07.08.2014,  21:06:49 | 0 comentarii | 1302 vizualizari
La Academia de Poliţie / Nouă hunedoreni admişi
de Mihaela PETROŞAN
Conform datelor oficiale, un sfert dintre tinerii care au depus dosarul de recrutare la IPJ Hunedoara au promovat examenul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. 
 
Încă o variantă
În urma susţinerii probelor de concurs, nouă dintre cei 36 de hunedoreni care au depus dosarele de recrutare la sediul IPJ Hunedoara au promovat examenul de admitere desfăşurat în luna iulie la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. După parcurgerea programelor de studii în specializarea Drept, respectiv  Ordine şi Siguranţă Publică, tinerii absolvenţi vor putea opta pentru o carieră de ofiţer în cadrul Poliţiei Române.
Dacă, în cazul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, perioada examenelor de admitere s-a încheiat, tinerii dornici de a urma cariera de poliţist mai au o săptămână la dispoziţie pentru a depune dosarele în vederea susţinerii examenului de admitere la una dintre cele două şcoli de agenţi de poliţie, de la Cluj-Napoca şi Câmpina. Anul acesta, şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina va scoate la concurs 500 de locuri, dintre care 10 locuri pentru rromi şi 5 locuri pentru alte minorităţi, în timp ce şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca scoate la concurs 125 de locuri, dintre care 3 locuri pentru rromi şi 2 locuri pentru alte minorităţi. 
Până în momentul de faţă, peste 120 de tineri hunedoreni şi-au depus dosarele în vederea susţinerii examenului de admitere la una dintre cele două şcoli de agenţi de poliţie.
 
Acte necesare
Pentru cele două şcoli de agenţi de poliţie perioada de depunere a dosarelor de examen se va încheia în data de 14 august 2014, iar dosarele, pentru a fi validate, vor cuprinde mai multe documente: cerere de înscriere C.V., declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare, copii ale actului de identitate, carnetului de muncă şi, dacă este cazul, a livretului militar, diploma de bacalaureat (original/ copie legalizată) sau adeverinţă pentru absolvenţii de liceu din anul 2014 şi foaia matricolă (original/ copie legalizată), adeverinţa elibe­rată de către liceu, în care se menţionează media generală de la bacalaureat, mediile obţinute în anii de studiu, termenul de valabilitate şi faptul că nu a fost eliberată diploma, certificatul de naştere pentru candidat, soţ/ soţie şi fiecare copil, certificatul de căsătorie, precum şi hotărârile judecătoreşti privind starea civilă, autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului, cazierul judiciar al candidatului, certificatul de examinare psihologică al candidatului sau nota compartimentului de resurse umane, în cazul în care rezultatele examenului psihologic s-au comunicat pe bază de tabel nominal, fişa medicală tip pentru încadrarea în Ministerul Afacerilor Interne, caracterizarea de la ultimul loc de muncă, respectiv din instituţia de învăţământ, în cazul candidaţilor care sunt în primul an de la absolvire, 3 fotografii de 3x4 cm.
Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale MAI se realizează de către structurile teritoriale de resurse umane din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în funcţie de adresa de domiciliu înscrisă în cartea de identitate.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
O minoră de 14 ani a pus în pericol libertatea unor tineri, acuzându-i, în mod fals, de viol. Adevărul a ieşi[..]
02.03.2015, 20:07   |    0 comentarii
Timp de 24 de ore, între 19 şi 20 iunie, poliţiştii hunedoreni vor marca, pentru al treilea an consecutiv, „Solstiţiul[..]
18.06.2014, 20:47   |    0 comentarii
Ieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara, peste 300 de elevi de la Şcoala Gimnazială Şoimuş, [..]
10.04.2014, 21:46   |    1 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter