31.03.2009,  15:56:49 | 0 comentarii | 596 vizualizari
Educaţia fizică în prim planul activităţii metodice în Valea Jiului
de Ziarul Vaii Jiului
Cerc pedagogic 
 
Luna martie a fost foarte bogată în activităţi metodice şi întreceri sportive în Valea Jiului. Astfel, întâlnirea din cadrul Cercului Pedagogic (coordonator - d-na profesor Doina Ţopescu), care a fost găzduit de Colegiul Economic „Hermes” din Petroşani, la care a participat şi d-na profesoară Sorina Popa - inspector şcolar  de specialitate, a reliefat preocuparea pentru o calitate „superioară” a procesului instructiv-educativ şi a întrecerilor sportive din cadrul „Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar”. Domnişoara inspector Sorina Popa a făcut o referire amplă şi aprofundată la calitatea pregătirii elevilor pentru examenul de bacalaureat şi a atras atenţia că lipsurile manifestate în ediţia din anul trecut să nu se mai repete. 
Ca o continuare a celor discutate în cadrul Cercului Pedagogic la Şcoala Generală Nr. 3 din municipiul Lupeni – director domnul profesor Victor Malagianu – şi-a desfăşurat activitatea Comisia Metodică (Valea Jiului - Vest), coordonată de d-na profesoară Liana Porojan de la Şcoala Generală Nr. 2 din Lupeni. 
În cadrul activităţii metodice, d-na profesoară Mihaela Malagianu de la Şcoala Generală Nr. 3 din Lupeni a susţinut o lecţie deschisă cu tema: consolidarea săriturii cu rostogolire la lada de gimnastică aşezată longitudinal; repetarea elementelor acrobatice din exerciţiile de la sol (accent pe repetarea elementelor deficitare) şi circuit de forţă. 
Exerciţiile alese de doamna profesoară Mihaela Malagianu au sporit stăpânirea multilaterală a corpului în condiţii neobişnuite de sprijin şi de mişcare. Ele au influenţat organele şi aparatele care asigură echilibrul, au perfecţionat procesele care stau la baza coordonării, au dezvoltat mobilitatea coloanei vertebrale, a articulaţiilor scapulohumeraleşi cascofemurale, îndemânarea, forţa şi viteza. Totodată, exerciţiile folosite educă încrederea în propriile forţe, curajul şi simţul orientării în spaţiu.
Legătura organică a exerciţiilor cu muzica a pus în evidenţă expresivitatea mişcărilor şi a trăirilor emoţionale. Muzica ajută la perfecţionarea coordonării, la dezvoltarea sensibilităţii motrice, a ritmului şi plasticităţii mişcării. 
Au luat cuvântul domnii profesori Victor Şandru (Grupul Şcolar Minier Lupeni), Alin Boroghină (Şcoala Generală Nr. 2 Lupeni), Liana Porojan (Şcoala Generală Nr. 2 Lupeni), Cornel Ştefan (Grupul Şcolar Mihai Viteazul Vulcan), Gheorghe Achim (Şcoala Generală Nr. 5 Vulcan) şi Ion Porojan (Şcoala Generală Nr. 2 Lupeni). În cuvântul dumnealor, au reliefat ţinuta metodică de înaltă calitate profesională a lecţiei condusă de d-na profesoară Mihaela Malagianu. 
 
Şcoala Generală Nr. 2 din Lupeni s-a calificat în finala naţională 
Măiestria pedagogică a soţilor Porojan (Ion şi Liana) de la Şcoala Generală Nr. 2 din Lupeni în pregătirea echipelor reprezentative ale şcolii s-a încununat cu ocuparea locului întâi la faza judeţeană – ramurile de sport: badminton şi tenis de masă. Echipa de badminton (Antonio Işpan şi Alexandra Ganu) a fost pregătită de dl. profesor Ion Porojan – directorul adjunct al şco­lii - iar de tenisul de masă (Adriana Simionescu) s-a ocupat d-na profesoară Liana Porojan. Finalele naţionale la care s-au calificat cele două echipe, vor avea loc la Botoşani (badminton) şi Sibiu (tenis de masă). Felicitări!
 
A consemnat
Gheorghe I. Dreghici–Slăvuţescu

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter