29.06.2009,  12:57:42 | 0 comentarii | 531 vizualizari
Deşi n-a făcut minuni, a lucrat cu cap… Şi acest lucru s-a văzut după ultimele ploi torenţiale Cine îl copiază pe primarul Ile?
de Corneliu BRAN
Ultimele ploi abundente au transformat anumite porţiuni din localităţile Văii Jiului în adevărate lacuri naturale, cetăţenii fiind puşi la grea încercare atunci când au dorit să treacă pe jos sau cu maşinile prin zonele respective.
Dacă reţeaua de canalizare este la pământ în toate oraşele noastre (la acest capitol, din câte am văzut la televizor, nici Capitala ţării nu stă mai bine), nici nu ştim să ne facem viaţa mai uşoară. Sau nu vrem. Şi aici ne referim la şanţurile de pe lateralele drumurilor, care sunt colmatate, toată lumea aşteptând să „vină oamenii primăriilor” să le decolmateze. Nu putem fi de acord cu anumiţi locuitori din Iscroni, care aşteaptă acest lucru ca pe o minune. Cum nu putem fi de acord nici cu unii cetăţeni din Uricani sau din Lupeni. Care, de asemenea, stau şi se plâng toată ziua că apa le intră în curte. În loc ca, atunci când este vreme bună, să cureţe singuri aceste şanturi. Dacă ai o casă, ca să ţi-o protejezi, îţi iei singur măsurile necesare, nu aştepţi să vină alţii să o facă. Am văzut la Iscroni oameni care aşteptau ca primăria să meargă să decolmateze şanţul de protecţie din faţa curţii, plângându-se că apa le-a intrat în bătătură. Asta deşi săptămâni de zile, aceiaşi oameni stăteau pe băncile de lângă drum, în loc să cureţe singuri cei 10-15 metri de şanţ de lângă gardul lor. Gheorghe Ile este singurul primar care înainte de ploile de săptămâna trecută a scos zeci de lucrători la curăţat de şanţuri în zona Paro­şeni. Fapt benefic, iar rezul­tatul s-a văzut imediat în zona respectivă (SE Paroşeni şi intrarea în Vulcan), altădată un imens lac natural rezultat în urma ploilor de vară. Dacă tot s-a apucat primarul Gheorghe Ile de treabă la acest capitol, şi dacă tot a trecut şi „Nedeia Vulcăneană” (a dispărut încă o „grijă” de pe capul primarului vulcănean, deşi nu înţelegem de ce atâta „grijă” când ai consilieri locali în „comisia de cultură”, ai viceprimar, ai consilieri în primărie…), n-ar strica să mai trimită şi câţiva oameni în cimitirul vechi al oraşului, unde am auzit că iarba este de 2 metri, deşi cetăţenii plătesc taxe de administrare pe şapte ani. Cel puţin asta am înţeles din mesajul trimis pe telefon din partea unei doamne respectabile din Vulcan, care pe bună dreptate ne solicita să mergem să vedem halul de degradare din acest cimitir.
Nu acelaşi lucru ca la Paroşeni s-a întâmplat la ieşirea din Lupeni spre Uricani, sau la Petroşani, pe anumite străzi, ori prin parcuri. De ani de zile se întâmplă la fel, apa îşi face mereu de cap în urma ploilor. Primăriile spun să facă oamenii, iar cetăţenii spun să facă primăriile, „că de aia plătim taxe locale”…
Nu ar strica să fie identificate toate aceste zone cu probleme, de către toţi factorii responsabili, şi să se restabilească un program clar, la obiect, prin care nicio zonă să nu mai rămână necurăţată, ori colmatată, scăpând astfel pe toată lumea de coşmarul apei şi al noroiului. 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter