19.08.2009,  13:05:36 | 0 comentarii | 500 vizualizari
„Un impozit pe avere ar fi binevenit” – propunerea lui Costel Avram de ieşire din criză
de Ziarul Vaii Jiului
Ieri, la ora 12:00, la sediul PRM din Petroşani a avut loc o conferinţă de presă unde s-au dezbătut o serie de probleme administrative. 
Costel Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, şi-a arătat nemulţumirea vizavi de blocarea accesului pe Defileul Jiului, susţinând că se pot întâmpla foarte multe accidente şi sunt mulţi cei care au de suferit de pe urma limitării accesului pe defileu. El a făcut o altă adresă pe care a înaintat-o premierului Emil Boc în care cere deblocarea drumului. Costel Avram susţine că vrea să unească toate forţele din zonă pentru reabilitarea defileului.
Pentru dezvoltarea turismului din Valea Jiului este foarte importantă modernizarea infrastructurii. Potrivit vicepreşedintelui, sunt foarte mulţi bani alocaţi şoselelor de centură. Prioritatea pentru accesarea acestor fonduri o au cei care depun primii proiectele, iar din acest punct de vedere, Costel Avram susţine că „suntem singuri în faţă” depinzând „de noi cum vom accesa banii”.
În prezent, primăriile din Valea Jiului au accesat foarte mulţi bani pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii. Astfel, Consiliul local Petrila a primit 4,5 milioane de euro pentru modernizarea drumului de la intrarea în Petrila până la Cimpa. Un alt punct dezbătut a fost cel referitor la pro­blemele existente la Apa Serv Valea Jiului. Această societate nu şi-a plătit dările către stat şi, ca urmare, Valea Jiului este trasă în jos, riscând să fie afectat proiectul de modernizare a Văii Jiului. Apa Serv înregistrează pierderi de 50%, fiind o societate care se scufundă. Dacă nu se găsesc soluţii pentru o redresare economică, Valea Jiului riscă, în două luni, să rămână fără apă şi societatea să intre în procedură de insolvabilitate. În ceea ce priveşte modernizarea drumului spre staţiunea montană Parâng, Costel Avram a subliniat că s-a încheiat reabilitarea primului kilometru, recepţia acestuia fiind făcută ieri. Privitor la situaţia drumurilor judeţene, se caută vinovaţii pentru situaţia în care se găsesc acestea. Costel Avram declară: „vrem să găsim vinovaţii şi să luăm măsurile de rigoare”. Potrivit acestuia, există un administrator judiciar care a văzut şi care analizează starea acestor drumuri.  Cât priveşte redimensionarea numărului angajaţilor din administraţiile locale, Costel Avram susţine că, actualmente, Consiliul Judeţean Hunedoara are 160 de posturi şi 141 de angajaţi, iar reducerea cu 40 de persoane nu ar fi ceva cu care să nu se conformeze. Ca o soluţie pentru ieşirea din criză, vicepreşedintele Consiliului Judeţean susţine că nu ar fi rău dacă s-ar pune un impozit pe avere. Tot în cadrul conferinţei de presă de ieri, consilierul local vulcănean Dorel Şchiopu a lansat un apel la ONG-uri şi populaţie pentru a veni cu sugestii pentru întocmirea criteriilor de atribuire a locuinţelor sociale. Problema locuinţelor este şi în municipiul Vulcan una delicată şi complexă, dificil de pronunţat. Acest fapt se datorează pe de o parte numărului mare al celor care solicită o locuinţă, iar pe de altă parte posibilităţilor limitate de satisfacere a acestor solicitări.
În spatele fiecărei soli­citări de locuinţe se află oameni de categorii diferite sau profesionale, cu copii, cu probleme sociale, economice. Deşi toate aceste probleme sunt greu de cuantificat sau de transpus în cifre, este necesară o ierar­hizare a cazurilor prio­ritare în atribuirea unei locuinţe. Astfel, Dorel Şchiopu a întocmit câteva criterii pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe. Astfel au dreptul la o locuinţă din fondul locativ al municipiului Vulcan, persoanele fizice care nu deţin în proprietate o altă locuinţă, care nu sunt coproprietari ai unei locuinţe, inclusiv casă de vacanţă. De asemenea drept la o casă au şi cei care nu au înstrăinat o locuinţă după data de 1 ianuarie 1990, nu au beneficiat şi nu beneficiază de sprijinul statului pentru accesarea unor credite în vederea construirii unei locuinţe, nu deţin şi nu au deţinut, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă din fondul locativ de stat, cu excepţia persoanelor care au pierdut drepturile locative ca urmare a divorţului, persoanele care au un venit care să le permită suportarea chiriei şi persoanele care domiciliază în municipiul Vulcan.
Comisia de locuinţe de pe lângă Consiliul Local al municipiului Vulcan va analiza cererile pentru atribuirea de locuinţe înregistrate şi va propune consiliului local, spre aprobare.
 
Mihaela BRAGA

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter