02.07.2009,  12:11:32 | 0 comentarii | 658 vizualizari
Luate de la gura... minelor
de Ziarul Vaii Jiului
Se întorc profesio­niştii la conducere! Din funcţia de şef al sectorului II al E.M. Lupeni, ing. Emil Gheorghe le va spune ortacilor „Noroc Bun!”
Am aflat că ing. Emil Gheorghe, un remarcabil lider de sindicat şi cadru tehnic, va fi numit la „butoanele” sectorului II al E.M. Lupeni. Ca lider de sindicat, ing. Emil Gheorghe s-a remarcat printr-o viziune intransigentă, realistă asupra rostului sindicatului în societate, dar şi  omenească în relaţia sa cu ortacii, pusă în practică prin multe acţiuni reuşite realizate cu mult suflet şi… fonduri mici. Ca inginer minier - fie ca fost şef de sector la E.M. Lupeni ori ca inginer şef producţie E.M. Vulcan -, reuşitele de producţie, soluţiile tehnice şi modul de lucru cu oamenii ale inginerului Emil Gheorghe ţin deja de istoria bună şi de folclorul mineritului. Ing. Emil Gheorghe este şi un cetăţean devotat Lupeniului, de-a lungul timpului, punând  mult suflet în concretizarea unor acţiuni care au încercat să recupereze memoria minei Lupeni. Aici e suficient să amintim doar acţiunea Diploma de ortac, care şi-a propus - şi a şi reuşit - strângerea la aceeaşi masă, a amintirilor huilei, a ortacilor care, de-a lungul timpului, au dat cărbune la sectorul II, Emil Gheorghe fiind atunci şef la acelaşi sector al E.M. Lupeni, la conducerea căruia se va reîntoarce.
Înainte de a fi numit în funcţia de şef de sector, ing. Emil Gheorghe se va retrage de la conducerea inimosului sindicat „Noroc Bun”, urmând ca un alt ortac - sperăm că la fel de destoinic ca şi el - să-l urmeze. Iată cum, după câteva numiri inspirate în funcţii de conducere a unor profesionişti ai huilei întâmplate la minele Uricani (directorul) şi Livezeni (inginerul şef producţie), lucrurile, din punct de vedere al politicii de cadre inginereşti, par să se îndrepte cât de cât.
Îi spunem „Noroc Bun!” inginerului Emil Gheorghe şi să dea Văii… cât mai mult (şi mai bun) cărbune. Bineînţeles dacă va avea şi cu ce…
 
Adio, „Alfa”! 
Federaţia Sindicatelor „Valea Jiului” se mută pe alt…  „Meridian”!
 
Federaţia Sindicatelor „Valea Jiului” (din care face parte şi Sindicatul Muncitorilor şi TESA E.M. Lupeni, circa 300 de ortaci, condus de Adrian Misaroşi) a fost afiliată până mai ieri la Cartelul „Alfa”, condus de Bogdan Hosu.
Sub pretextul că Federaţia Sindicatelor „Valea Jiului” nu şi-ar fi  achitat dările sindicale către organul central, aceasta a fost pusă pe liber de către Cartel. Noi credem că nu lipsa cotizaţiei în buzunarul lui Hosu e cauza, ci… politicile. Spre cinstea lui, Misaroşi nu şi-a ascuns ca alţi lideri apartenenţa la un partid, Partidul Social Democrat. De aceea, Ion Popescu - preşedintele Confederaţiei „Meridian”, recunoscut ca fiind şi un apropiat al PSD şi rămas fără mineri în organizaţie – poate să fie fericit. El va avea din nou mineri  din Valea Jiului (puţini, mulţi, asta nu mai contează) în „Meridian”. Ce va face cu ei, îi va şopti, probabil, Geoană.
Un alt posibil motiv al ejectării Federaţiei Sindicatelor „Valea Jiului” l-ar putea constitui şi faptul că la aceasta mai este afiliată şi Federaţia Sindicatelor „Mine şi Energie” (din care face parte şi Uniunea Sindicatelor „Mine şi Energie” Valea Jiului, compusă din Sindicatul Independent E.M. Uricani, Sindicatul „Noroc Bun”, Sindicatul Liber E.M. Livezeni, Sindicatul Liber E.M. Petrila şi Sindicatul E.M. Lonea 2004), care federaţie e condusă de Marin Condeescu, care, mai mereu scoate un lignit cam… portocaliu. Cum amestecul roşu şi portocaliu se vede că şi din punct de vedere politic e cam căcăniu, din punct de vedere sindical e de-a dreptul… nepotrivit. Îl aşteptăm pe moş Popescu (căruia, dacă ne amintim bine, imposibil ca şi C.N.H.-ul să nu-i fi decontat vreo litră de motorină….) din nou în Valea Jiului să ne povestească ce mai fac foştii săi ortaci din mineritul (ne)metalifer, după ce li s-au închis minele. Şi, bineînţeles, ce a făcut moş Popescu (care acum a fost reciclat parcă şi în controversatul proiect Roşia Montană) pentru această stare. Noroc Bun!
 
Cică..
Sienerth - de la mina Livezeni în scaunul lui Costică Jujan!
 
Ne cerem scuze dacă la citirea acestui titlu grupul încâlcit de interese care-l susţine pe actualul director general a făcut pişu-n pantaloni. Precizăm că se depun eforturi susţinute pe toate fronturile (masonice, politice, sindicale) ca numitul V. Sienerth să ajungă în scaunul lui Costică Jujan. Bineînţeles că în scaunul lăsat în părăsire, ca atâtea abataje ale Văii, acela de director general-adjunct. Aşadar, grupul încâlcit de interese poate să-şi vadă de număratul banilor şi privilegiilor în continuare…
 
Aţi auzit de…
Gheată care dă cu ciocu’ – o specie nouă la CNH?
 
Ţinut de Suru (pe bani graşi) câine de pripas pe la gurile de aeraj ale minelor, ţinta predilectă a bancurilor minereşti despre prostia în abataje, îmbolnăvit subit câteva luni bune de grizuul schimbărilor politice, luat din milă consilier al fostului director general, acum şefuleţ peste un birou, Gheată, în loc să se apuce dracului de alergat şi el prin abataje, aleargă pe la ziarizde, dând cu ciocu’ la greu din casa C.N.H. De aceea şi actuala conducere a C.N.H. începe să regrete menţinerea lui Gheată în dispozitivul organigramei. Sensibilă la delaţiuni, noua conducere a C.N.H. l-ar pune pe fugă la o altă mină, dar are o dilemă: ce să facă Gheată acolo dacă nu le are cu meseria? Desigur o grea dilemă…
P.S. Ce nu ştie Gheată e că pe acelaşi culoar, scriem aşa ca la „fugă” ca să înţeleagă şi el, e urmărit de ceva vreme de un anonim alergător.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter