19.06.2014,  21:27:59 | 3 comentarii | 3892 vizualizari
Liga Pensionarilor Minieri Valea Jiului Petroşani / Scrisoare deschisă
de Ziarul Vaii Jiului
La demersurile noastre scrise, cât şi la insistenţele verbale repetate, făcute de către Consiliul de Conducere şi Coordonare din cadrul Ligii Pensionarilor Minieri Valea Jiului Petroşani, la senatorii şi deputaţii noştri de Valea Jiului şi din judeţ, la dl. prefect Sorin Vasilescu, la biroul parlamentar de la Târgu-Jiu, pentru a ne întâlni cu dl. premier Victor Ponta, cu dl. vicepremier Gabriel Oprea şi cu ministrul Muncii, d-na Rovana Plumb, dar şi cu funcţionarii specializaţi pe probleme sociale din cadrul direcţiei de specialitate a ministerului muncii, pentru a discuta punctual şi a ajunge la un consens privind problemele sociale acute, legale şi constituţionale, cu care se confruntă cei peste 22.390 de pensionari minier bărbaţi şi femei din Valea Jiului, precum şi cei peste 35.350 de pensionari bărbaţi şi femei din toate categoriile socio-profesionale din Valea Jiului.
Având în vedere cronologia întâlnirilor derulate, dintre toate personalităţile menţionate mai sus, doar dl. deputat Laurenţiu Nistor, care într-un cadru mai larg ne-a facilitat o întâlnire la Deva în data de 12.05.2014, orele 14.00, cu d-na ministru Rovana Plumb şi cu d-na Iuliana Ciutan, preşedinta Casei N.P.P. Bucureşti, care au primit materialului cu solicitările în şapte puncte evocate de noi şi sperăm că vor avea şi finalitatea legală propusă de noi în decursul trimestrului trei 2014. Menţionăm faptul că ni s-a asigurat transportul dus-întors pentru 22 de delegaţi, lucru pentru care îi mulţumim respectuos pentru toate d-lui preşedinte şi deputat Laurenţiu Nistor.
Domnia sa ne-a asigurat în mod solemn că va face toate demersurile necesare, pentru a putea veni în Valea Jiului cu dl. premier Victor Ponta, împreună şi cu ministrul muncii d-na Rovana Plumb, pentru a discuta punctual cele şapte puncte legale şi constituţionale propuse la întâlnirea de la Deva, pe care le dorim să aibă şi finalitatea propusă de noi.
Spunem cu toată sinceritatea şi onestitatea că unul dintre parlamentarii noştri de Valea Jiului, cel mai implicat şi hotărât, care a răspuns cu toată promptitudinea şi disponibilitatea necesară solicitărilor noastre scrise şi verbale, este, spre bucuria şi satisfacţia noastră, dl. senator Haralambie Vochiţoiu care ne-a facilitat o întâlnire lucrativă la Bucureşti în data de 17.06.2014, orele 9.00, cu dl. vicepremier şi ministru de interne dl. Gabriel Oprea, care a promis cu toată seriozitatea şi hotărârea că împreună cu ministrul muncii dna Rovana Plumb, personal se va implica decisiv în Guvernul României, pentru susţinerea şi rezolvarea facilităţilor noastre, astfel ca contravaloarea acestora să fie primită de către cei aproximativ 10.000 de pensionari mineri din Valea Jiului bărbaţi şi femei şi după data de 01.01.2015 aşa cum am solicitat noi, adică direct pe cuponul de pensie, aşa cum le primesc şi pensionarii mineri din Germania şi celelalte ţări ale U.E. la care şi România este parte.
Pentru ca demersul nostru să fie şi mai argumentat şi credibil, dl. senator Haralambie Vochiţoiu va întocmi în acest sens un material edificator privind facilităţile noastre, pe care îl va înainta d-lui vicepremier Gabriel Oprea pentru a-l susţine şi aproba în prima şedinţă de guvern, sprijinit concret şi de dna ministru Rovana Plumb.
De asemenea, dl. vicepremier Gabriel Oprea ne-a promis ferm că pentru discutarea şi rezolvarea corectă şi sustenabilă a celorlalte probleme legale şi constituţionale evocate de noi în material, ne va facilita o întâlnire lucrativă cu d-na ministru Rovana Plumb şi implicit cu direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Muncii.
Din delegaţia L.P.M.VJ. Petroşani care a făcut deplasare la Bucureşti au fost desemnaţi ca reprezentativi următorii colegi: ing. Ion Hortopan – preşedinte; ing. Barboane Crăciunescu – prim-vicepreşedinte; ing. Valentin Armean – vicepreşedinte; prof. Lucica Teleleu - preşedinta femeilor din cadrul ligi; min. Ion Zaharia - pensionar şi membru în conducerea ligi; min. Adrian Stoian - pensionar şi membru în conducerea ligi; maistru miner Pamfil Vlaicu - pensionar, cărora personal le mulţumesc foarte mult pentru răbdarea şi onestitatea de care au dat dovadă la această întâlnire de succes, zicem noi, pentru pensionarii mineri şi nu numai, din Valea Jiului şi din ţară.
Vă rog să ne permiteţi ca în numele tuturor pensionarilor din Valea Jiului şi al colegilor din delegaţie care s-au deplasat efectiv la Bucureşti, la această importantă discuţie cu dl. vicepremier şi ministru de interne dl. Gabriel Oprea, întâlnire care a fost intermediată şi facilitată de către dl. senator Haralambie Vochiţoiu, care ne-a asigurat şi transportul la Bucureşti dus-întors, amândurora să le mulţumim respectuos şi să-i rugăm să primească expresia înaltei noastre simpatii şi consideraţii, dorindu-le sănătate şi binecuvântare divină, pentru a ne sprijini concret şi eficient în continuare, pentru ca şi noi pensionarii să îi susţinem pe cei care ne sprijină efectiv.
Doamne ajută şi NOROC BUN!
Cu stimă,
Ing. Ion HORTOPAN
Preşedintele L.P.M. Valea Jiului Petroşani

Comentarii articol (3 )

#1 PETRE20.06.2014,  08:17:32
Felicitari!
#2 ilie20.06.2014,  12:08:09
in campania electorala atit dl razmerita cit si d na cimpeanu ne au promis recalcularea pensiilor pentru mineri dar si au batut joc de noi si fiecare miner iesit la pensie pierde cite patru milioane din pensie iar acum d na plumb rovana minte cu nerusinare in continuare.
#3 Q21.06.2014,  09:23:04
Nu vreau sa fiu rautacios,dar demersul catre cei ce conduc Romania astazi,se va rezuma in a raspunde cu acelasi salut,Doamne ajuta si noroc bun !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Prezent la Petroşani la o întâlnire cu membrii Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, directorul Casei Judeţene de[..]
23.03.2015, 20:11   |    2 comentarii
Dacă în blocurile din Cocoşvar şi în sala de sport te congelezi de frig, sunt blocuri şi spaţii publice în [..]
22.01.2015, 21:33   |    0 comentarii
La Casa Pensionarilor Petrila se executau mici reparaţii la acoperiş, în urma unei finanţări de la bugetul local. 27.11.2013, 19:14   |    1 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter