20.04.2009,  11:21:53 | 0 comentarii | 607 vizualizari
În pregătire Festivalul Naţional de Teatru independent non-conformist „Valea Jiului”
de Ziarul Vaii Jiului
Întotdeauna am visat imposibilul. Cu ajutorul persoanelor dragi mie am învăţat să merg, să mă ridic şi să progresez. Mulţi mi-au spus de-a lungul anilor că imposibilul rămâne imposibil, iar asta nu poate fi schimbat. Şi totuşi eu sper că, dacă vrem, imposibilul va deveni realitate. 
Ce pot să spun despre noi? Nu prea multe, dar nici puţine. Ne-am născut acum 5 ani, într-o toamnă târzie. A fost greu? Nici noi nu putem răspunde la această întrebare. Ne-am confruntat cu multe, dar am privit înainte. Nu am dat înapoi.
Am pus bazele unei trupe de teatru. Am continuat, şi iată că după 5 ani, continuăm să ne „hrănim” cu teatru, să îl simţim în noi, să îl respirăm. Nu am ratat niciodată ocazia de a merge la o piesă de teatru. Suntem doar dependenţi de el, dependenţi de tot ceea ce înseamnă bun, de tot ceea ce înseamnă cultură. Acum 5 ani, ne-am luat inima în dinţi, prin începerea unei documentări temeinice. Apoi, încet-încet, am încercat să jucăm diverse roluri. De la Caragiale şi Shakespeare, de la Rică Venturiano până la Hamlet, şi, de ce nu, Julieta, am continuat privind doar înainte.
Ce vrem, de fapt? Vrem să scoatem din prejudecăţile diletantismului artiştii amatori. Oare putem? Doar timpul va pune verdictul. Noi ştim doar un lucru sigur. Noi vom lupta până la capăt şi nu vom da înapoi. Nu trebuie să trăim din trecut gândindu-ne la viitor, dar uitând trecutul. Şi iată, că ceea ce ne-am propus, realizarea unui Festival Naţional de Teatru independent în Valea Jiului începe să se concretizeze. Cu ajutorul Ligii Studenţilor Universităţii din Petroşani, cu care am semnat un parteneriat de colaborare, am trecut de la vorbe la fapte. Am început să căutăm împreună sponsori pentru festival. Pentru că oricine ştie că oricâtă voinţă am avea suntem prea mici să putem face totul singuri.
Totul a pornit de la o idee, o idee ce acum va deveni realitate. Începutul a fost dificil, dar pentru că încăpăţânarea a fost mare şi deoarece proiectul nostru se pare că a plăcut multora, am început să adunăm susţinători, şi nu puţini, dintre care amintim: Teatrul Dramatic “I.D. Sîrbu”, prin domnişoara Nicoleta Bolcă, Primăria  municipiului Petroşani, Consiliul Local Petroşani. Pentru că unii oameni nu m-au judecat aşa cum mă aşteptam şi au sperat în „curăţarea” imaginii „Văii Plângerii” şi transformarea ei într-o „Vale a Soarelui”, am reuşit îndeplinirea unui vis: aducerea şi promovarea imaginii Văii Jiului şi a municipiului Petroşani acolo unde îi este locul, în topul celor mai minunate locuri din România.
De ce lacrimile familiilor căutătorilor diamantelor negre din adâncurile Văii să nu se transforme în surâsuri mângâiate de razele calde ale soarelui? Sperăm că toţi vor crede în noi,  se vor alătura nouă şi ne vor susţine. Bazele au fost puse. Festivalul Naţional de Teatru independent non-conformist „Valea Jiului” se va desfăşura în perioada 9-11 iulie 2009 în zona de agrement „Brădet” Petroşani. Atunci va fi prima ediţie, o ediţie-pilot, şi să sperăm că vor urma multe altele, şi de ce nu, în viitor, să transformăm acest festival naţional într-un festival internaţional, multi-cultural şi multi-etnic.
Mulţi se întreabă de ce am ales fosta zonă de agrement „Brădet” Petroşani. Răspunsul este simplu. „Brădetul” este o zonă de relaxare, este o oază de „renaştere”, un loc care a trecut prin prea multe evenimente nefaste. Cred în Petroşani. Cred în Valea Jiului. Dar mai presus de toate cred în cultură, cred că există întotdeauna o cale prin care se poate „injecta” o doză de cultură în orice comunitate, oricâte prejudecăţi s-ar abate asupra ei, şi mai ales în forţa puternică a tine­rilor din Valea Jiului. 
 
Alexandru Vormair, Coordonatorul Grupului
de iniţiativă „Sarcasticii” Petroşani
 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter