07.07.2009,  16:19:30 | 0 comentarii | 791 vizualizari
Primim la redacţie, Scenariul „Contestaţia“ şi „Procesul verbal fără număr“
de Ziarul Vaii Jiului
CONTESTAŢIA
În data de 19.12.2005 sunt contactat telefonic de către o doamnă care se recomandă cu numele de Olah Elena, din cadrul AJOFM Hunedoara - Deva.
Motivul pentru care mă apelează (de pe telefonul 0724/551.xxx) este acela de a-mi solicita o adresă către AJOFM Deva, prin care să cer exonerarea de penalităţi la creditul ce l-am contractat, având în vedere că a fost rambursat integral chiar în perioada de graţie, şi nu mai este normal să se aplice penalităţi pentru o viitoare perioadă (ipotetică) de trei ani, la un credit care nu mai exista. Fiind de bună-credinţă, în acea zi de 19.12.2005, expediez scrisoarea (R 3380/19.12.2005) fără să bănuiesc ce se punea la cale. Menţionez faptul că doamna Olah Elena nu a pomenit niciun cuvânt despre vreun proces verbal, dar nici eu în scrisoare n-am făcut referire că ar fi vorba de vreo contestare a unui document. Asta o spun pentru că, ulterior, am aflat că scrisoarea a devenit contestaţie... Deci, se poate observa o înscenare evidentă că a fost pusă la cale, în a da aparenţă de legalitate actelor emise de către unii funcţionari publici de la AJOFM Hunedoara — Deva. Acest lucru îl spun pentru că AJOFM-ul avea nevoie de o contestare a acelui proces verbal, încheiat de Albescu Adrian, în vederea emiterii unei decizii. Dânşii, cunoscând bine faptul că la acea dată orice contestaţie era tardivă, decizia ce se va emite va primi conotaţie legală. Aşa s-a şi întâmplat, pentru că acestei scrisori i s-a lipit eticheta de contestaţie, care aşa-zisă „contestaţie” fiind tardivă s-a elaborat şi emis Decizia nr.338/19.01.2006, drept consecinţă a concluziilor şi măsurilor luate de dl. Albescu Adrian. Cutremurător scenariu! În data de 05.04.2006 primesc la domiciliu două scrisori: una expediată pe adresa fostului sediu a societăţii mele, iar alta pe adresa de domiciliu. Am rămas mirat când am desfăcut acele plicuri, scoţând: din fiecare câte o decizie. împerecheata cu câte un proces verbal, dar atenţie; dacă una dintre decizii era originală, şi cealaltă era xerocopia ei, nu acelaşi lucru am putut constata cu procesele verbale. Asta pentru că xerocopiile proceselor verbale erau diferite! Ţin să amintesc că nu am primit niciun proces verbal în original!
 
Procesul verbal fără număr
Zic eu, pentru a identifica un act oficial, fie şi proces verbal, printre altele ar fi normal să i se atribuie şi un număr de identificare, la momentul când se încheie şi redactează. Nu vă gândiţi că am intenţionat vreo ironie, dar trebuia să-i spun cumva, iar pentru că nu avea număr l-am numit „procesul verbal fără număr”. Aşa cum am arătat, acest p.v. fără număr mi-a fost transmis legal în data de 05.04.2006, odată cu Decizia 338/19/01.2006, când de fapt am primit xerocopiile a două procese verbale diferite. Diferenţele dintre aceste xerocopii se pot vedea cu ochiul liber, fără prea multe explicaţii, având în vedere aplicarea diferită a ştampilelor, unele adnotări... diferite, caracterul diferit al literelor folosite în redactare etc. Aceste aspecte scot în evidenţă existenţa mai multor procese verbale! Apariţia mai multor procese verbale, indiferent de număr, nu mai poate fi acoperită de vreo explicaţie, oricare ar fi ea. Aş dori să-i transmit domnului Albescu Adrian, cu scuzele de rigoare, că acest „control de specialitate” a fost făcut greşit din start, şi asta mă refer văzând lipsa numărului de identificare al procesului verbal, cât şi faptul că se impunea să fie semnat pe conţinutul fiecărei feţe a filelor, de cel care îl încheie şi-l transmite. Spun acest lucru pentru că, refuzând să semnez acel p.v. fără număr şi neoferindu-mi-se niciun exemplar, s-a dat posibilitatea, ulterior, a se fabrica mai multe procese verbale aşa cum de fapt s-a şi întâmplat. Cum puteam contesta un act pe care nu-l aveam? Semnătura mea nu  ra obligatorie, dar se impunea ca acel act să mi se transmită în mod legal şi din momentul confirmării primirii se putea vorbii de posibilitatea formulării unei contestaţii în termenul stabilit. Domnule Albescu Adrian, pentru a vă fi mai uşor, să daţi un răspuns, vă întreb în altă ordine: când aţi procedat corect, sau legal, în această perioadă de desfăşurare a „controlului de specialitate”? Luându-se în considerare acel înscris ce se: dorea proces verbal, obţinându-se o „contestaţie”, se emite Decizia 338/19.01.2006, parafată şi semnată de domnul director executiv al AJOFM Hunedoara Vasile C. Iorgovan Velichi, şi vizată pentru a da valabilitate conţinutului de domnul Claudiu C. Roncea, din compartimentul juridic. În viitorul articol vă voi prezenta conţinutul procesului verbal fără număr, cu privire la concluziile şi măsurile dispuse în urma controlului.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter