05.08.2014,  19:36:23 | 0 comentarii | 681 vizualizari
În judeţul Hunedoara / Se refac habitate naturale
de Mihaela PETROŞAN
Din iulie 2014, până în martie 2019, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Hunedoara, în parteneriat cu Societatea „Progresul Silvic”, derulează proiectul „Refacerea habitatelor naturale de interes comunitar din judeţul Hunedoara”, un proiect în valoare de 740.213 euro.
 
Astăzi, de la ora 11.00, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, în Sala „Europa” va avea loc conferinţa de lansare a proiectului LIFE 13 NAT /RO/000990 „Refacerea habitatelor naturale de interes comunitar din judeţul Hunedoara”.
Proiectul are ca scop readucerea într-o stare de conservare favorabilă a habitatelor naturale din judeţul Hunedoara, incluse în siturile de importanţă comunitară desemnate până în prezent şi afectate de activităţile antropice.
Obiectivele stabilite pentru îndeplinirea acestui scop sunt: refacerea habitatelor forestiere 9150 - Păduri medio-europene de fag din Cephalanthero-Fagion distruse de activităţile miniere desfăşurate înainte de anul 1990, localizate în UP I Fizeşti (Ocolul Silvic Pui), fosta carieră pentru extragerea bauxitei de la Comarnic, pe valea Lunca Ohabei şi la limita u.a. 88 şi 90, borna silvică 281 (0,13 hectare); refacerea tipului de habitat 91YO - Păduri dacice de stejar şi carpen, distrus de cariera de calcar de la Crăciuneşti (Măgurile Băiţei) în 1999, pe o suprafaţă de 11,04 hectare; readucerea într-o stare de conservare favorabilă a habitatului 9180* - Păduri din Tilio-Acerion pe versant abrupt, grohotişuri şi ravene, afectat de extinderea necontrolată a plantaţiilor de salcâm de la baza acestora, de turismul necontrolat şi activităţile ilegale de păşunat. De asemenea, se urmăreşte şi informarea şi conştientizarea comunităţilor locale din siturile aflate în judeţul Hunedoara cu privire la importanţa conservării şi refacerii celor trei tipuri de habitate forestiere vizate de proiect.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter