23.07.2014, 19:16:24 | 4 comentarii | 822 vizualizari
Administraţia petroşeneană / Cu peste 900 milioane lei vechi a achiziţionat 54 de containere selective
![]() Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
Containerele din imagine au început să apară de vreo două săptămâni prin tot Petroşaniul. Poate că nu ne-ar fi sărit în ochi dacă n-ar fi fost aşa de colorate şi mai altfel decât cele cu care eram obişnuiţi. De aceea am fost curioşi să aflăm câte astfel seturi de containere, pentru sticlă, plastic şi hârtie, a achiziţionat administraţia locală şi dacă pe viitor ele vor apărea în toate zonele Petroşaniului, nu doar prin anumite locuri.
De la Daniel Vişan, directorul SPADPP, am aflat că suma alocată pentru aceste containere este substanţială, peste 900 milioane de lei vechi, ceea ce va face cu atât mai mult ca ochiul vigilent al poliţiştilor locali şi a angajaţilor primăriei să le urmărească atent pentru a nu fi vandalizate, cum se mai întâmplă. Cel puţin aşa credem că va trebui, altfel sunt bani aruncaţi pe apa Jiului, deşi iniţiativa e lăudabilă, mai ales că Uniunea Europeană cere României să se alinieze şi la acest capitol cerinţelor europene ce ţin de mediu şi civilizaţie.
„Au fost achiziţionate deocamdată 18 seturi, deci 54 de containere, urmând ca la o viitoare rectificare de buget, undeva în toamnă, sau dacă nu în primul trimestru al anului viitor să mai achiziţionăm o altă parte. Deocamdată aceste seturi de containere cu caracter selectiv (hârtie, sticlă şi plastic) le-am montat în zonele unde avem instituţii publice, în mod special grădiniţe, şcoli, licee şi pieţe, urmând ca după aceea să aducem peste tot unde considerăm că sunt necesare. Rugăm populaţia să le folosească, selectiv, ceea ce presupune că trecem încet, încet la o etapă superioară în ceea ce priveşte selectarea gunoiului menajer, proces început la Petroşani de câţiva ani. Din câte vedem, oamenii au primit bine aceste containere, mulţi le folosesc, suntem mulţumiţi de cum se prezintă situaţia în cele două săptămâni de când le-am montat”, ne-a declarat Daniel Vişan.
Până în prezent, containerele nu au suferit agresiuni. „Totul e în regulă până acum. Să sperăm că aşa vor rămâne. Noutatea acestor containere constă în faptul că din ele se pot lua mai greu spre deloc ce se aruncă în ele, deci pet-urile vor fi greu să mai fie luate (poate doar când sunt foarte pline altfel nu). Cu toate acestea n-am văzut ca cineva să le forţeze sau să încerce să le rupă. Sperăm să nu se întâmple”, a mai spus directorul SPADPP.
Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi vede foarte bună această înnoire a containerelor: „În primul rând, sunt viu colorate şi dau un aspect mult mai plăcut decât cele dinainte. Apoi, să nu uităm că strângerea selectivă a deşeurilor menajere este o prioritate, Uniunea Europeană cerându-ne să ne aliniem standardelor europene. Chiar dacă până la termenele stabilite de UE celor de la mediu mai e ceva vreme (nu foarte mult), după care încep sancţiunile, noi încercăm din timp să facem tot ce trebuie la Petroşani pentru a ajunge la standardele europene cerute. Iar acest proces de selectare a deşeurilor menajere şi colectarea lor noi l-am început în municipiul nostru de câţiva ani, încă de la început când s-a pus problema asta noi am demarat mai multe proiecte în acest sens. Nu în ultimul rând, am optat pentru acest tip de containere şi deoarece nu se mai poate lua nimic din ele. Cum ar veni, nu ne mai trezim cu tot gunoiul pe jos, luat apoi de vânt şi purtat prin tot oraşul. Sperăm ca şi cetăţenii să aprecieze eforturile noastre şi să le păstreze în stare bună mulţi ani de-acum înainte”.
Comentarii articol (4 )
#1
![]()
aici e iarasi un smen marca tiberiu iacob ritzi pentru ce aduna gunoiul selectiv nu exista o groapa de gunoi moderna iar masinile care aduna gunoiul il amesteca la loc din nou,dar au fost niste banuti si trebuiau cheltuiti.
#2
![]()
Trebuiau amplasate langa ghenele de gunoi nu la o suta de metrii de acestea(ma refer la strada pacii,oituz).
#3
![]()
Centrul de selectare deseuri din colonie mai functioneaza ? Cate tone au predat dupa selectare? Parca se muncea la cubarea plasticelor,a hartiei...Ce PERFORMANTE au avut la acest capitol ? Se stie ca au fost facute din fonduri europene(investitiile),chiar si in Parang sunt grupuri gospodaresti.Asta credem ca era o conditie a celor ce dadeau BANII.Sau nu ? Ne poate lamuri cineva ?
#4
![]()
Sa le vedeti cum vor arata peste 2-3 ani,murdare si abandonate,inca o ''investitie''inteligenta.Ma mir ca nu au dus vreo 100 si prin Parang.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Pe aceeasi tema
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|