07.07.2014, 21:00:46 | 1 comentariu | 2222 vizualizari
De sâmbătă / „Pro Pescar” are farmec. Elena Jianu a fost aleasă vicepreşedinta asociaţiei
![]() Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
► Lacul „Pro Pescar” din Dealul Maleii-Petrila, graţie asociaţiei, este singurul lac de pescuit sportiv care are licenţă de acvacultură! ► Astfel, membrii asociaţiei pot pescui şi în timpul prohibiţiei, adică 365 zile din 365!
Sâmbătă, 5 iulie, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Ion Dulămiţă” din Petroşani a avut loc Adunarea Generală a membrilor Asociaţiei Pescarilor Sportivi „Pro Pescar”, cu sediul în localitatea Petroşani. Fiind publicată în 6 ediţii ale cotidianului nostru, ordinea de zi au cunoscut-o din timp toţi pescarii sportivi din cadrul asociaţiei. La aceasta s-a mai adăugat un punct. Vom reda aspectele mai importante de la acest eveniment.
Modificări la statut
Schimbarea actului constitutiv şi statutul asociaţiei au fost primele măsuri adoptate. În forul de conducere a fost cooptată, ca membru fondator, având şi calitatea de vicepreşedinte, fermecătoareadomnişoara Elena Jianu.
Am reţinut trei dintre modificările aduse statutului, care ni s-au părut mai relevante pentru membrii asociaţiei.
La articolul 14, punctul 4, acum se specifică că adunările generale ordinare sau extraordinare pot lua hotărâri la prima convocare, în scris sau telefonic, cu majoritatea simplă a membrilor prezenţi în urma convocării. Tot la articolul 14, punctul 7, se specifică mai nou că hotărârile Adunării Generale contrare legii, actului constitutiv sau prevederilor cuprinse în Statut pot fi atacate în Justiţie de către oricare dintre membrii care au luat parte la Adunarea Generală şi care au votat împotrivă, cerând să se însereze acest punct de vedere în procesul-verbal de şedinţă.
În fine, articolul 17, punctul e, prevede, de sâmbătă, că membrii prezenţi în Adunarea Generală a asociaţilor, legal convocată, pot să aleagă – cu majoritate simplă din cei prezenţi, în cadrul şedinţei, prin supunere la vot - un împuternicit al acestora, care să semneze în numele lor actele întocmite cu ocazia Adunării Generale.
Consiliul Director
Desigur, partea cea mai importantă a Adunării Generale a fost alegerea Consiliului Director. În unanimitate a fost (re)ales Ion Carvaţchi, fostul preşedinte şi fondatorul asociaţiei. Acesta, din decembrie 2010, a ştiut să atragă şi să creeze condiţii optime de pescuit numeroşilor membri.
Fiind reales preşedinte, Ion Carvaţchi a fost astfel răsplătit pentru munca depusă din 2010.
Astfel că în următorii patru ani Carvaţchi va trebui să-şi finalizeze planurile propuse încă de la naşterea asociaţiei, astfel încât cei peste 1.000 de membri să poată pescui în voie şi în cele mai bune condiţii la Lacul „Pro Pescar” din Dealul Maleii-Petrila.
Vicepreşedinte a fost aleasă Elena Jianu, iar membrii în comitetul de conducere: Ştefan-Cristian Carvaţchi, Daniel Nicu Stepan, Valerică Bogos, Attila Tofalvi (din Uricani), Ioan Cioflică, Iulian Munteanu Antohi, Ioan Florea, Alexandra Felea (Petrila), Attila Molnar (Petrila). Secretar şi reprezentant împuternicit să semneze documentele celor prezenţi la Adunarea Generală a fost ales Ioan Cherecheş.
În comisia de cenzori au fost aleşi următorii: expert contabil Alina Moldovan (preşedinte), ec. Lenuţa Strinu (membru şi expert contabil) şi Georgeta Bican (membru).
Au fost stabilite prin vot şi cele trei comisii. Este vorba de: comisia organizatorică (care coordonează toate activităţile), preşedinte fiind ales acelaşi Ioan Cherecheş, comisia pentru competiţii – preşedinte Ioan Cioflică şi comisia de mediu şi combatere a braconajului piscicol – preşedinte Adrian Floarea.
Următoarele alegeri vor avea loc peste doi ani, iar pentru funcţia de preşedinte peste patru ani, în timp ce adunările generale vor avea loc anual.
Cotizaţia nu creşte
În cadrul şedinţei s-a supus la vot şi s-a aprobat nivelul cotizaţiei de membru pentru anul 2015. S-a stabilit că şi anul viitor cotizaţia va fi tot ca în 2014, la care s-a venit cu modificarea ca pensionarii cu vârstă de peste 70 de ani să plătească o cotizaţie anuală de 20 lei.
Tot sâmbătă au mai fost aprobate Regulamentul de Pescuit pe Lacul „Pro Pescar” Dealul Maleii – Petrila, Regulamentul de Ordine Interioară, Bugetul de Venituri-Cheltuieli şi Bilanţul Financiar-Contabil.
Ion Carvaţchi a prezentat celor prezenţi şi balanţa mijloacelor fixe pe perioada 2013-2014, asta ca să nu existe niciun fel de discuţii, „totul fiind expus membrilor în modul cel mai transparent posibil”, după cum ne-a declarat preşedintele Carvaţchi.
„Ca o noutate, s-au prezentat rezultatele din activitatea asociaţiei, am ţinut să prezint membrilor autorizaţia de mediu pe care am obţinut-o, dar şi autorizaţia pentru gospodărirea apelor, obţinută de la Apele Române – Direcţia Jiu-Craiova, certificatul de înregistrare sanitar-veterinară pentru Lacul Pro Pescar, Raportul de încercarea analizei fizico-chimice a apei din lacul pe care-l administrăm, documentele necesare şi obligatorii pentru obţinerea Licenţei de Acvacultură, şi, nu în ultimul rând, cea mai mare realizare a noastră, Licenţa de Acvacultură, obţinută în 16 iunie 2014, cu nr. 0038 de la A.N.P.A.. În momentul de faţă, Lacul Pro Pescar este singurul lac de pescuit sportiv din judeţ care deţine această licenţă. Asta dă dreptul membrilor noştri să poată pescui la Lacul Pro Pescar şi în perioadele de prohibiţie, fireşte cu respectarea regulamentului de pescuit aprobat de Adunarea Generală”, a declarat Ion Carvaţchi.
Tot mai mulţi membri
În 2011 s-au înscris în asociaţie 549 de pescari. Dintre aceştia, 358 - pescari sportivi activi, 144 pensionari şi 47 elevi/ studenţi/ persoane cu dizabilităţi.
Anul 2012 a confirmat bunul parcurs al asociaţiei, numărul membrilor crescând la 858 (din care 557 pescari sportivi activi, 220 pensionari şi 81 elevi/studenţi/persoane cu dizabilităţi).
În 2013 numărul membrilor a crescut la 1.094 (674; 321; 99).
Liber la caras, mrean şi roşioară, interzis la crap şi caracudă
La cererea pescarilor au fost reglementate alte câteva măsuri. „S-a aprobat la lac pescuitul la două undiţe, nu doar la una cum era până acum. La propunerea membrilor undiţele pot să fie una la plută şi cealaltă cu dotările specifice, dar la ambele sunt permise maxim două cârlige. S-a stabilit că 2 kg de peşte pe zi sau 1 kg de peşte pe o jumătate de zi sunt suficient de prins de către pescarii care vin cu cartea de identitate şi plătesc taxa de intrare la lac, sau pentru membrii noştri care trebuie să prezinte obligatoriu legitimaţia. Restul de peşte (mă refer la caras, mrean, roşioară, oblete/albitură), dacă e peste 2 kg respectiv 1 kg, se eliberează. Cu excepţia răpitorilor, ştiuca, somnul sau bibanul, care pot fi prinse în orice cantitate. Nu este voie să se pescuiască deloc crapul şi caracuda, orice peşte din această categorie trebuind a fi eliberat de urgenţă. Această măsură este luată, pentru crap şi caracudă, pentru o perioadă de doi ani de-acum înainte, pentru a-i lăsa să se înmulţească. În toamnă intenţionăm să mai introducem în lac o cantitate de minim 3 tone de puiet. Dar cel mai important lucru, după părerea mea, este faptul că membrii Pro Pescar pot pescui la lac şi în perioada de prohibiţie şi oricând peste an, numai noaptea nu, că nu e permis”, ne-a mai declarat Ion Carvaţchi.
Tariful de pescuit este de 20 lei/ zi pentru membrii asociaţiei şi 30 lei/ zi pentru ceilalţi.
Înotul este interzis la lac!
Referitor la scăldat în lac, Ion Carvaţchi a declarat: „Nu ştiu de ce mai există discuţii în această privinţă, am spus din start că în lac nu va fi permis scăldatul. Şi asta nu că sperie peştii sau nu ştiu ce poveşti din astea cum am tot auzit, ci pentru simplul fapt că apa e rece, adâncă şi, dacă se întâmplă ceva, răspunzători suntem noi. Aşa că mai bine să fim prevăzători, iar cine are de înotat să meargă în locuri amenajate special, la Petroşani există două ştranduri foarte bune, la Lupeni, de asemenea. La fel şi cu barca. Ea se foloseşte de preşedinte sau împuternicitul acestuia doar pentru control sau curăţenie, exclus plimbare sau pescuit din barcă. Dacă vom obţine în perioada următoare un proiect-două de la Uniunea Europeană, prin care să putem repara drumul şi să dezvoltăm o zonă de agrement, unde să fie apoi incluse mai multe facilităţi, printre care şi plimbări cu barca, vom vedea atunci, deocamdată acest lucru e interzis. Avem în plan ceva proiecte cu finanţare europeană, să vedem din toamnă încolo ce vom obţine. Toate vin la timpul lor. Oricum cred că am schimbat mult în bine faţa acestui lac, iar lucrurile nu se opresc aici”, mai susţine Ion Carvaţchi.
Reamintim orarul de funcţionare la Lacul „Pro Pescar” valabil până în octombrie: de la 6 dimineaţa şi până la orele 20,00. Noaptea nu se pescuieşte. Lacul este păzit. Aviz amatorilor!
Comentarii articol (1 )
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Pe aceeasi tema
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|