03.11.2009, 12:10:27 | 0 comentarii | 606 vizualizari
Mofturile social-democrate ale profesoraşului Resmeriţă ţin Liceul de Informatică pe un butoi cu pulbere
Articole de acelasi autor
de Cătălin DOCEA
În baza faptului că fratele său, Cristian Resmeriţă, e mare deputat PSD de Dallas, Sohodol, Colonia Central, “după Cocs” şi Moldova Noua (neşte zone mai naşpa ale colegiului Vulcan - Lupeni - Uricani, unde votanţii nu mănâncă fripturi ca baroneţii), dar şi membru în Comisia pentru Învăţământ a Camerei Deputaţilor, profesoraşul Lucian Resmeriţă crede că el a dat gaura la macaroană. Şi-şi permite, fără a ţine cont de lungul nasului său aflat mai tot timpul pe sus, să facă numai ce vrea el în calitate de profesor la un liceu pentru care, atunci când i-a fost vremea (lui Resmeriţă jr. - n.a.), n-a avut minte să-i urmeze cursurile. Cei mai buni elevi de la şcolile din Vale şi aproape jumătate de judeţ îşi continuau, până mai ieri, pregătirea şcolară la Liceul de Informatică.
Pe fraţii Resmeriţă nu i-am văzut pe-acolo. Din motive pe care nu le cunoaştem, dar le putem lesne bănui.
Dar, ce se întâmplă? Încă de la începutul anului şcolar, prof. Maria-Ana Lazăr a sesizat Consiliul Profesoral (ulterior şi ISJ Hunedoara) asupra faptului că sala de clasă ce i-a fost repartizată este prea mică în raport cu numărul de elevi (29). În timp ce 29 de boboci (clasa a IX-a A) erau nevoiţi să transpire intelectual într-o cămăruţă, cei 23 de elevi din clasa a XI-a D (diriginte Lucian Resmeriţă) au parte de condiţii social-democrate într-o sală mult mai mare. Decorată, aţi ghicit!, în culorile Partidului Social Democrat. Pentru a remedia situaţia, prof. Mihai Barbu, directorul instituţiei, emite o decizie perfect firească: clasa cu elevi mai puţini se mută în sala mai mică, iar clasa cu elevi mai mulţi se mută în sala mai mare. Decizia a survenit unei discuţii în Consiliul Profesoral. Unde - aşa cum era şi normal - nimeni n-a fost împotrivă.
Decizia ar fi avut sorţi de izbândă dacă prof. Ramona Stănescu, director adjunct fără concurs, însărcinată intelectual cu punerea ei în aplicare, ar fi avut curajul răspunderii. Cum însă, în loc să mai citească o carte (de cultură, nu de frecări şi ciocniri), profesoraşul Resmeriţă e aliatul no. 1 al doamnei Stănescu în lupta acesteia de a deveni director plin (deşi, aşa cum am arătat, n-a fost în stare să ducă la îndeplinire nici sarcina primită ca director adjunct cu delegaţie - adică director căruia nu i-au fost testate competenţele ma-nageriale), decizia nu a fost dusă la îndeplinire. Drept urmare, cu ajutorul aliaţilor săi în a face plângeri peste plângeri, profesorul Resmeriţă a ţinut cu dinţii de sala de clasă pe care a decorat-o în culorile PSD. Şi, pe cale de consecinţă, şase clase, inclusiv o clasă de a IX-a, sunt nevoite să facă naveta câte şase săptămâni la rând prin întreg liceul. Deşi s-ar fi rezolvat simplu dacă IX-a A şi a XI-a D ar fi făcut schimb de săli.
De când lumea şi pământul nu s-a mai pomenit la Liceul de Informatică să fie plimbaţi prin întreg liceul elevii de clasa a IX-a. Pentru că, fiind la început de drum, elevii de a IX-a au nevoie de condiţii necesare adaptării la un sistem de învăţământ oarecum diferit de cel cu care au fost obişnuiţi în şcolile ge-nerale. Cum însă, aşa cum arătam şi la începutul articolului, Resmeriţă jr. ţine morţiş să arate că are frate deputat, deşi nici ăla nu ne-a dat pe spate cu vreo dovadă de competenţă, peste 100 de elevi sunt umiliţi zilnic pentru a face hatârul fiului de baron PSD. Mai multe amănunte aflaţi din Memoriul doamnei prof. Maria-Ana Lazăr, publicat în cele ce urmează. Baronul Cornel Resmeriţă, zis “Lupaşcu turnătorul la Secu”, se poate simţi împlinit: tupeul fiului său, profesoraşul Lucian, chiar n-are limite. Ruşine!
Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|