08.07.2009,  16:40:08 | 0 comentarii | 470 vizualizari
Alo, domnule inspector şcolar general? Este Şcoala Generalã “Avram Stanca” imperiul privat al doamnei Markoş?
de Ziarul Vaii Jiului
Vã veţi întreba, probabil, de ce-am scos turnãtorii, policienii şi ţeparii de pe pagina 1 şi alegem sã publicãm astãzi, într-un loc de maximã vizibilitate, memoriul unei angajate a Şcolii Generale “Avram Stanca” din Petroşani. Pentru simplu fapt cã învãţãmântul a devenit o cloaclã, pentru cã politicienii menţin şi protejeazã ori revocã directori dupã bunul plac, pentru cã unii sunt “uitaţi” în funcţii pe criterii ce nu ţin de profesionalism ci, mai degrabã, de felul în care ştiu sã-şi arate slugãrnicia faţã de putere. Citind printre rânduri veţi înţelege cã, în ziua de astãzi, unii şi-au arogat dreptul ca legea sã fie interpretatã aşa cum le convine. Iar cel ce nu se supune, zboarã! Ãsta-i programul social-democrat promis în campania electoralã, domnule inspector şcolar general?
 
Domnule Director Cãtãlin DOCEA,
Mã numesc Alboni Ileana, cãsãtoritã, am 4 copii şi locuiesc în Petroşani, str. Maleia nr. 163, cod 332002, judeţul Hunedoara. Din anul 2000 lucrez ca îngrijitoare la Şcoala Generalã “Avram Stanca” din Petroşani. Pânã la 01.07.2003 fãrã contract de muncã şi cu program de 2 (douã) ore pe zi lucrãtoare. Din 01.07.2003 am încheiat cu angajatorul, respectiv Şcoala Generalã “Avram Stanca”, un contract de muncã – nr. 20/2003 – care prevedea un program de lucru de 2 ore/zi lucrãtoare. Din 01.11.2005, conform L. 53/2003, de comun acord cu angajatorul, prin actul adiţional nr. 11/01.11.2005, durata normei (a timpului) de lucru a fost modificatã la 8 (opt) ore / zi lucrãtoare.
În perioada 30.07.2007 – 4 mai 2009 am beneficiat, conform aceleiaşi legi, de concediu pentru creşterea şi îngrijirea copilului în vârstã de pânã la 2 ani – conform art. 51, litera a). La solicitarea doamnei directoare Markoş Olga (prin SMS) m-am prezentat în 4 mai 2009 la muncã, la Şcoala Generalã “Avram Stanca” din Petroşani. Dupã 4 ore de lucru mi s-a spus cã trebuie sã vin în 8 mai 2009 (vineri) sã prestez alte 4 ore. Deci 8 ore pe sãptãmânã. Ştiind cã eu am contract de muncã pentru 8 ore/zi lucrãtoare şi cã angajatorul nu-l poate modifica fãrã acordul meu – art. 41 al. (1) şi art. 41 al. (3) din Legea 53/2003 (Codul Muncii), am solicitat lãmuriri – în scris – doamnei Markoş Olga, directoarea Şcolii Generale “Avram Stanca” din Petroşani.
De asemenea, am depus şi o cerere – conform solicitãrii d-nei directoare M.O. – în sensul revenirii la post dupã concediu, cerere cu nr. 277/06.05.2009. Conform art. 60, al. (1) lit. e) din Codul Muncii, nu pot fi concediatã pe durata concediului pentru creşterea şi îngrijirea copilului în vârstã de pânã la 2 ani. Din 4 mai 2009, pentru mine a început calvarul. Am fost minţitã şi umilitã! M-am adresat inspectorului şcolar general, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai. Dar, fãrã niciun rezultat. Sunt şantajatã cu un aşa zis act, neînregistrat şi netemeinic, cã ori accept 2 ore/zi, ori preaviz (R. 10717) din 7 mai 2009 timp de 20 de zile lucrãtoare (pânã în 5 iunie 2009). “Actul” care se intituleazã “adiţional” are nr. 242 şi este unilateral, ilegal, netemeinic şi abuziv. I-am trimis în acest sens un memoriu doamnei directoare Markoş Olga la data de 5 iunie. Nici pânã astãzi, 6 iulie, doamna director Markos nu a binevoit sã rãspundã. Grav este cã nu vrea sã mã primeascã la locul de muncã, dar şi mai grav este cã pentru ea LEGEA este benevolã, nu este obligatorie ca pentru noi, sãrãntocii. Anexez, domnule director, actele care fac dovada celor scrise şi susţinute de subsemnata.
Dacã dvs., domnule director, conside­raţi cã eu pot face public acest memoriu în speranţa cã doamna directoare va da rãspuns, atunci vã mulţumesc anticipat pentru ajutor şi înţelegere.
 
Ileana AlbonI

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter