17.07.2014, 21:04:31 | 1 comentariu | 1586 vizualizari
GALERIE:
![]()
Ieri, / Universitatea din Petroşani i-a decernat prof. univ. dr. ing. Iohan Neuner, rectorul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, titlul de „Doctor Honoris Causa”
![]() Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
Sala de şedinţe a Senatului Universităţii din Petroşani a găzduit ieri un moment festiv, important pentru mediul academic, din care face parte şi Universitatea din Petroşani: decernarea titlului de „Doctor Honoris Causa” de către Universitatea din Petroşani d-lui prof.univ.dr.ing. Iohan Neuner, rectorul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti.
Sala Senatului arhiplină
La eveniment au participat, pe lângă distinsul profesor şi inginer bucureştean, soţia dumnealui, trei cadre didactice şi de conducere din cadrul universităţii bucureştene, rectorul Universităţii din Petroşani, prof. univ. dr. ing. Aron Poantă, membrii Consiliului de Administraţie din cadrul UP, preşedintele Senatului Universităţii din Petroşani, conf.univ.dr.ec. Ilie Răscolean, membrii Senatului, prorectorii UP şi decanii facultăţilor de profil din cadrul UP, o parte dintre foştii rectori sau decani.
După un scurt mesaj de bun venit şi după alte câteva informaţii legate de eveniment, făcute de preşedintele Senatului Universităţii din Petroşani, conf. univ. dr. ec. Ilie Răscolean, şi apoi de către rectorul Aron Poantă, s-a trecut efectiv la acordarea titlului. Apoi, distinsul profesor şi inginer bucureştean Iohan Neuner a adresat un speach, urmat de o prezentare plăcută şi interesantă, susţinută cu suport video, tema aleasă fiind legată de istoria ingineriei româneşti şi europene, dar şi de sintagma „unde suntem şi spre ce ne îndreptăm”, ca tehnică şi omenire.
Mulţumiri
„Vă mulţumesc din suflet pentru acest moment deosebit din viaţa mea şi pentru aprecierea pe care o aveţi pentru mine aici, la Petroşani. Nu este pentru prima oară când sunt aici, prima dată am fost în anul 1972. Ca întotdeauna, mă bucur când vin la Petroşani, să revăd adevăraţi prieteni. Întotdeauna m-am simţit bine la universitatea de aici, la fel de bine ne-am simţit şi la Bucureşti, ori de câte ori au venit cadre cu funcţii de răspundere la universitatea noastră. Pot să afirm că între cele două universităţi au existat întotdeauna legături foarte bune şi de cooperare, ne-am completat foarte bine pe programele de studii de la noi şi pe programele de studii de aici. Nici nu mi-aş fi dorit să obţin în altă parte un astfel de titlu decât la Petroşani. M-am bucurat foarte mult când am fost anunţat de decizia dumneavoastră şi încă o dată vă mulţumesc din suflet”, a spus printre altele prof. univ. dr. ing. Iohan Neuner.
Propunere
pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa a fost făcută de conducerea Facultăţii de Mine, fiind apoi avizată de consiliul facultăţii şi în cele din urmă de către CA. În şedinţa Senatului, în data de 29 aprilie 2014, membrii Senatului au aprobat, în unanimitate, conferirea titlului de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. ing. Iohan Neuner, prin hotărârea 42 din 2014. Joi, preşedintele Senatului, conf. dr. ec. Ilie Răscolean, a citit această hotărâre şi l-a felicitat încă o dată pe profesorul şi inginerul bucureştean.
Figură proeminentă
Din „Laudatio”, citit de către prof.univ.dr.ing. Aron Poantă, rectorul Universităţii din Petroşani, am reţinut câteva date legate de activitatea prestigioasă şi de pregătirea ştiinţifică şi didactică a rectorului Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, cel care a intrat de joi în galeria celor care au primit de-a lungul vremii înalta distincţie de Doctor Honoris Causa la Petroşani, acordată de universitatea din localitate.
Prof.univ.dr.ing. Iohan Neuner, rectorul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, s-a născut la 3 decembrie 1951. A absolvit Institutul de Construcţii Bucureşti, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri, Poduri şi Geodezie în anul 1975 şi a lucrat ca inginer la O.C.O.T. Ilfov până în anul 1979. În activitatea didactică şi ştiinţifică, dl. profesor Neuner a ocupat funcţiile de asistent, până în 1990, şef lucrări (1990-1994), conferenţiar (1994-2001) şi profesor până în prezent. În activitatea de conducere, prof. univ. dr. ing. Iohan Neuner a ocupat funcţiile de şef de catedră, între 1996-2000, apoi de decan al Facultăţii de Construcţii timp de 8 ani, din 2000 până în 2008, de atunci ocupând funcţia de rector al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, până în prezent.
Posedând o bună pregătire în inginerie şi pe partea ştiinţifică, cu o activitate bogată de profesor constând în seminarii, lucrări practice, proiecte de an şi de licenţă, disertaţie, prelegeri la mai multe discipline, cu funcţii în cadrul universităţii bucureştene, profesorul Iohan Neuner a devenit de-a lungul anilor membru şi preşedinte la opt asociaţii profesionale, respectiv organizator în diverse comitete ştiinţifice naţionale şi internaţionale. Dăm aici doar trei exemple, sugestive: preşedinte al comitetului de organizare a conferinţei europene de cadastru „European Conference on Cadastre – Paving the way to the future” (din 2010), preşedinte al comitetului de organizare al „Internacional Simposion on Strong Vrancea and Risk Mitigation” (în 2007), membru în comitetul de organizare al primului simpozion internaţional „GPS Technology Applications, Internaţional Symposiom and Exhibition” (în 1995, la Bucureşti).
Mai trebuie să ştiţi că prof.univ.dr.ing. Iohan Neuner a fost bursier DAAD în anii 1990, 1992, 1994 la Geodatisches Institut din cadrul Universităţii din Hanovra, Germania. Este conducător de doctorat din anul 2009 şi a fost referent ştiinţific în 26 de comisii de susţinere a multor teze de doctorat susţinute la instituţii de prestigiu, precum Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Gh. Asachi” Iaşi, Academia Tehnică Militară Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti, şi, de ce nu, Universitatea din Petroşani.
În prezent profesorul Neuner este membru al Agenţiei Spaţiale Române (ASR) în comitetul „Satellite Navigation”, membru delegat de ASR în „European Space Agency” (Agenţia Spaţială Europeană) în comitetul „Bordon Satellite Navigation” al ESA.
Mai amintim aici şi alte comisii din care distinsul profesor bucureştean face parte: membru în Comisia Naţională a României pentru UNESCO, preşedintele Asociaţiei Internaţionale de Geodezie a Academiei Române, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe din Bavaria, membru fondator al Uniunii Geodezilor din România şi preşedintele acestei uniuni.
Pentru activitatea sa, prof.univ.dr.ing. Iohan Neuner a obţinut numeroase distincţii şi diplome, dintre care amintim: diploma de asistent emerit în anul 1983, Ordinul – Meritul pentru Învăţământ în Grad de Comandor în 2004 sau Diploma şi Medalia „Profesor Bologna”, în acest an.
Comentarii articol (1 )
#1
![]()
Atragerea de investitori si creare de locuri de munca.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Pe aceeasi tema
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|