06.05.2009, 10:26:08 | 0 comentarii | 537 vizualizari
Şi totuşi… avioanele vor ateriza la Deva Aeroportul de la Săuleşti va facilita tranzitul a peste un milion de avioane în fiecare an
![]() Articole de acelasi autor
de Alina PIPAN
Revenind la informaţiile noastre privind construirea unui aeroport în zona Săuleşti-Deva, despre care am mai vorbit în ediţiile noastre trecute, iată că ieri, la Deva, o delegaţie italiană, condusă de Gianfranco Lai şi Piedro Niedda, a predat conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara studiul de fezabilitate privind această investiţie, studiu realizat de către firma Geasar S.p.A, din Olbia-Italia şi care a costat 105 mii de euro.
Din păcate, suntem nevoiţi să facem o corectură la informaţiile pe care le-am publicat în ediţia de ieri a Ziarului Văii Jiului, deoarece declaraţia vicepreşedintelui CJ, Costel Avram, conform căreia cele 30 de hectare care constituie suprafaţa de bază pentru aeroportul de la Deva ar fi fost luate înapoi de către Guvern s-a dovedit a fi eronată, fiind infirmată de către preşedintele CJ, Mircea Ioan Moloţ. Contrazicând informaţia alarmantă privind pierderea acelui teren, preşedintele CJ Hunedoara a reconfirmat ieri, în cadrul unui briefing de presă, faptul că terenul respectiv de 30 de hectare este în proprietatea Consiliului Judeţean.
Conform declaraţiilor lui Mircea Ioan Moloţ rămâne valabil faptul că pentru construirea aeroportului sunt necesare 100 de hectare de teren. Aşa încât, pe lângă cele 30 de hectare deja aflate în proprietate, restul de teren necesar va fi cumpărat de la proprietari. Iată că, în ciuda zvonurilor, deşi ne aflăm în plină criză economică, investiţia de la Deva se va derula în continuare şi, cel mai important lucru, va crea şi noi locuri de muncă pentru hunedoreni.
Revenind la întâlnirea de ieri cu delegaţia italiană, specialiştii au afirmat că în 20 de ani pe modernul aeroport de la Săuleşti vor rula aproape un milion de avioane în fiecare an.
Gianfranco Lai, şeful delegaţiei italiene, a declarat că investiţia se va realiza în trei faze: „În prima fază, mai precis în primii cinci ani, vor fi finalizate pista şi terminalul şi estimăm că vor zbura anual aproximativ 100.000 de pasageri. În faza a doua, adică în anii 5, 6 şi 7, numărul pasagerilor va creşte la 400.000, iar pista îşi va mări dimensiunilor, adaptându-se noilor cerinţe de trafic.” Ca date tehnice, terminalul de la Deva va avea 900 de metri pătraţi. Pe acest aeroport se vor realiza: un spaţiu de parcare pentru avioane, o parcare generoasă pentru maşini şi o cazarmă pentru pompieri.
În faza a treia se va realiza lărgirea pistei cu racorduri de legătură între piste, ceea ce va permite decolarea şi aterizarea a 15 avioane pe oră.
Cheltuielile necesare realizării investiţiilor se vor cifra la 13,5 milioane de euro pentru faza întâi, 20 de milioane de euro pentru faza a doua şi 55 de milioane de euro pentru faza a treia. Astfel, în primii zece ani, investiţia se va ridica la 90 de milioane de euro. Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara, spune că, într-adevăr, Guvernul Boc complică lucrurile şi pune beţe în roate derulării acestei investiţii. Cu toate acestea, Mircea Ioan Moloţ susţine că investiţia este pe drumul cel bun şi ea va fi realizată în beneficiul judeţului Hunedoara şi a locuitorilor săi.
Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|