistului texan este parcata in doru lelii. La revolutie s-a scapat o buna ocazie ca astia sa fie batuti in gura ca si coasa. Le iesea militia din cap si le intra respectul fata de cetateni. I-a mai bine spune cetatene politist cine te-a montat sa te iei de oamenii cinstiti? De ce nu amendezi pe cei care merg cu suta la ora prin oras si cu alcool-n nas? Au murit doua persoane pe zebra aia acum 2 luni si voi, asa zisii politisti de la rutiera, nu ati putut sa- faceti nimic aluia care i-a omorat pentru ca nu a recunoscut. Bine ca dati amenzi pentru centuri si pentru parcari ilegal inchipuite. Rusine voua ca purtati uniforma politiei romane, rusien pentru ca sunteti corupti, rusine pentru ca ne faceti sa nu mai avem incredere in voi. Meriti sa fi dat afara din politie. Prost sa fie omul asta sa nu se tina de capul tau ca dupa cum reiese din fotografie masina lui e parcata legal a ta, sula lula, este ILEGAL parcata, obturand iesirea din parcare.
#7 Angajat Politie06.06.2014,  16:13:16
Poate amenda s-a dat si pentru ca soferul a prezentat agentului constatator o asigurare obligatorie care nu mai era valabila.
#8 simi06.06.2014,  20:41:17
Inteleg ca au voie sa parcheze unde vor ei atunci cand au situatii de urgenta, dar de aici si pana la a ocupa intreaga latime a unui trotuar frecventat de pietoni, unii impingand carucioare cu bebelusi (unele carucioare sa nu uitam ca sunt duble) iar altii deplasandu-se cu ajutorul bastoanelor, este cale lunga si raspunsul dat de acest gen de politist ar trebui sa ajunga la urechile mai mult educatilor sai superiori.
#9 Adi06.06.2014,  20:50:45
@angajat politie. tablagiule! - DATORIA ta este sa te prezinti nu sa mormai doua cuvinte. - la cererea conducatorului auto, TE LEGITIMEZI. Nu te legitimezi, te iau pe capota, nu am de unde sa stiu ca nu esti un escroc sau un politist fals. - trebuie sa INFORMEZI conducatorul auto de ce il opresti sau ce lege a incalcat. - chiar daca ti-a dat o asigurare expirata, faptul ca avea una valabila la el esti OBLIGAT sa o iei in considerare. - arata-mi paragraful din Codul Rutier care iti permite TIE sa sa opresti/stationezi la mai putin de 25m de trecere cu masina politiei. Nu cauta, nu exista in codul rutier asa ceva.... - Problema voastra este MENTALITATEA de cacat pe care o aveti si ati mostenit-o de pe vremea lui Ceasca. - De ce nu aplicati LEGEA la fel pt toti? Deunzi am lasat pe unul dintre voi sa vorbeasca singur in fata tribunalului. Adica imi dai amenda ca am oprit neregulamentar (desi am dreptul LEGAL sa opresc sa se dea omul jos daca nu incaurc circulatia) dar toate masinile judecatorilor si avocatilor oprite in acelasi loc nu le vedeti, nu? pt ca voi si astia de la judecatorie sunteti mai presus de lege? - Si voi, si nulitatile alea de la Politia Locala ar trebui sa stati cate 8 ore in intersectii sa dati din maini si sa dirijati circulatia. Habar nu aveti de legi si de aplicatile lor, nu stiti sa vorbiti si sa scrieti, luati martori cu japca sa semneze procesele voastre verbale, si apoi le pierdeti la contestatie in instanta. - fac smecherii din oras liniute cand vor ei, dar cum sa te legi de ei. Mai bine pe prostanii de rand, nu? - Cu riscul unui ultraj la urmatorul tablagiu cu talente ii dau bataie de o ma tine minte!
#10 Georgel06.06.2014,  21:40:47
Mare prost trebuie sa fi tu Angajat Politie, pai asigurarea obligatorie nu este musai sa o ai la tine, ea se poate verifica rapid, electronic, daca respectivul are sau nu, iar omul daca avea o asigurare valabila nu putea fi amendat chiar daca, din gresala asa cum spune, a prezentet-o pe cea veche. De fapt ar fi fost culmea sa fie ceva in tartacuta ta din moment ce esti Angajat Politie.
#11 LOGIC07.06.2014,  11:57:57
Bai Garcea ai masurat tu distanta masinii pana la trecerea de pietoni sa ai dovada ca nu s-a respectat legea?, de ce nu ai masurat si distanta dintre masina politiei, oprita in intersectia de la Casa de Cultura si trecerea de pietoni, iar daca n-ai avut ruleta puteai sa faci masuratorile cu pulanul din dotare.Esti prost mai Garcea, cel din colonia Bratianu, care ai ajuns un Garcea al circulatiei rutiere. Daca ar durea prostia am auzii urlete neantrerupte la sediul Politiei rutiere.
#12 Cititor 07.06.2014,  15:16:21
Ce trebuie sa faci daca vrei sa incurci circulatia intr-o intersectie? Raspuns: pui acolo un politist ca s-o dirijeze!!! Dincolo de gluma cei mai prosti oameni din politie se gasesc in rutiera. Ei sunt ca handilaii, se iau numa dupa semne: o linie stramba la stanga, o linie stramba la dreapta. nenorociti jegosi care nu ati fost in stare nici dupa camerele de luat vederi sa observati ca tiganu ala a fost vinovat ca a omorat pe zebra doi oameni. ar trebui sa fiti biciuiti in piata mare si sa fiti scuipati. Corupti nenorociti, hoti, prosti, lenesi. Stalpi ai coruptiei care luati pozitie de drepti in fata jegurilor din Valea Jiului. Mai dati onoru lu capatana. jegurilor ordinare? Ati facut garda de onoare la capataiu mortului ala corupt. jeguri, jeguri, jeguri.
#13 Explicatie08.06.2014,  07:58:47
Soferul amendat poate a spus ceva urat, a vorbit urat politistuli, poate l-a injurat.
#14 Observatie08.06.2014,  11:36:53
"Explicatie" ai postat exact explicatia celui care-si motiva gestul de lovire, cu un dos de palma, a unui copil. Comentariul postat de "Explicatie" este un fel de bascalie la adresa politistilor care au un comportament asemanator cu cel care i-a dat un dos de palma copilului, deosebirea este ca unii lovesc cu pulanul
#15 Adi09.06.2014,  15:40:46
@Explicatie. Daca i-a orbit urat politistului sau l-a injurat si acesta are martori poate intocmi proces verbal pentru ultraj. Eu in secunda in care sunt opprit de politie pornesc inregistrarea pe telefon si il anunt pe agent despre acest lucru. Face minuni! Sa vedeti ce frumos stiu sa vorbeasca!
#16 Cristi12.06.2014,  08:34:43
Da, inca un caz in care politia rutiera actioneaza nu pentru respectarea legii ci pentru respectarea planului lunar de amenzi si... eventual pentru inca o linie pe epoleti. Daca nu ar mai sta la panda si nu ar mai astepta sa te prinda ca gresesti si ar face mai multa munca de preventie ar fi mai bine. Ar trebui chiar facuta o campanie a politiei rutiere de prevenire a contraventiilor in trafic si chiar simpla prezenta a politistului in strada ar schimba putin lucrurile. probabil va mai trece o vreme pana ce politistul rutier va fi respectat.
#17 VD Toth13.06.2014,  11:53:52
Cu simpatie spun ca fiecare padure are uscaturile ei dar pt ca gresesc si se dovedeste in instanta,puneti i pe acestia sa curete in jurul politiei mizeria existenta si cred ca intentionat facuta de unii care va demonstreaza ca va respecta... la maxim. Cel putin la Petrosani pe zona voastra verde asta se vede !
#18 flo26.06.2014,  19:23:31
Dar ca masina politiei rutiere merge cu tripla spate-dreapta defecta, ei nu se amendeaza pt asta, si mai au si tupeul sa opreasca un sofer cu un far defect:))))) ... ca in povestile cu Pacala...gen
#19 sofer26.06.2014,  20:15:57
Traim fiecare cum putem si cu ce putem si cand vi acvasa dupa o zi de munca si vezi ub pandar care abia asteapta sa vada ce ai in portbagaj si daca te prinde ca nu ai ce i lipseste in frigider sau pe langa casa s a dus toata ziua . Dai cu subsesmnatul pe la politir mai rau ca un infractor .Daca vrei sa scapi de probleme bu mai circula pri Vulcan .
#20 dacul23.10.2014,  23:05:46
ION IONEL pol locala rusine, va incurajez pe toti care va face acest individ, nedreptate s faceti plangere la deva on line poate ii vine la ION IONEL mintea la loc, oricum !!!!!!!!!rusine........... Ritzi dormi?
#21 Cetatean al Vaii Jiului05.10.2015,  07:23:24
Cei mai jegosi oameni din politie se gasesc la rutiera. Argumente? Privitii pe strada, priviti-le atitudinea,milogeala dupa bani, figuratiile, cum incalca legea rutiera, cum isi apara pilele si mozerabilii care le cotizeaza, cum arata masinile cu care zic ei ca fac politie. masini jegoase, curg tablele de pe ele, murdare, jerpelite
#22 Omar as-Sawwar07.04.2016,  21:29:13
Gărceii de la rutieră aplică legea după cum au chef, amendând persoanele cu bun simț, dar lăsându-i în pace pe cocardăi. Dacă te scot din minți și dacă le zici una-două de dulce sau dacă le arăți "semnul electoral", cum spun dânșii, din puțul înțelepciunii lor extrem de "profunde", te amenință cu mascații și cu cătușele, plus cu nu mai știu ce amendă, pe motiv că au dovada în camera de filmat. Într-un cuvânt, unii sau majoritatea sau foți polițiștii rutieri sunt niște gărcei puși pe jecmănit cetățenii onești. Sunt plini de orgolii de animale odihnite! Rușine lor și poliției rutiere, nesiguranță și neîncredere!
#23 Omar as-Sawwar07.04.2016,  21:31:49
Gărceii de la rutieră aplică legea după cum au chef, amendând persoanele cu bun simț, dar lăsându-i în pace pe cocardăi. Dacă te scot din minți și dacă le zici una-două de dulce sau dacă le arăți "semnul electoral", cum spun dânșii, din puțul înțelepciunii lor extrem de "profunde", te amenință cu mascații și cu cătușele, plus cu nu mai știu ce amendă, pe motiv că au dovada în camera de filmat. Într-un cuvânt, unii sau majoritatea sau foți polițiștii rutieri sunt niște gărcei puși pe jecmănit cetățenii onești. Sunt plini de orgolii de animale odihnite! Rușine lor și poliției rutiere, nesiguranță și neîncredere!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Pe aceeasi tema
Un bărbat din Petroşani a fost victima unei agresiuni petrecute într-un bar din localitate.
 02.02.2015, 21:38   |    1 comentarii
Poliţiştii din Valea Jiului au tot mai mult de lucru cu tinerii puşi pe hoţie. Aşa se face că duminică dimineaţă au mai f[..]
16.06.2014, 19:48   |    0 comentarii
Poliţiştii din Petroşani şi Vulcan au reuşit identificarea a două persoane care erau condamnate la închisoare, dar se [..]
15.06.2014, 20:14   |    0 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter