04.05.2009,  13:59:40 | 0 comentarii | 640 vizualizari
Cu o ordonanţă judecătorească în mână, Titi Avram încearcă să-şi scoată ţeapa pe care i-a tras-o SC Almaserv SA Vulcan
de Gheorghe OLTEANU
Nu cred să fie careva în Vulcan care să nu-l ştie pe domnul Dumitru Avram. Pentru oricare vulcănean, care-l vede la volanului jipanului său negru, Titi Avram este un om de afaceri care nu se  poate plânge c-a dus-o rău. Şi chiar că n-a dus-o, fiindcă firma al cărei administrator este a avut mereu comenzi de lucrări. Cele mai multe venite chiar din partea primăriei şi decontate prin una din cele două societăţi aparţinând consiliului local. Ei bine, ţeapa pe care domnul Titi Avram încearcă acum disperat să şi-o extragă i-a fost trasă chiar de către una dintre acestea.
 
În 2006, SC Termoplast SRL, 
a domnului Dumitru Avram, a tras la greu la lucrările edilitare cu care îl învrednicise, la vremea aceea, Primăria municipiului Vulcan. Puteţi foarte simplu să citiţi şi primarul municipiului Vulcan, fiindcă nu-i nicio supărare, din moment ce lucrările de acest fel se dădeau, şi se dau şi acum, pe mustaţă. Pe cea a lui Gheorghe Ile, evident. 
Îmi aduc foarte bine aminte de una dintre acele lucrări, pentru că a fost efectuată chiar pe Aleea Cri­zantemelor, pe care se află şi blocul meu. Plină de gropi şi doar cârpăcită din loc în loc până atunci, aleii i s-a făcut lipeala cu un strat de asfalt nou-nouţ. Pe care, acum, în paranteză fie spus, unii nebuni îşi aleargă maşinile cu şaptezeci-optzeci pe oră. Dar asta-i o altă poveste. Am rămas nedumerit atunci văzând că muncitorii nu-şi fac de lucru cu asfaltul şi printre blocuri şi l-am întrebat pe meşterul care era cu ei. Nu-s prinse în proiect, m-a dumirit omul. Dar nu-i corect, meştere, am apucat să-i zic. După câteva zile, stupoare. Băieţii se apucaseră să repare şi să pună asfalt şi pe aleile alea mai înguste dintre blocuri. Stai că-i bine, mi-am zis. Numai că, după aceea, am băgat de seamă că asfaltul cu pricina se terminase pe la blocul 8. Fiindcă, la 9 şi 10, ultimele blocuri de pe alee, intrările la scări fuseseră lăsate în plata Domnului. În plata căruia, veţi vedea mai departe, a fost pasată şi plata întregii lucrări de pe Aleea Crizantemelor şi a altora, după care Titi Avram a umblat prin judecăţi, ca să-şi recupereze banii.
 
Prin Ordonanţa nr. 3374/CA/28 octombrie 2008 
a Tribunalului Hunedoara - ordonanţă rămasă definitivă şi irevocabilă, trebuie specificat -, instanţa judecătorească obliga, prin titlu executoriu, SC Almaserv SA Vulcan la plata sumei de 154.721,10 lei debit restant, şi la suma de 1.037 de lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu ordinul în mână şi secondat de executorul judecătoresc şi de avocata sa, Dumitru Avram s-a grăbit deunăzi să ajungă la sediul de la Dincă al societăţii debitoare. A intrat la director în birou, i-a arătat hârtia, dar stupoare! A constatat că pe Ilie Martin, directorul firmei, îl doare la doi metri în faţa bărbii de sentinţă. “Cât voi fi eu director nu o să primeşti niciun ban, să-ţi dea banii Petroi, că el a fost atunci director”, spune patronul înţepat că i-a răspuns Ilie Martin. 
Aţi reţinut, cred, că ordonanţa asta e din octombrie anul trecut. Până să ajungă la directorul de la Almaserv, în ianuarie Titi Avram şi-a încercat norocul la membrii din AGA ai societăţii. La vorbe s-a înţeles bine cu cei trei consilieri care alcătuiesc acest organ de conducere. În sensul că i s-a promis că banii îi vor fi daţi în rate. Chestie cu care Titi Avram a fost de acord. Numai că lunile au trecut, iar în contul firmei sale  n-a poposit niciun RON-uţ.
 
Treaba asta l-a făcut pe Avram Dumitru să intre
la idei. Nu cumva ăştia mă duc cu preşul, tocmai pentru că Almaserv-ul e cu un picior în faliment, locul ei urmând să fie luat de o altă firmă? Iar eu o să văd banii când Mutu’ de la spital o să-mi povestească ulti­mul film cu Bruce Willis pe care l-a văzut la televizor? Ros de aceste bănuieli, omul de afaceri a venit la şedinţa de consiliu din 30 aprilie 2009 şi şi-a depănat păţania cu ţeapa în faţa consilierilor. Şi a primarului Gheorghe Ile, fireşte. Omul, bine intenţionat, le-a zis că aşa a gândit el că e bine să procedeze, înainte de a trece la altele permise de lege, prin ordonanţa pe care le-a arătat-o tuturor celor din sală. Preşedintele de şedinţă l-a învrednicit să-i răspundă pe consilierul PD-L Daniel Duna. Care e şi jurist la Almaserv. Domnul consilier a recunoscut, fireşte, că asta-i situaţia, că a luat la cunoştinţă de executarea silită care-o paşte pe societatea la care lucrează, că se vor lua măsuri etc. 
 
Nu l-am întrebat pe patron, dar mă gândesc că, 
de atâţia amar de ani, podul şi subsolurile fostei cantine restaurant, sediul firmei lui Titi Avram, sunt pline de măsuri şi de promisiunile primite. Acum, când şi pe el îl gâdilă criza financiară, are nevoie urgent de banii ăştia. La o adică, mă gândesc, omul s-ar mulţumi şi cu un miliard din cel unu şi jumătate pe care Alma i-l datorează. Dacă asta nu se va produce cât de curând, este de imaginat ce se va întâmpla: peste birourile din sediul Almaserv-ului se va aşterne, tăcut, sechestrul. Am uitat ceva? A, da! Fireşte că şi peste cel al lui Ilie Martin.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter