17.08.2009,  10:37:06 | 0 comentarii | 507 vizualizari
Începe sesiunea de toamnă a bacalaureatului
de Ziarul Vaii Jiului
Azi s-a dat startul pentru susţinerea celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului. Peste 200 de absolvenţi de liceu din judeţul Hunedoara, care nu au luat nota şase la bacalaureatul de anul acesta, sunt aşteptaţi la cea de a doua sesiune a examenului. Acestora li se adaugă cei din promoţiile anterioare, precum şi cei care au rămas corigenţi. Elevii care în sesiunea precedentă au fost prinşi copiind şi au fost eliminaţi din sală vor susţine toate probele. Cei care au fost declaraţi respinşi vor fi testaţi doar la materiile la care nu au promovat. Absolvenţii care nu au reuşit să promoveze în prima sesiune a bacalaureatului vor avea acum a doua şansă. Examenele încep azi cu proba orală la limba română şi continuă cu cea de-a doua probă orală, la limba maternă. Cea de-a treia probă constă în demonstrarea competenţelor lingvistice la limba modernă. Probele orale sunt eliminatorii. Candidaţii care obţin o notă sub 5 (cinci) sau nu se prezintă la o probă orală sunt declaraţi “respinşi”, respectiv “neprezentaţi”, şi pierd dreptul de a participa la probele următoare. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul candidaţilor eliminaţi, care rămân şi fără posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare. La probele orale şi practice nu se admit contestaţii.
Probele scrise încep din 20 august, elevii find testaţi la limba română, maternă, materia obli­gatorie a profilului şi o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.  Bacalaureatul se va încheia în 26 august cu o probă la alegere din una dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării. Afişarea rezultatelor va avea loc în 28 august. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 3 septembrie. Se consideră promovat la examenul de bacalaureat candidatul care a obţinut cel puţin nota 5 sau calificativul “admis” la fiecare probă orală, a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică şi are media generală minimum 6.
 
Mihaela BRAGA

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter