06.07.2009,  13:56:26 | 0 comentarii | 540 vizualizari
Primim la redacţie / Drept la replică
de Ziarul Vaii Jiului
Constat cu părere de rău că, de ceva vreme, „ziaristul” (şi am folosit intenţio­nat ghilimelele, pentru că nu vreau să lezez profesioniştii adevăraţi din mass-media) Gheorghe Olteanu manifestă o plăcere aproape patologică faţă de primarul, viceprimarul şi unii consilieri locali şi funcţionari publici din municipiul Vulcan. Desigur, acest lucru poate nu ar deranja, criticile fiind, la urma-urmei, binevenite pentru edilii oricărei comunităţi, dacă „ziaristul” respectiv nu ar folosi un limbaj suburban, dacă textele sale ar reflecta măcar jumătate de adevăr, dacă afirmaţiile sale nu ar fi tendenţioase şi dacă ele ar cuprinde şi un punct de vedere al celor la care acesta face, cu atâta răutate şi patimă, referire.
Cum însă nimic din toate aceste semne de deontologie jurnalistică sau, mai degrabă de bun-simţ, nu par să-l reprezinte pe Gheorghe Olteanu, cum însă publicaţia „Ziarul Văii Jiului”, altminteri un ziar serios!, continuă să  găzduiască producţiile veninoase ale acestui cetăţean, ne vedem puşi în situaţia de a interveni, solicitându-vă, dumneavoastră şi tuturor ziarelor serioase din Valea Jiului, publicarea punctului meu de vedere. Am trecut cu vederea atacurile virulente la care Gheorghe Olteanu ne supune de vreun an încoace, punându-le pe seama unor posibile comenzi electorale sau pe seama unei rătăciri de moment a acestui cetăţean. În fond, când toţi ziariştii te încondeiază, cu bune sau cu rele, dar cu respect, iar numai unul te „înjură” sistematic în diverse ziare sau pur şi simplu pe la colţuri şi prin bodegă, se vede treaba că acesta din urmă are o problemă şi că trebuie trimis la... culcare. Cum însă ultima elucubraţie aşa-zis reportericească a „ziaristului” Gheorghe Olteanu, publicată în „Ziarul Văii Jiului” nr. 224 din 29.06.2009 întrece orice limită a bunului-simţ, având menirea de a arunca asupra mea suspiciunea că aş discrimina pe unii dintre cetăţenii municipiului Vulcan, trebuie să intervin public. Trec peste faptul că însuşi titlul articolului respectiv este unul care sfidează elementarul bun-simţ – „Angela Stoica a trebuit să dea pe goarnă numele câştigătorilor” – aşa cum trec peste faptul că atunci când vorbeşte despre sportivii amatori care au participat la competiţiile sportive din cadrul „Nedeii Vulcănene” foloseşte atribute cu iz sexual care ar face să roşească de ruşine şi pe cel mai îndrăcit pamfletar. Nu pot să trec cu vederea faptul că acest „ziarist” încearcă să arunce chipurile un zvon menit a mă discredita în faţa cetăţenilor din Sohodol, aruncând „pastila” că „primarul a spus că nu vrea să dea ochii cu ţiganii din Sohodol”. Cetăţenii din Sohodol, pe care-i respect şi în rândul cărora am foarte mulţi prieteni, mă cunosc foarte bine însă, şi scrierile lui Gheorghe Olteanu nu vor putea influenţa negativ relaţiile de respect reciproc dintre noi. Aşa cum foarte mulţi cetăţeni de etnie rromă (ţiganii) îmi sunt prieteni şi respectul nostru reciproc nu poate fi zdruncinat de intrigile semănate de Olteanu.
Pentru absenţa mea de la premierea sportivilor amatori care au concurat la campionatul de fotbal, mă simt însă dator cu o explicaţie. Se ştie că personal nu lipsesc de la astfel de momente, care nu pot decât să mă bucure. În fond şi la urma-urmei este o onoare să-i poţi felicita pe învingătorii dintr-o competiţie, indiferent cine sunt aceştia. Anul acesta am lipsit de la acest eveniment pentru că a trebuit să fiu lângă băiatul meu, care mi-a făcut bucuria şi onoarea de a absolvi cu brio Facultatea de Farmacie de la Tg. Mureş. Ca orice părinte, indiferent de obligaţiile profesionale pe care le aveam, nu puteam lipsi de la un astfel de eveniment. Orice om, orice părinte ar fi făcut la fel. Sigur că absenţa mea a fost supli­nită, în mod firesc, de viceprimarul municipiului Vulcan, doamna Angela Stoica. Din păcate, „ziaristul” Olteanu şi-a îndreptat condeiul veninos şi asupra acesteia, precum şi asupra domnilor consilieri Barbu Pompiliu, Simion Spiridon şi asupra directorului economic al Primăriei Vulcan, doamna Luminiţa Leonte.
Faţă de toate aceste aspecte, ţin să vă informez, pe dumneavoastră şi, prin intermediul ziarelor, întreaga opinie pu­blică din municipiul Vulcan şi din toată Valea Jiului că nu voi mai tolera atitudinea „ziaristului” Gheorghe Olteanu. Faţă de acuzaţia de discriminare pe care mi-a adus-o fără niciun temei în articolul semnat, îmi rezerv dreptul de a mă adresa instanţelor de judecată. Consider că trebuie să iau această atitudine pu­blică pentru că nu este corect ca orice prostie fără nicio acoperire să poată deveni articol de presă. Nu putem tolera la nesfârşit calomnia drept articol de ziar. Sper de asemenea că, pe viitor, condu­cerea „Ziarului Văii Jiului” să (dis)cearnă cu mai multă rigurozitate avalanşa de reportaje anti-Ile semnate de Gheorghe Olteanu. Nu de alta, dar ar fi mare păcat ca publicaţia respectivă să-şi piardă statutul şi respectul cititorilor, doar pentru a gâdila orgoliul şi răutatea „ziaristului” Olteanu. Pentru că există riscul ca şi despre „Ziarul Văii Jiului” să se vorbească la fel ca despre „ziaristul” Gheorghe Olteanu. Se ştie doar că numai cine se-aseamănă se-adună!
 
Cu deosebit respect faţă de ziariştii Văii Jiului,
Ing. Gheorghe ILE
Primarul municipiului Vulcan

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter