13.07.2009,  13:47:58 | 0 comentarii | 577 vizualizari
Dupã ce cã protejaţii clanului Resmeriţã dau rateu dupã rateu, Baronetul Cristian Resmeriţã, deputat PSD, s-a apucat de chiulit!
de Cătălin DOCEA
Dupã ce cã toacã peste 30.000 de lei lunar, profesoraşul cel viteaz a lipsit de la 37 de voturi finale în Camera Deputaţilor m Social-democraţii se pregãtesc sã ne invite şi la pomana de înmormântare a societãţii de furnizare a apei potabile. Unde se va servi, desigur, apa platã de la supermarket şi gogoşi social-democrate din bucãtãria organizaţiei Lupeni m Ghici de unde-i gânditã campania media a PSD împotriva UM 0962?
Aşa cum, de curând, aţi putut lectura în exclusivitate în coloanele cotidianului nostru, statutul de deputat al lui Cristian Resmeriţã costã bugetul public, în medie, peste 30.600 de lei lunar. Repetãm: Resmeriţã jr. toacã lunar peste trei sute de milioane de lei din bani publici. Ca sã facã ce? Ca sã şi chiuleascã, oameni buni! În urma monitorizãrii activitãţii de deputat a profesoraşului infatuat Resmeriţã în sesiunea parlamentarã fe­bruarie – iunie 2009 am constatat cã acesta a lipsit de la 37 din cele 311 voturi finale din Camera Deputaţilor. Cu alte cuvinte, Resmeriţã nu a fost prezent când s-au votat 12% din actele normative care ar trebui sã punã ţara asta pe roate.
A trecut deja o jumãtate de an şi Resmeriţã jr. nu a reuşit sã îşi dovedeascã utilitatea. În calitate de deputat în colegiul unino­minal nr. 4 (Vulcan, Lupeni, Uricani), Resmeriţã o mai pãcãleşte şi el cum poate în speran­ţa cã traiul bun ce ne costã peste 300.000.000 de mi­lioane de lei pe lunã se va prelungi cât mai mult cu putinţã. Sã nu credeţi vrãjeala aia cã Resmeriţã jr. a avut 6 iniţiative legislative! Pentru cã-i un simplu belitor de ochi prin Camera Deputaţilor, profesoraşul n-a avut minte sã-i fete o iniţiativã legislativã. Drept urmare, s-a lipit şi el pe lângã alţi belitori şi a semnat, la comun, câteva iniţiative cu caracter gene­ral. Asta deşi pânã şi zona din care provine l-ar fi putut duce cu gândul la iniţiative legislative atât de necesare.
Vã închipuiţi cam cât de tare se dã profesoraşul peste cap prin Parlament dacã o iniţiativã de modificare a unui amãrât de alineat din Legea nr. 370/2004 privind alegerea Preşedintelui României are fix 15 rânduri cu tot cu antet. Şi, ţineţi-vã bine!, 112 semnatari printre care şi Resmeriţã. În plus, douã comisii parlamentare, cea Juridicã şi cea pentru Administraţie Localã, au respins deja iniţiativa. De bunã ce era, of course! Motivul exact al respingerii a fost cã iniţiatorii, cei 112 parlamentari, nu i-au dat suficientã claritate şi nu au adus argumente. Pãi, cine sã-i dea claritate? Resmeriţã jr.? Sã fim serioşi!
El doar a semnat, la grup, alãturi de alţi 111 parlamentari.
Votat dupã plasã, nicidecum dupã cap, deputatul colegiului Vulcan – Lupeni – Uricani a adus Vãii Jiului numai rateuri. Clanul Resmeriţã a fost, vã reamintim, la baza numirii lui Nicolae Drãgoi la condu­cerea CNH SA. Rãpus de tirul presiunilor roşii, Drãgoi a reuşit contraperformanţa de a aduce Compania într-o situaţie dificilã fãrã precedent. Dupã ce s-au prins c-au greşit omul, pesediştii – cu Resmeriţã jr. în frunte – au dat-o la întors. Cã ei, de fapt, n-au fost prieteni cu Drãgoi. Auzi, deputate, nu vrei tu sã candidezi la programul de Revelion cu glumele astea proaste?
Al doilea rateu pe cale de a fi desãvârşit este cel legat de numirea lui Nicolae Ivãnuş la conducerea Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani. În câteva luni, planul social-democrat de management al lui Ivãnuş a dat „roade”: jumãtate din Aninoasa a rãmas, temporar, fãrã apa industrialã (iar societatea de profil nu are nici soluţii şi nici bani pentru a veni cu o alternativã) şi cei 200 de angajaţi s-au ales cu contractele de muncã suspendate prin rotaţie pânã la 1 septembrie 2009. Nu se pune, deocamdatã, problema mãririi preţului apei. Dar mãsura total antisocialã va fi aplicatã, negreşit, dupã alegerile prezidenţiale. Pe scurt, iatã cã dupã ce-au adus Primãria Lupeni în colaps financiar, social-democraţii se pregãtesc sã ne invite şi la pomana de înmormântare a societãţii de furnizare a apei potabile. Unde se va servi, desigur, apa platã de la supermarket şi gogoşi social-demo­crate din bucãtãria organizaţiei Lupeni.
Un sãptâmânal regional apropiat PSD a pornit, de curând, o campanie media împotriva şefului UM 0962, colonelul Nicolae Brãnişteanu. Unde-i explicaţia? Mai multe rapoarte ale serviciilor secrete au dus la sesizarea procurorilor cu privire la faptul cã o serie de pesedişti de frunte din Valea Jiului ar fi fãcut cam tot ce i-a tãiat capul, numai ce trebuia nu, cu bugetul CNH SA. Prinşi cu mâna-n sac, pesediştii îl toacã mãrunt, sãptãmânã de sãptãmânã, pe şeful UM 0962, colonelul Brãnişteanu. Treaba-i atât de cusutã cu aţã roşie încât nu ne-am putut abţine sã nu o semnalãm. 
Vom reveni.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter