19.06.2014, 20:40:19 | 8 comentarii | 1544 vizualizari
Serviciile Primăriei Petroşani în serviciul cetăţenilor
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
Pentru că suntem la mijloc de an încep să apară şi bilanţurile anumitor compartimente sau servicii din cadrul primăriilor.
Astăzi, cu ajutorul viceprimarului Dorina Niţă, vă vom prezenta câteva date privind activitatea Compartimentului Circulaţie din cadrul Poliţiei Locale Petroşani, precum şi informaţii referitoare la activitatea Biroului de Ordine şi Linişte Publică-Pază din cadrul aceleaşi poliţii locale în primele cinci luni ale anului.
Tot ieri am purtat şi o discuţie legată de mediu tot cu viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă, în atribuţiile sale intrând şi Compartimentul Protecţia Mediului din cadrul primăriei municipiului.
Poliţia Locală Petroşani
Patrulele mixte
„În perioada 1 ianuarie - 31 mai activitatea Compartimentului Circulaţie, drumuri publice, s-a desfăşurat conform atribuţiilor specifice stabilite de Legea-cadru a Poliţiei Locale şi de Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare, cu un efectiv de 6 poliţişti locali, dintre ei unul coordonând activitatea compartimentului, conform fişei postului şi legislaţiei în vigoare”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă.
Am întrebat pe viceprimarul Petroşaniului, care are în sarcinile de serviciu şi activitatea poliţiei locale, care a fost, concret, activitatea Compartimentului Circulaţie din cadrul Poliţiei Locale Petroşani.
„Activitatea celor de la circulaţie, din cadrul primăriei, s-a desfăşurat în această perioadă pe două planuri. Primul a vizat activităţile specifice desfăşurate în cadrul patrulelor rutiere mixte, organizate împreună cu poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Petroşani, aceste patrule fiind active zilnic pe trei schimburi, în număr total de 210. Al doilea plan a vizat acţiunile specifice desfăşurate în cadrul patrulelor auto, formate doar din poliţişti locali. Dacă tot m-aţi întrebat în ce a constat activitatea poliţiştilor noştri, vă pot spune mai exact că în cadrul patrulelor rutiere mixte au fost desfăşurate activităţi de supraveghere, dirijare şi control al traficului rutier pe raza municipiului nostru, precum şi acţiuni de intervenţie la locul producerii unor accidente de circulaţie în vederea soluţionării acestora. Au fost vizate, în principal, conform raportului de activitate prezentat, asigurarea desfăşurării traficului rutier în condiţii de siguranţă prevenirea unor evenimente rutiere deosebite, constatarea contravenţiilor prevăzute de Codul Rutier şi sancţionarea efectivă a participanţilor la trafic care au încălcat normele legale cu privire la oprirea, staţionarea şi parcarea vehiculelor în locurile interzise, în locurile unde există semnul accesul interzis. De asemenea, au fost sancţionaţi şoferii care circulau cu gabaritul depăşit, depăşind masa maximă admisă, precum şi cei care circulau cu vehicule cu tracţiune animală, dar care nu sunt dotaţi corespunzător. Nu în ultimul rând au fost sancţionaţi pentru diferite abateri biciclişti sau deţinători de mopede, precum şi simpli pietoni care au traversat strada prin locuri nepermise. Tot graţie aceluiaşi raport de activitate vă pot spune că pe perioada cursurilor şcolare, în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, patrula rutieră mixtă a efectuat activităţi de dirijare şi fluidizare a traficului rutier în zona trecerilor pentru pietoni de pe strada 1 Decembrie 1918 şi strada Aviatorilor, zebre aflate pe traseele de acces ale elevilor spre unităţile de învăţământ, în vederea asigurării traversării în siguranţă a copiilor şi a prevenirii oricărui eveniment nedorit”, ne-a mai declarat viceprimarul Dorina Niţă.
Patrulele auto
În cadrul patrulelor auto organizate de poliţiştii locali în intervalul ianuarie-mai, pe linie de circulaţie, au fost desfăşurate activităţi de supraveghere a circulaţiei rutiere în zona centrului civic al Petroşaniului, cu precădere la alveola de pe strada Cloşca şi la parcarea din zona administraţiei fiscale de la blocul 57. În această zonă au fost sesizate repetate încălcări ale legislaţiei prin opriri neregulamentare, staţionări în zone nepermise, parcări neregulamentare pe trotuare sau pătrunderi ale autovehiculelor în zone pietonale reabilitate. Periodic au fost verificate, conform raportului de activitate prezentat viceprimarului Petroşaniului, zona străzilor Constructorului, General Vasile Milea şi Constantin Mille, abaterile fiind cam aceleaşi ca cele prezentate mai sus.
În perioada ianuarie-februarie, cu precădere în zilele când a nins puternic, dar şi după viscol şi ninsori, au fost efectuate verificări periodice ale modului de desfăşurare a circulaţiei rutiere pe DJ 709F în zona telescaunului care urcă în Parâng, zonă în care în perioadele dificile au fost desfăşurate activităţi de dirijare a traficului şi acţiuni de supraveghere a modului de parcare a autovehiculelor turiştilor.
Pe linie de autovehicule fără stăpân, care la un moment dat au împânzit bine de tot municipiul, multe fiind abandonate pe străzile Petroşaniului, poliţiştii au luat în evidenţă 26 de autoturisme presupus a fi abandonate, fiind întocmite procese verbale de constatare, urmând ca apoi să identifice proprietarii. După identificarea proprietarilor acestor maşini, un număr de 18 maşini au fost ridicate de proprietari de pe domeniul public, celelalte 8 maşini fiind şi ele în prag de soluţionare privind identitatea proprietarilor şi ridicarea lor de unde sunt staţionate. Cele mai multe astfel de maşini au fost identificate pe străzile 1 Decembrie, mai ales în spatele blocului 74, Aviatorilor, 9 Mai şi Nicolae Bălcescu.
Probleme destule au avut şi poliţiştii locali şi în ceea ce priveşte autovehiculele expuse spre vânzare pe domeniul public, cu precădere pe strada 1 Decembrie 1918, în zona centrală. „Fapta aceasta constituie contravenţie, conform HCL nr. 93/ 2010, şi este sancţionată ca atare. În cazul identificării proprietarilor acestor autovehicule de pe raza municipiului nostru, se pot aplica amenzi. Au fost luate măsuri de identificare a proprietarilor, prin metode specifice, aducându-li-se la cunoştinţă acest lucru prin avertizare verbală. Dacă mai continuă acest obicei, ei vor fi sancţionaţi. În continuare, însă, ne lovim de faptul că nu putem să-i identificăm pe toţi proprietarii acestor maşini, deoarece ele au numere de înmatriculare străine, neexistând o bază de date unde proprietarii să poată fi identificaţi. Mulţi dintre ei nici nu locuiesc, momentan, la un domiciliu stabil, sau se află plecaţi din ţară, astfel că nu avem cum să-i atenţionăm”, ne-a declarat viceprimarul Dorina Niţă.
Ca să vă faceţi o idee de ansamblu, pe perioada trimestrului I, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Circulaţie au încheiat 153 de procese verbale de constatare a contravenţiilor, din care 106 au fost avertismente scrise şi 69 amenzi în valoare totală de 13.950 lei. În cazul constatării contravenţiilor prevăzute de Codul Rutier pentru oprirea sau staţionarea neregulamentară şi accesul interzis, poliţiştii locali au încheiat în primul trimestru al anului 90 de procese verbale, prin care au aplicat, ca sancţiune complementară prevăzută de lege, un număr de 203 puncte de penalizare pe permisele de conducere. Aceste procese verbale au fost înaintate, în copie, pentru implementare, către I.P.J Hunedoara – Serviciul Rutier.
25 în loc de 100! Adică, un sfert din câţi poliţişti locali erau acum 4 ani!
În urmă cu câţiva ani existau în cadrul poliţiei locale 101 poliţişti locali. Acum, efectivul Biroului Ordine şi Linişte Publică-Pază este format din fix 25 de angajaţi, respectiv 17 poliţişti locali şi 8 paznici, activitatea acestora fiind condusă de către şeful de birou Nicolae Stăncioi, sub coordonarea şefului de serviciu, Dorel Neag. Cu doar un sfert din câţi erau, poliţiştii locali trebuie să asigure pe raza întregului municipiu activităţi zilnice de patrulare auto şi pedestră, dar şi să facă multe alte activităţi. Nu vrem să le plângem de milă, dar aceşti 25 de oameni sunt doar pe hârtie, deoarece unii se mai îmbolnăvesc, alţii mai intră în concediu, plus că se lucrează pe schimburi. În acest caz, este normal ca în 24 de ore să nu poată fi asigurată ordinea şi liniştea publică peste tot, fapt ce nu de puţine ori a atras nemulţumiri din partea populaţiei, mai ales când au existat unele incidente în anumite cartiere.
„Sunt puţini, legea nu ne lasă să mai angajăm, este o ordonanţă de pe vremea Guvernului Boc, iar în aceste condiţii ei, totuşi, trebuie să facă faţă tuturor problemelor. Nu vreau să-i scuz, sau să-i laud, dar aceşti oameni fac eforturi mari să menţină acest birou la un anumit standard, iar pentru câţi sunt, eu zic că rezultatele lor sunt bune. Cred că toată lumea ar trebui să-şi schimbe opinia faţă de aceşti poliţişti locali, mereu criticaţi sau certaţi, nimeni negândindu-se la problema numărului redus. Iar de pregătit, sunt pregătiţi, situaţia de acum mai mulţi ani nu mai există, ei mereu se perfecţionează şi se antrenează; chiar şi acum avem oameni plecaţi la cursuri de specializare din rândurile lor”, ne-a declarat viceprimarul Dorina Niţă.
Dar să vedem mai jos câteva date concrete legate de activitatea acestui birou din cadrul Primăriei municipiului Petroşani.
5 luni active
Pe primele cinci luni au fost efectuate 239 de patrule pedestre în toate cartierele municipiului, în zona centrală şi în zonele aglomerate din anumite perioade ale zilelor, precum şi în parcuri sau în zona Colonie. Tot în acest interval poliţiştii locali din Petroşani au avut 139 de patrule auto, atât ziua cât şi noaptea, iar împreună cu poliţiştii din cadrul poliţiei municipiului au efectuat 193 de patrulări, împărţite în toate sectoarele Petroşaniului şi acolo unde au fost solicitări. Numărul de intervenţii efectuate la solicitarea dispeceratului au fost în aceeaşi perioadă 149, iar 29 de conflicte au fost aplanate de intervenţia poliţiştilor locali. În intervalul ianuarie-mai, poliţiştii locali au depistat (şi au luat toate măsurile legale în acest sens) 264 minori aflaţi pe stradă nesupravegheaţi, inclusiv la ore târzii ale nopţii, cerşetori sau persoane fără adăpost. Pe timpul iernii şi a frigului, persoanele fără adăpost au fost conduse spre centrul de adăpost pus la dispoziţie de primărie. Mai trebuie să ştiţi că au existat 126 de acţiuni de însoţire şi protecţie a personalului din diferite instituţii de stat şi un număr de 576 de posturi de pază efectuate, plus alte 312 de posturi de pază şi transport de valori efectuate. În tot acest interval au existat 348 de sesizări de la cetăţeni, la toate dându-se curs, chiar şi la cele sesizate aiurea, cum se mai întâmplă uneori. Poliţiştii locali au raportat şi numărul de persoane legitimate în cele cinci luni (aproape 1.400) şi numărul de sancţiuni aplicate: 158, din care 111 avertismente şi 47 de amenzi în valoare de peste 70 de milioane lei vechi.
„Patrulele mixte au desfăşurat acţiuni de patrulare şi supraveghere a instituţiilor bancare, a bancomatelor şi a caselor de schimb valutar şi de amanet, precum şi acţiuni de verificare a sistemelor de închidere şi siguranţă a societăţilor comerciale, în vederea asigurării unui climat de siguranţă şi de prevenire a faptelor de natură infracţională. Pe de altă parte, pe toată perioada de iarnă, cât au fost înregistrate temperaturi foarte scăzute, patrulele de ordine publică auto şi pedestre ale Poliţiei Locale Petroşani au acţionat în vederea depistării persoanelor fără adăpost sau a persoanelor care locuiesc în adăposturi improvizate. Au fost identificate iarna aceasta 17 persoane în această situaţie, din care 5 au fost cazate permanent la adăpostul primăriei. Din păcate, au existat şi cazuri când din aceste persoane unele au refuzat adăpostul, chiar şi pe o perioadă temporară, motivând că au unde să locuiască. Din fericire, n-au fost semnalate decese sau probleme pe această linie iarna aceasta. Tot legat de activitatea lor, în pieţele de pe raza municipiului şi la târgul săptămânal din zona Stadionului Jiul au fost asigurate măsuri de ordine în vederea protejării populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi împreună cu administraţia pieţelor au fost verificate periodic certificatele de producător. Nu în ultimul rând, tot poliţiştii locali au fost implicaţi direct în asigurarea ordinii şi liniştii publice, împreună cu jandarmeria, la evenimentele şi manifestările cultural-artistice sau sportive ce au avut loc la Petroşani”, a mai menţionat viceprimarul Dorina Niţă.
E nevoie de angajări…
Văzând cum stau lucrurile, credem că activitatea poliţiei locale Petroşani este cu mult peste numărul mic de poliţişti. Probabil că o schimbare a legislaţiei s-ar impune şi în acest sector ar mai trebui făcute angajări. Fireşte, aduşi oameni competenţi, bine pregătiţi, atât fizic cât şi intelectual, oameni dispuşi să asigure liniştea şi ordinea publică, dar să nu facă compromisuri.
Mediul şi calitatea lui – eterna poveste modernă
Raport tăieri plantări copaci în 2014: 30-300
Prima parte a discuţiei a vizat acţiunile de tăiere de copaci. Am întrebat-o pe Dorina Niţă dacă nu cumva Petroşaniul e o localitate campioană la tăierile de copaci. Ne-a răspuns că nici pe departe lucrurile nu stau aşa. Ba mai mult, ne-a exemplificat ceea ce s-a întâmplat pe ultimele cinci luni ale acestui an: „Există acţiuni de ecologizare şi plantare de pomi, care au deja un caracter tradiţional la nivelul municipiului nostru. Prin aceste acţiuni, împreună cu angajaţii primăriei, participă activ şi o bună parte din cetăţeni, an de an fiind parcă tot mai mulţi. De exemplu, anul acesta de Ziua Verde au fost plantaţi 200 de puieţi, de diferite specii, pomişori care sunt urmăriţi permanent de oamenii noştri şi care sunt udaţi atunci când nu plouă. Contrar a ceea ce se spune, la Petroşani în ultimii ani s-au făcut mult mai multe plantări de pomi decât s-au tăiat. Şi subliniez asta! Iar arborii care s-au tăiat s-au tăiat justificat, la cererea cetăţenilor care au motivat în scris că aceşti copaci bătrâni prezintă un real pericol pentru locuinţele sau garajele lor. Vă dau un exemplu, clar, de anul acesta: au fost soluţionate un număr de 20 de petiţii venite din partea cetăţenilor la Compartimentul Protecţia Mediului, fiind tăiaţi sau toaletaţi un număr de 53 de copaci. Pe de altă parte, doar de Ziua Verde s-au plantat 200 de copaci şi arbuşti ornamentali. La fel s-a procedat şi de Ziua Mondială a Mediului, precum şi în alte acţiuni întreprinse de colegii noştri de la SPADPP sau de colective de copii de la unităţile şcolare de pe raza Petroşanilor, ori alte asociaţii ecologice sau ong-uri. Raportul la tăieri-plantări ar fi undeva de 30 la 300. Deci nu este aşa cum spun unii cetăţeni, care poate nu cunosc adevărul sau n-au fost informaţi suficient”.
Unii curăţă cursurile de apă, alţii…
Nici cursurile de apă n-au fost uitate din discuţia cu viceprimarul Niţă. Aceasta şi pentru că apa este un element vital în viaţa oamenilor şi este cea care menţine un echilibru pe linie de ecologie, de viaţă.
„În baza sesizărilor primite de la cetăţeni, de la presă sau de la SHI Petroşani, privind situaţia unor segmente de pe cursurile de apă din municipiul nostru, angajaţii primăriei au participat la acţiuni de decolmatare şi ecologizare a zonelor afectate. Cei de la Compartimentul de Protecţia Mediului, împreună cu personal de la SPADPP, se deplasează în teren şi constată dacă, într-adevăr, sesizările sunt reale sau nu. În contextul în care se constată că sunt depozitate diverse deşeuri sau există material lemnos ori orice altceva care nu-şi are loc în mod firesc pe cursul respectiv de apă, cei de la SPADPP intervin şi curăţă pe baza unor termene acordate de către cei de la Apele de Mediu, Garda de Mediu sau Compartimentul Protecţia Mediului din cadrul primăriei noastre. Legat de mediu, dacă tot m-aţi întrebat, eu nu am ce le reproşa celor din cadrul compartimentului de mediu. Cele trei persoane îşi fac bine datoria, în condiţiile în care avem un teritoriu destul de vast. Mai degrabă reproşurile ar fi către cei care fac ca munca celor care ecologizează cursurile de apă să pară în zadar. Sunt anumite puncte fierbinţi pe harta Petroşaniului, unde chiar dacă astăzi se face curăţenie, dacă ai ghinionul să treci peste câteva zile, constaţi că din nou este mizerie acolo, deoarece sunt cetăţeni care tratează aceste zone ca fiind locuri unde se pot depozita deşeuri menajere. O mentalitate păguboasă cu care ne luptăm de ani de zile. Este greu să facem pază permanentă şi să-i prindem în flagrant, deşi uneori o mai facem, iar legea nu-ţi permite să-i pedepseşti decât în ziua în care au făcut neregula. Deci, ei trebuie surprinşi asupra faptului, ceea ce e foarte greu, uneori aproape imposibil. În plus, chiar dacă uneori vecinii văd cine a aruncat mizeria în râu şi ne anunţă, mulţi sub anonimat, când ajungem acolo nimeni nu vrea să mai spună exact cine a fost autorul. Iar când totuşi o fac, nu vor să semneze în calitate de martor procesul verbal. Şi uite aşa, ne învârtim în cerc. Cred că, totuşi, amenzile mari şi repetate şi oprobriul public asupra persoanelor care fac rău cu bună ştiinţă mediului ar putea rezolva această problemă. Şi, fireşte, educaţia de-acasă şi de la şcoală pentru generaţiile care vin. V-aş întreba şi eu, de ce românii, în general, când trec graniţele şi ajung prin ţările din vest, ştiu să nu arunce ambalaje sau pet-uri pe jos sau pe cursurile de apă, mucuri de ţigară sau mai ştiu eu ce? Ştiu că amenzile sunt mari, deci ştiu de frică dacă nu de altceva. Aşa trebuie să se întâmple şi în ţara noastră, inclusiv la Petroşani, dacă vrem oraşe curate şi un mediu sănătos. Să nu mai vorbesc şi de faptul că nu de puţine ori lucrătorii din primărie lucrează chiar în faţa unei gospodării, iar cei din casa respectivă stau şi se uită la ei cum muncesc şi nu-i ajută deloc! Aşa se întâmplă de multe ori şi la deszăpezire şi la alte acţiuni, ceea ce nu-i normal într-o ţară civilizată”, ne-a declarat viceprimarul Petroşaniului.
Viceprimarul crede că amenzile i-ar liniştii pe unii
Referitor la problema care există legată de materialele de construcţii aruncate lângă containere, în urma unor operaţiuni de renovări de locuinţe sau de construcţii, viceprimarul municipiului ne-a declarat: „Da, aceasta este o altă problemă. În loc să vină la primărie, unde, într-adevăr, plătesc 30 lei pentru a li se pune la dispoziţie un container special – care apoi urmează să fie ridicat de către cei de la SPADPP, cei mai mulţi preferă să arunce molozul şi materialele de construcţie vechi la container, sau mai bine spus lângă container. Şi în acest caz puterea exemplului e cea mai bună: trebuie mărită amenda şi aplicată. După câteva exemple de acest fel, probabil ceilalţi vecini vor şti ca pe viitor să vină la primărie şi să facă ce trebuie. Nu vreau să par rea, dar se pare că numai amenzile îi liniştesc pe unii, mai ales când e vorba de mediu”.
În loc de concluzie
Şi pentru că tot vorbea viceprimarul de amenzi, în primele cinci luni ale anului, cei trei inspectori din cadrul Compartimentului Protecţia Mediului au încheiat un număr de 17 procese verbale de contravenţie, din care 15 avertismente şi 2 amenzi. Totodată, s-a întocmit un număr de 4 note de constatare privind deşeurile din construcţii, finalizate prin achitarea la casieria SPADPP a contravalorii cantităţii de deşeuri ridicate şi transportate de către operatorul de salubritate. În intervalul ianuarie-mai au fost întocmite un număr de 9 rapoarte privind obligaţiile de respectare a protecţiei mediului la concesionări de terenuri şi 3 note de constatare în urmă controalelor celor de la SHI Petroşani, din cadrul Apelor Române Craiova, cu privire la igienizarea unor cursuri de apă.
Comentarii articol (8 )
#1 Cineva care iubeste dreptatea20.06.2014, 07:01:24
In acest articol sunt prezentate informatii si statistici oferite de un reprezentant al administratiei.Se vorbeste in mod special de actiunile de urmarire si sanctionare a neregulilor savarsite de conducatorii auto.Dar din pacate in urma acestor actiuni, cetatenii orasului nu se simt in siguranta in ceea ce priveste ordinea si linistea publica. In cazurile care ar necesita prezenta unei patrule..... nu ai unde sa apelezi. De ce nu ati publicat la sfarsitul articolului cel putin un numar de telefon unde se poate solicita prezenta oamenilor legii ? Se vorbeste de oamenii strazii. Dar printre blocuri unde se aduna ai nostri tineri si fac petreceri ad-hoc ((pe domeniul public ,conform parerii lor)), deranjand locatarii de pe o raza destul de larga, nu au traseu patrulele? Ar mai fi multe de spus ,dar cetatenii le stiu bine din propria experienta a fiecaruia.Nu contest cele prezentate in articol ,dar in desfasurarea vietii cotidiene a orasului PETROSANI nu se vede nici un rezultat.
#2 un politist local20.06.2014, 08:18:03
Pai tocmai aici ar fi problema domnule care iubesti dreptatea, numarul mic de politisti locali, de care se vorbeste in material. Cu 20 de politisti nu poti controla un oras, institutii, piete, s.a. Legea e proasta si mai trebuie angajari. La cati sunt acum si asa fac prea mult...
#3 Adi22.06.2014, 01:25:12
domnule polistist local, ce anume faceti? cand v-am atras atentia ca un dulau cat un munte plimbat de un bou s-a cacat in fata voastra la Banca Transilvania m-ati luat la misto, iar militianul comunitar ala mic si negru se m-a amenintat pe mine ca ma amendeaza ca am distrus o pavela (pe care am calcat si care se misca singura dinainte).
Asa ca mai lasati-ma cu povestile.
Sunteti mai mult decat suficienti, v-as da afara si pe astia care sunteti ca nu faceti nimic.
In afara de a sta la panda sa amendati soferii care nu au unde parca intr-o zona cu 4 banci, pentru ca cei care au proiectat acest minunat centru plin de betoane nu au prevazut un rahat de parcare.
Umblati cu masina cu folii negre neautorizate pe toate geamurile pe motorina din impozitele mele, parcati ilegal chiar in coltul intersectiei vis-a-vis de Renel desi poarta de la sediu si curtea Politiei Locale e la cinci metri si e goala...
Cate amenzi ati dat proprietarilor de caini care se caca pe domeniul public in ultimul an? Cate ati dat pentru distrugerea mobilierului stradal?
De zilele orasului cand era haosul mai mare in intersectiile de la Piata si coada pana la cea de la Pluss, stateati in masina si spargeati seminte pt ca afara ploua, sa nu vi se ude cascheta... in loc sa dirijati circulatia.
Iar doamna vice sa ma mai lase cu povestile astea. Sa puna statisticile pe saitul primariei (care sait, apropo, merge o zi da si sase nu pe saptamana) le putem citi si acolo...
La 20 de agenti aveti 3 sefi!
#4 Cineva care iubeste dreptatea23.06.2014, 06:56:30
Conform proverbului: Corb la corb nu-si scoate ochii\" am putea sa-i dam dreptate domnului politist local. Din pacate relitatea este alta.Poate ca am fi mai castigati daca ,prin absurd, am constitui Patrule cetatenesti care sa inlocuiasca cei 25 de agenti,oboisiti de altfel. Referitor la ceea ce spunea Domnul Adi.Cum sa se atinga cineva de caini ? Vom ajunge in curand la egalitate cu Indienii,doar ca ei zeifica VACILE. Avantaj ei pentru ca de la vaci mai ai oarece castiguri. La noi prin oras nu poti sa atragi atentia vreunui purtator de caine sa se comporte civilizat ca risti sa te trezesti cu geamurile sparte. In acest ritm ajungem repede in situatia relatiei dintre ION CREANGA si MIHAI EMINESCU,prezentata intr-o parodie cam asa: La Ionica dupa casa...De nu vrei sa calci pe note...Intri-n casa fara veste...Cu ca..tul pe ciubote.
#5 adi23.06.2014, 09:35:01
Excelent, domnule! Nu spuneam sa se atinga de caini, asta este alta treaba, a altora (care nici ei nu fac nimic). Ma refeream la amenzi pentru animalele bipede care ii plimba. Daca tot nu-si fac datoria, politistii locali sa nu se planga, ci sa mearga la munca si macar sa nu fie impertinenti si nesimtiti, pt ca din impozitele mele ii platesc.
Mie nu mi-e frica de geamuri sparte. I-am atras atentia unei dudui bine imbracate ca i s-a cacat pechinezul mai mare decat era cainele.... Cand s-a ofuscat spre mine, l-am ridicat eu cu un servetel si i l-am intins pe haine (umar, spate). .. Cei de la terase au fost in delir. Poate a invatat ceva, desi ma indoiesc. Lumea crede eronat ca nemtii si englezii s-au civilizat FARA amenzi. Fals! Desi sunt mai civilizati din start decat noi (deh, ce sa-i facem daca ne-a calcat turcul si fanarul...), tot cu amenzi babane, dar aplicate si executate i-au invatat sa respecte legea.
#6 Tarau23.06.2014, 09:45:43
Legat de mediu,de ce se taie intr o veselie copacii, dna Nita ? Am auzit ca magnoliile, ciresii, s.a. sunt protejati de lege ! AVEAU APROBARE PT CE AU TAIAT ? SI DIN FATA CASEI DE CULTURA AU DISPARUT 2,3 COPACI,OARE NU VEDEA PRIMARUL SPECTACOLUL DIN BIROU CU OCAZIA UNOR SINDROFII ? RUSINE CELOR CARE NU RESPECTA CE AU FACUT BINE ALTII !
#7 Esab23.06.2014, 10:16:16
Stiu o patrula cetateneasca din care face parte dna Macavei Viorica ce stiu ca merge destul de des in sedintele cons local si constatam de atata timp ca sunt foarte OBOSITI acesti oameni ce ne reprezinta acolo pt ca nimic NU s a rezolvat !Si apoi munca voluntara a noastra i ar inchide in birouri si mai mult pe cei ce ar trebui sa i vedem circuland prin oras in toate zOnele ! Da un raport dna VICESA ref la amenzile date de subordonatii matale!!!!!!!!!
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Pe aceeasi tema
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|