27.04.2009,  14:19:04 | 0 comentarii | 512 vizualizari
Comercianţilor de „ierburi” o să li se cam înfunde


de Alina PIPAN
Se pare că, odată cu semnalizările media şi în urma proiectelor de avertizare ale organizaţiilor nonguvernamentale, comercializarea legală a halucinogenelor este pe cale de a fi estompată. Acest tip de afacere a adus ceva bănuţi în conturile comercianţilor.  Un exemplu elocvent îl constituie acela a doi petroşeneni care, la finalul anului trecut, au lansat on-line magazinul de ierburi halucinogene sub sloganul „Smoke Bud legally”. Aceştia au preluat modelul olandez şi, perfect legal,
s-au apucat să vândă on-line plante care, odată administrate, oferă stări euforice. Acest tip de magazine on-line sunt nenumărate, ele vânzând, pe lângă plante, şi accesorii. Cei mai mulţi tineri reacţionează agresiv şi susţin sus şi tare că plantele respective sunt mai inofensive decât aspirina. Cu toate acestea, sub influenţa acestor ierburi, consumatorul, adolescent fiind, poate reacţiona diferit şi, uneori, îşi poate pune sănătatea în pericol. Să nu uităm, de asemenea, că excesul poate duce la intoxicaţie. Consumatorii spun că aceste plante au doar efecte de relaxare. Oricare ar fi efectele, halucinogene sau de relaxare, nu este prost cel care cere, ci cel care oferă. Un gram, sau cel mult trei grame, dintr-o astfel de plantă costă de la 12 la 30 de euro. Livrarea este, de obicei, gratuită. Cu toate că aspirina, de exemplu, se vinde cu prospect, ierburile de pe net se vând fără. Nimeni nu poate explica cu exactitate gradul lor de nocivitate. Structurile antidrog din cadrul Poliţiei Române au efectuat verificări la magazinele fizice care vând astfel de produse, aceste substanţe urmând a fi introduse pe lista celor ilegale. Direcţia Juridică din cadrul IGPR a finalizat proiectul prin care se propune modificarea Legii nr.143/ 2000, privind includerea în tabelele anexa a unor substanţe din categoria halucinogenelor. Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor, documentul va fi promovat spre adoptare în cel mai scurt timp. Dacă nu pentru sănătatea copiilor, măcar pentru „sănătatea” buzunarelor lor. Asta pentru că, profitând de naivitatea lor, comercianţii acestor produse se îmbogăţesc din câteva sute de grame de iarbă.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter