30.04.2009,  09:54:22 | 0 comentarii | 517 vizualizari
Remember la un concurs naţional de literatură “Ionel Teodoreanu” Şcoala Generală Nr. 2 din Uricani s-a impus printr-o prestaţie aleasă
de Ziarul Vaii Jiului
Tezaur de gândire creatoare, la care ne raportăm permanent, opera lui Ionel Teodoreanu a provocat în lumea şcolii aspiraţia spre o nouă calitate în cunoaşterea sa. Este o nevoie interioară care reprezintă expresia desăvârşită a setei de împlinire spirituală şi semnul neclintit al virtuţii noastre de continuitate, permanenţă şi geniu. Fiecare generaţie îl vede şi îl preţuieşte altfel de Ionel Teodoreanu şi înscriindu-se într-o asemenea viziune, preluate critic, imperativele de a cunoaşte mai adânc rezonanţele spirituale ale unei zămisliri ale lui Ionel Teodoreanu, răspânditorii de cultură din Şcoala Generală Nr. 2 din Uricani (director prof. Miron Viorel Frenţ şi director adjunct sociolog Alina Udrea) caută să apropie elevii de literatura română organizând concursuri care au drept scop omagierea unor mari personalităţi ale domeniului. Este un pas de a educa percepţia literaturii române şi acest pas a fost făcut împreună cu clasele a V-a, continuând apoi cu clasele a VI-a, căci atunci când redai un text pe care îl ai în minte, nu în faţa ochilor, îl gândeşti cu ochii minţii. Sunt cuvinte cu miez care renasc din interiorul sufletesc al elevilor şi al profesorilor. Faptul onorant al implicării răspânditorilor de cultură şi de literatură română s-a concretizat în participarea la faza judeţeană a Concursului Literar „Ionel Teodoreanu” la care eleva Andreea Gostăviceanu din clasa a V-a C (prof. îndrumător Mira Pătrăşcoiu) a realizat o prestaţie aleasă, impresionând plăcut comisia judeţeană de evaluare care i-a acordat premiul întâi. Şi eleva Luisa-Maria Prem din clasa a V-a B (prof. îndrumător Felicia Popescu) a alcătuit o lucrare bună care a fost apreciată cu o notă corespunzătoare locului trei. Rămânând în ambianţa emulativă a concursului, a impresionat plăcut şi un băiat, anume Robert Nechiţelea, din clasa a VI-a C (prof. îndrumător Sabina Todea) care a fost răsplătit cu premiul al treilea. Este de remarcat faptul că la Şcoala Generală Nr. 2 din Uricani s-a întărit deja o tradiţie care a început în anii anteriori când eleva Elena Coşnete, actualmente în clasa a VII-a D, a obţinut pre­miul întâi la Concursul Naţional Literar „Ionel Teodoreanu” la faza naţională. Această elevă a fost îndrumată competent tot de distinsa profesoară Mira Pătrăşcoiu – neobosită răspânditoare de literatură română. Toate acestea, adunate, te îndeamnă la a reţine şi a aprecia o permanenţă a preocupărilor din această şcoală care îşi construieşte cu migală tradiţia care a început cu peste 25 de ani în urmă. Ceea ce se întâmplă în Şcoala Generală Nr. 2 din Uricani este o continuare angajantă că totul şi cu totul deosebită a generaţiei de debut, dar şi a celor care au urmat şi care activează, fiecare în felul său, călăuzite de idealul profesional, împreună cu elevii lor.
 
Prof. Gheorghe I. DRĂGHICI-SLĂVUŢESCU

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter