02.07.2009,  11:58:57 | 0 comentarii | 493 vizualizari
Încă o acţiune reuşită a cotidianului nostru: Licitaţia de 13,3 milioane de euro de la Spitalul de Urgenţă Petroşani a fost ANULATĂ!
de Cătălin DOCEA
„Ziarul Văii Jiului” a dezvăluit, în ediţia sa de luni, 29 iunie 2009, aspecte senzaţionale cu privire la modul în care, în baza unui caiet de sarcini întocmit de o societate de consultanţă arădeană, Spitalul de Urgenţă Petroşani (SUP) se pregătea să ofere un contract de o valoare colosală, peste 13,3 milioane de euro, uzând de condiţii de participare pe care noi, potrivit informaţiilor primite din surse absolut autorizate, le-am considerat discriminatorii. De altfel, aşa cum am relatat, chiar şi valoarea pusă în joc pentru „Proiectare şi execuţie reparaţii capitale la Spitalul de Urgenţă Petroşani”, 47.263.374,5 lei plus TVA, oferea primele semne evidente de întrebare. Suma, spun cunoscătorii, e colosală pentru un asemenea obiectiv în condiţiile în care, la un calcul sumar, banii ar ajunge pentru a construi din temelii două unităţi sanitare de dimensiunea celei din Petroşani.
Printre condiţiile discriminatorii identificate de consultanţii noştri se numără atât garanţia de participare colosală, aproape 10 miliarde de lei, dar şi condiţia imperativă ca potenţialii partici­panţi să fi construit în baza unor contracte similare bucătării ori spălătorii de unităţi medicale. Era de-a dreptul inadmisibil ca un ofertant să fie exclus pentru că nu a construit asemenea obiective deşi, poate, avea o experienţă relevantă în construcţii de o amploare mult mai mare. Informaţii complete puteţi regăsi în arhiva ediţiei electronice a cotidianului nostru.
Licitaţia la care am făcut referire a fost anunţată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) în data de 25.06.2009, la ora 01:30. Dezvăluirile noastre au apărut, aşa cum spuneam, în data de 29 iunie 2009. În aceeaşi zi, cea de apariţie a ziarului, luni, la ora 12:35, autoritatea contractantă (Spitalul de Urgenţă din Petroşani) a anulat procedura de achiziţie. Motivul anulării, pe care îl vom cita în cele ce urmează, nu face decât să confirme constatările noastre: „Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire”. Pe SEAP se menţionează, de asemenea, că:
„În data de 29.06.2009 autoritatea contractantă (Spitalul de Urgenţă Petroşani) a procedat la rezilierea contractului cu societatea SC OMNIBUS APTA LEX SRL ARAD, contract ce avea ca obiect achizi­ţionarea de servicii de consultanţă privind întocmirea şi desfăşurarea procedurii de atribuire lucrări de reparaţii capitale la Spitalul de Urgenţă Petroşani”. Cu alte cuvinte, acţiunea „Ziarului...” de a face cunoscute toate aceste aspecte a avut, aşadar, efectul dorit: conducerea SUP a anulat procedura şi, după toate probabilităţile, o va relua în condiţii care să asigure libera concurenţă a protenţialelor firme ofertante.
Rămâne să vedem ce va spune DNA pe această temă. Aşa cum, de asemenea, rămâne de văzut şi ce va spune DNA în legătură cu o altă selecţie, cea privind firma contractată pentru pază. Pentru că, să ştiţi, nu ne vom lăsa până nu se va face lumină şi în acel caz. Vom reveni.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter