11.05.2009, 09:19:05 | 0 comentarii | 498 vizualizari
Din vorbe, ca de obicei, pesediştii Geoană, Sârbu, Plumb şi Ponta au rezolvat mai toate problemele Văii Jiului. Restul? Mai la toamnă...
Articole de acelasi autor
de Cătălin DOCEA
Liderii PSD au făcut, totuşi, două lucruri bune: şi-au exprimat sprijinul pentru primarul Buhăescu şi prim-vicepreşedintele Vochiţoiu.
Puhoi de limuzine social democrate, ieri, pe strada Nicolae Bălcescu din Petroşani. Mircea Geoană, preşedintele Senatului, Marian Sârbu, ministrul Muncii, dar şi alţi social democraţi de vază (de la Victor Ponta şi Rovana Plumb, la parlamentarii Nicula şi Resmeriţă şi liderii judeţeni Cazacu şi Vochiţoiu) au participat duminică la o întâlnire profund electorală în inima Văii Jiului. După ce au luat pulsul politic al Văii direct de la cea mai importantă organizaţie, cea din Petroşani, Geoană & Co. – aclamaţi de tinerii mobilizaţi excelent de organizaţiile din Uricani şi Lupeni (şi nu numai) – au coborât uşor (ca-n sondaje) pe Nicolae Bălcescu. Unde, pe lângă participarea la inaugurarea Biroului Senatorial al lui Cosmin Nicula, senator de Valea Jiului, liderii PSD au avut o serie de întâlniri punctuale.
Pentru prima oară, pesediştii recunosc franc: nu deţin controlul CNH SA!
După ce s-a întâlnit atât cu sindicatele cât şi cu reprezentanţi ai administraţiei din sectorul energetic, Geoană a spus lucrurilor pe nume: PSD nu deţine controlul Companiei Naţionale a Huilei. Deşi a evitat să recunoscă înfrângerea partidului pe care îl conduce prin faptul că nu i-a revenit în totalitate controlul CNH SA, ceea ce denotă statutul de partener secundar al PSD la guvernare, Geoană a spus că le va cere astăzi liderilor PD-L să respecte negocierile politice prin care sferele de influenţă s-au împărţit. Deşi a lăsat să se înţeleagă că se va lupta pentru acest aspect, nici măcar Geoană nu părea convins că – în actuala conjunctură cel puţin – CNH va putea intra cu totul în ghearele baronilor PSD. De fapt, mai toată lumea e convinsă că, pentru PSD, compania e ca şi pierdută. În paralel, deşi problemele grave cu care se confruntă mineritul nu mai suportă amânare, Geoană a spus că se va încerca identificarea unor soluţii la finalul lunii iunie, într-o dezbatere cu toţi actorii decidenţi din sectorul energetic. Liderul PSD s-a declarat încrezător după ce a dat piept cu sindicaliştii din Valea Jiului. Geoană speră în posibilitatea ca liderii minerilor să renunţe la proteste chiar dacă, fiind partener secundar dovedit la guvernare, partidul său nu poate aduce nicio certitudine cu privire la doleanţele minerilor. Cu alte cuvinte, sindicaliştii se pot întâlni cu liderii PSD şi de zece ori pe zi în condiţiile în care, e lesne de observat, pâinea şi cuţitul în privinţa industriei miniere (şi nu numai) se află la PD-L. Oricum, cel puţin la nivel declarativ, Geoană a găsit soluţia: mărirea subvenţiei şi a termenelor de acordare. E bine că ne-a spus Geoană ce trebuie făcut, rămâne să găsim şi omul care să facă. Pentru ca parcursul său electoral în Vale să fie complex, Geoană a luat act, încă o dată, şi cu un al treilea aspect: proiectele de dezvoltare a infrastructurii pe care Valea le aşteaptă de ani de zile. Proiecte pe care, deşi aflat la guvernare, PSD uită să le treacă de la stadiul de poveşti la cel de realizări. Plimbarea lui Geoană prin judeţul Hunedoara (de la Petroşani acesta îndreptându-se către Deva) a avut şi două aspecte pozitive. Conducerea centrală şi-a exprimat sprijinul pentru Dănuţ Buhăescu-Odagiu, aflat pe lista de europarlamentare (e clar că Buhăescu şi-a făcut datoria faţă de PSD, e vremea ca şi PSD să îi întoarcă serviciile), dar şi pentru Haralambie Vochiţoiu. (Deşi acesta s-a erodat în două campanii electorale, atunci când nimeni n-avea curajul să dea piept cu uraganul portocaliu, luptele interne l-au lăsat pe Vochiţoiu fără o recunoaştere publică. Drept urmare, aşa cum era şi firesc, lui Vochiţoiu i s-au dat, de către ministrul Sârbu, atribuţiuni în atragerea fondurilor europene pentru zona Văii Jiului. Se putea şi mai mult).
Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|